[幽默情感] 我分享不是比你放出去賣!

manghk 发布于2020-12-24 14:19 9286 次浏览 92 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Kiver 发表于 2021-2-2 12:51:43 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-2 12:25
# e" ?' x9 H6 u结咗婚又系会俾人管住,唔知道果位坛友啲收藏仲响唔响度,如果能够保留又系一大笔历史文化遗产 ...

) r: U. M. K/ n/ W# w& s7 n! w估计全没有了,当时他说有几箱的光碟

killyou 发表于 2021-2-3 11:29:26 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-2 12:517 a$ p. N- {- B1 g2 M
估计全没有了,当时他说有几箱的光碟

* ]$ W- t* ^" x$ o以前我曾经买过几只粤语18禁,都俾我保留成dat文件,咁就免除空间问题,得闲我试下合成睇下效果

Kiver 发表于 2021-2-3 17:27:26 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-3 11:29- f3 D+ }6 l- I2 m6 B/ f/ _! z
以前我曾经买过几只粤语18禁,都俾我保留成dat文件,咁就免除空间问题,得闲我试下合成睇下效果 ...

% r* d4 [. I4 e& W! BDAT,画质好差了

勇者罗兰 发表于 2021-2-3 18:35:28 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-3 17:27" F: p4 H; M) ]. V4 s
DAT,画质好差了

& O7 A+ A3 k; g6 ?; }8 [所以佢咪话要合成啰

killyou 发表于 2021-2-4 08:38:16 | 显示全部楼层
9 V5 t7 M/ q. j% c
Kiver 发表于 2021-2-3 17:27
% F$ F4 x, q- o: PDAT,画质好差了

$ p% N, u: j; y: s+ M, t画质差,所以要合成,音频系几清晰嘅,搵到嘅两套碟分别系欲望野兽街(露娜蒂克之夜)同yinshou早濑郁美版,当年我起越富一楼右下角(你地都知道果度九十年代中期过卖乜)前者音频完美,后者有部分要cut喇,我响度搵片源,到时合好我认可嘅坛友有需要可以pm我

killyou 发表于 2021-2-4 08:41:01 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2021-2-3 18:35  i# ~5 g2 j2 k, r8 Q1 u0 P( d+ g: _8 V
所以佢咪话要合成啰
0 X9 e, f, ]6 g9 a4 t2 O
合成嘅魅力就起呢度,我当初一睇啲老粤漫画质差,以为冇得救,结果入嚟论坛睇,原来有合成呢家嘢,所以先嚟粵漫社,我最近同我朋友学习合成技术,记得十一年前我合成嘅幽白剧场版真系惨不忍睹,依家先知道要走啱条路

Kiver 发表于 2021-2-4 09:25:11 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-4 08:41
$ f, |/ f4 Q% Q合成嘅魅力就起呢度,我当初一睇啲老粤漫画质差,以为冇得救,结果入嚟论坛睇,原来有合成呢家嘢,所以先 ...

" t! k+ ?4 c1 I# h2 R最早的合成元老已经不见人影了

killyou 发表于 2021-2-4 09:36:34 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-4 09:25
% l% {7 g9 l' \* M最早的合成元老已经不见人影了

9 a" l' `* ?$ l系啊,但依家网上都有教程,加上我老友教路,目前我用cooledit都识得简单处理音频喇

Kiver 发表于 2021-2-4 09:40:38 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-4 09:363 W  N: u* t. u# T
系啊,但依家网上都有教程,加上我老友教路,目前我用cooledit都识得简单处理音频喇 ...

- O2 {7 i. B1 z$ u, z7 y你有没有入阿基拉杰特的暗黑组织?

翼天使 发表于 2021-2-4 09:52:55 | 显示全部楼层
打击卖家。。

killyou 发表于 2021-2-4 10:01:49 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-2-4 09:40& m; M9 w) Y1 `7 Y1 n* ?5 p
你有没有入阿基拉杰特的暗黑组织?
% Q8 r% ~6 z( p$ r6 U
冇啊,系咪乜野合成组织,你帮我带路啦

Kiver 发表于 2021-2-4 10:03:21 | 显示全部楼层
killyou 发表于 2021-2-4 10:01
- \# {* f) L0 b( F* `/ _- `" \冇啊,系咪乜野合成组织,你帮我带路啦

4 n0 x* J$ a, x% O你有没有加我QQ的?