跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[Tora.to] [轉帖][荊棘之王 King of Thorn][BDRIP][QTS+zero][附送DVD粵語音軌]

mcnynbajay 发布于2011-8-30 01:00 2307 次浏览 27 位用户参与讨论   [复制分享主题]
漫步雲端 发表于 2011-8-30 03:02:32 | 显示全部楼层
以原盤的角度來,絕對好細的~~~~
% R5 D' A  I; P+ k# n' G: D  H9 c# f: {0 ~
但以重編碼,用電腦播嘅話,就好大了~~再加上仲系保留原檔音 ...# D% `3 ?8 R" f$ [# N2 Q
mcnynbajay 发表于 2011-8-30 02:53

" \% ~  P( v: |, O; d, Z  P+ `, Z* ]% U# H% Y

0 H/ `" i& c  X我嘅电脑配置都唔高..." H  M& A  d) |/ X6 D0 Z
不过话说JSMC速度好一般下载又麻烦...听日啶个QTS 720p+个yu 1080p上MU1 U6 C7 F- L4 ^: _( @9 m/ _
幽助应该中意1080p多d 问问佢要唔要先 顺便呃下分

kevinchan 发表于 2011-8-30 03:15:25 | 显示全部楼层
潮流兴发开有条瘾

eegbook 发表于 2011-8-30 07:24:53 | 显示全部楼层
可爱嘅老杰,呢出野讲打机架?

Batcat 发表于 2011-8-30 08:20:57 | 显示全部楼层
8G唔算巨大啦
, `# g! q0 @; J4 Q4 e漫步雲端 发表于 2011-8-30 02:43

0 b: I* z% y4 T* D( T7 I
( s3 j& c" C& B2 O
- m- N; ^* k( o7 b: V   你唔觉大,唔代表佢唔觉大!

Batcat 发表于 2011-8-30 08:22:36 | 显示全部楼层
; g$ U( K; O3 c4 Z2 e3 P& m7 T+ C7 y& S; l, O' I) D% g6 v
但以重編碼,用電腦播嘅話,就好大了~~再加上仲系保留原檔音 ...2 ~/ Y6 g8 c, e
mcnynbajay 发表于 2011-8-30 02:53
# H4 i7 y( r  {& ?% a8 G5 b
0 |& X5 K# l& p5 R' s
* N' Z% H4 W8 D9 a; C' G
   你都埋份系啦!!不过听讲店长净2-3个位咁,系就快手了,唔系就无了

Batcat 发表于 2011-8-30 08:24:04 | 显示全部楼层
我嘅电脑配置都唔高...
" W0 V6 Q$ r+ f: w) H% u  w3 E4 B不过话说JSMC速度好一般下载又麻烦...听日啶个QTS 720p+个yu 1080p上MU' @' A! R! s# v* ^* m! @' J
幽助 ...
3 x% Y# @  u* z, Q4 I4 ~$ d/ g; E4 _漫步雲端 发表于 2011-8-30 03:02
" Q, O: h' I. W' [$ N- e( T+ }: S. R! G

6 a, R6 p7 i; t! P8 I/ U
; ~8 Y% U( d5 O9 X   我要yu既,有无种子?(啱好先水三贴)

chrisrex 发表于 2011-8-30 08:39:58 | 显示全部楼层
8G唔算巨大啦; p+ A3 d% F  B6 w% c% {
漫步雲端 发表于 2011/8/30 02:43 AM
' x: E) q* i* c- B' L8 h

2 E# g* O2 q0 q/ j3 A& y0 V' Z& h! d0 K8 K* N, H* t
    只猫讲得啱- -yousei实唔收.....可惜roger冇压,唔系佢1G就搞掂

chrisrex 发表于 2011-8-30 08:42:47 | 显示全部楼层
放響電腦睇~~我就無謂糾結收唔收720P或1080P了~~不過肯定收X264編碼的!主流了……
! L. k  k* ~& [7 ^7 J4 X5 O, ^* b) g9 c: ~
咩話?你聽 ...
: Q9 Z0 m6 r' h! x4 f4 E9 b$ jmcnynbajay 发表于 2011/8/30 02:27 AM

" s! Q0 C5 P) x4 K; D6 V& q/ d. K# G0 n
, M& b5 t7 J6 f6 Z
    5g点解,就算系高压版嘅fullhd 感觉都好过yousei版嘅720...........感觉

chrisrex 发表于 2011-8-30 08:48:38 | 显示全部楼层
9 {" g4 Y. |2 X2 ]9 Q; M9 D* B
但以重編碼,用電腦播嘅話,就好大了~~再加上仲系保留原檔音 ...' `5 \0 I8 }: b' R
mcnynbajay 发表于 2011/8/30 02:53 AM
# _. m5 ~+ }2 g4 B. q

( s  ~6 U$ @6 u8 ?( }! `5 Y8 M4 j8 E- K- `* ?; g' o1 {
    主要系唔想你潜水啫,杰基你发嘢,我就评高分啲

mcnynbajay 发表于 2011-8-30 09:20:27 | 显示全部楼层
主要系唔想你潜水啫,杰基你发嘢,我就评高分啲9 c7 p5 Y: k1 O
chrisrex 发表于 2011-8-30 08:48

4 v! n" X( D3 ?傻豬~~想我唔潛水,咁你就發多好野,引我浦頭喇嘛~~! k/ B+ U% k8 \" }( s
4 }6 H; F4 R4 x
我對D評分好均真嘅~~你唔好一己私欲亂評了……6 T' Q6 z  b- \3 [6 N4 v2 |) C9 }
! g0 e7 M/ H4 H1 k& B  u+ o& ]

5g点解,就算系高压版嘅fullhd 感觉都好过yousei版嘅720...........感觉
7 {% s' K' L" r# rchrisrex 发表于 2011-8-30 08:42

9 P# F5 A! X/ c; B5 f" e- f/ N# p9 Q錯覺來的~~高壓版,肯定比唔上yousei高碼版的~~我感覺(因我無下過高碼版),聽講,佢的質量媲美原盤!8 b) H: l& m/ H+ i
+ u- c* \  V/ Z, |' i) c7 Y

你都埋份系啦!!不过听讲店长净2-3个位咁,系就快手了,唔系就无了8 ?6 d7 d0 ]! |5 O. N. F
Batcat 发表于 2011-8-30 08:22
  ^. T# r9 l/ L! W( L" s* }& c
諗諗下~~都系算數了~~話明潛水~~就唔想有咩大動作咯~~懶得理咁多~~

QQ车 发表于 2011-8-30 09:39:09 | 显示全部楼层
TVB宜家都搞外判配音了

chrisrex 发表于 2011-8-30 09:49:27 | 显示全部楼层
傻豬~~想我唔潛水,咁你就發多好野,引我浦頭喇嘛~~
( x4 r) U" L+ M" T& ?4 k, r  P! T3 Q2 G' z$ Q
我對D評分好均真嘅~~你唔好一己私欲亂評了……5 q: R) C8 r/ ^7 g4 g5 ~
" L4 N% b; Y: J1 H3 F1 p: ]% ]9 ^+ K
...
; E" B" x3 [& y  w# |, F+ c9 s- rmcnynbajay 发表于 2011/8/30 09:20 AM

+ P; i7 p6 L! t" T9 `$ Y. a, M9 s) S! G/ p! p: O0 v+ V: O
2 x8 F0 B: |: ~
    唔单止唔想你潜水,仲想你发多啲嘢