[幽默情感] 我分享不是比你放出去賣!

manghk 发布于2020-12-24 14:19 9294 次浏览 92 位用户参与讨论   [复制分享主题]
艾班 发表于 2021-1-28 18:42:10 | 显示全部楼层

Kiver 发表于 2021-1-29 09:05:34 | 显示全部楼层
yingjieyu 发表于 2021-1-28 01:14
! V+ M2 K. E$ y/ G' x确实好难杜绝这种人。不过有个好提议,如果系这种绝版的资源,可以在好友间分享!或者认识很久的坛友才分享 ...

4 o* O" V3 T; r: K0 |2 X& q如果是提升等级,很多人要努力提升等级!

killyou 发表于 2021-2-2 10:20:38 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-1-29 09:05
. O9 f5 ^: D* X! N如果是提升等级,很多人要努力提升等级!
* P& k: Z6 S( q7 ^: w, W' D$ b
咁就啱喇,论坛正需要人气,粤语死忠粉一般都会留底,不过见钱眼开嘅乞丐呢就例外喇,连摞个资源都要起qq上群发帮手

Kiver 发表于 2021-2-2 10:49:58 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-2 10:208 u6 V, w0 ^3 [. H6 m9 A2 H5 y
咁就啱喇,论坛正需要人气,粤语死忠粉一般都会留底,不过见钱眼开嘅乞丐呢就例外喇,连摞个资源都要起qq ...

0 ^9 {; s; {' g* Z, L) c你又知有人在QQ群里求资源?

killyou 发表于 2021-2-2 11:14:57 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-2 10:493 M! H) t5 T8 {8 O$ E
你又知有人在QQ群里求资源?

9 f' e+ b2 k2 G0 ~前几日咪有人起论坛发咗张图,话有人起一个群里面求一个动画咩?我当时都有回帖

Kiver 发表于 2021-2-2 11:17:52 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-2 11:148 q. X# [- l3 y4 |8 C' E
前几日咪有人起论坛发咗张图,话有人起一个群里面求一个动画咩?我当时都有回帖 ...
; `) L1 v( {  G; }; C! i4 k- {
应该是在飘雪,不是在这里!!

killyou 发表于 2021-2-2 11:22:57 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-2 11:172 {0 c* W3 @( I8 e; r" a6 |
应该是在飘雪,不是在这里!!

: H8 ^- h/ Z3 q' y9 Y但我好似记得系呢度,有人报过话有个群悬赏呢度嘅资源
3 s7 ]3 V' J# P" g' s+ Z我有可能记错啦,飘雪我听过,不过果度我冇账号

Kiver 发表于 2021-2-2 11:29:21 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-2 11:222 A$ O9 W+ d8 g+ v4 \# z" t
但我好似记得系呢度,有人报过话有个群悬赏呢度嘅资源( F# z# m6 ]; u7 W' f
我有可能记错啦,飘雪我听过,不过果度我冇账号 ...
) G* B- x  l, I! Q0 ^
我仲以为你两坛走的!!!

Kiver 发表于 2021-2-2 11:29:23 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-2 11:228 R/ r. p! E3 J* P3 |
但我好似记得系呢度,有人报过话有个群悬赏呢度嘅资源1 m8 N$ A8 t" [
我有可能记错啦,飘雪我听过,不过果度我冇账号 ...

) N7 _( S7 W! h  `! g6 t: d' B我仲以为你两坛走的!!!

killyou 发表于 2021-2-2 11:33:33 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-2 11:29
0 w3 v8 \. w0 U我仲以为你两坛走的!!!

3 m+ H" m. P, L; C2 D/ i我唯一接触嘅粤语动漫论坛就系呢度,只可惜当年因为穷,自己出去搵工,搞到qq俾人偷咗,连猫店长都失联埋,我真系好挂住佢

Kiver 发表于 2021-2-2 11:37:01 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-2 11:33
3 z% d3 @: W' q6 U8 C我唯一接触嘅粤语动漫论坛就系呢度,只可惜当年因为穷,自己出去搵工,搞到qq俾人偷咗,连猫店长都失联埋 ...

5 t2 \+ L5 O  V8 _5 f; I, M好多结婚后,被LP管着了,记得有一个坛友说LP要掉晒佢的动画收藏,话想寄晒俾我保管,问我收不收留,当时我话可以1 g% i. J0 n9 ?- N' \7 M
9 ]/ ^& W( v# t- H
但之后又没有了下文!!

killyou 发表于 2021-2-2 12:25:12 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-2 11:379 v) q8 @" ]1 R1 t% t/ T* d$ E
好多结婚后,被LP管着了,记得有一个坛友说LP要掉晒佢的动画收藏,话想寄晒俾我保管,问我收不收留,当时 ...
2 A: P* f$ c$ ^+ V
结咗婚又系会俾人管住,唔知道果位坛友啲收藏仲响唔响度,如果能够保留又系一大笔历史文化遗产