[每日闲聊] 情侣们,你们是边一方见家长先啊?

freedom16 发布于2011-8-21 22:25 6170 次浏览 62 位用户参与讨论     [复制分享主题]
netasa 发表于 2011-8-22 00:25:19 | 显示全部楼层
約兩家人出來食飯,一次過見曬
& S0 X5 g# Z5 {5 f" {# Jkevinchan 发表于 2011-8-21 23:04

' T9 T% \) R/ z; X3 G6 E& h0 e6 g& ^# s! y
4 V" W6 x1 k$ r8 M
    咁样好容易出问题,先打定底更为安全!  不过我觉得,双方一齐见家长就等同好事近果只咯!同只见单方家长嘅性质有好大唔同吧。
: @6 i. f& F* K. l: C
! n4 T# |2 e1 ^. \; \我觉得先见男嘅係比较啱嘅,因为女嘅係嫁入嘛。 不过我就唔多在乎边样先咯。

kevinchan 发表于 2011-8-22 00:35:33 | 显示全部楼层
咁样好容易出问题,先打定底更为安全!  不过我觉得,双方一齐见家长就等同好事近果只咯!同只见 ...* f0 y$ @+ }/ D& N+ E/ P0 N2 [
netasa 发表于 2011-8-22 00:25

2 i' v& p: S0 U$ t+ B( \
0 W1 K$ k+ @  J  O( D7 F$ ~) d! C/ ^" Z7 n# w0 q3 _
    我随口噏嘅,你考虑得几周全啵,呵呵

kevinchan 发表于 2011-8-22 00:36:30 | 显示全部楼层
31号8月11年,12点早上雀仔海鲜楼酒店
) _+ H0 s- D; M6 z1 cmaplep 发表于 2011-8-22 00:15
" L) C  _( V; g, O, ]% D% \' [9 k

) c9 v4 V' a& Z8 U6 w; f8 t9 J- @7 k1 f7 k3 L
    咁快就book定位,果然万能M

kanatam 发表于 2011-8-22 00:52:20 | 显示全部楼层
我想问问为什么要见家长?  都什么年代了  f/ {* |. v0 _2 \5 F0 q5 W' F
风之挽歌 发表于 2011-8-21 22:32

8 Z3 ~8 ?! F+ x0 D
& ?9 X5 x/ F5 F1 I- J- {. F
2 k$ m5 `. w6 V/ C: X! g% y9 M    咩年代都要见架啦

kental 发表于 2011-8-22 02:19:31 | 显示全部楼层
无需要太刻意吧;有时候请男或者去女方屋企食饭顺便介绍米得罗;需要这么在乎先后么

oolym 发表于 2011-8-22 09:35:29 | 显示全部楼层
走在时代尖端,比着我...都好难讲

Mikkukan 发表于 2011-8-22 10:37:13 | 显示全部楼层
唔怕气氛有D怪既话,米两边家长一齐吃餐饭同时见囖,一次搞掂晒无后顾之忧

kururu 发表于 2011-8-22 10:56:25 | 显示全部楼层
搞基的.................

米小契 发表于 2011-8-22 11:22:10 | 显示全部楼层
先见男方家长咯。

235795561 发表于 2011-8-22 12:12:10 | 显示全部楼层
先见男方家长咯。
: Y7 t! d' D2 e' e( T% b4 C" I米小契 发表于 2011-8-22 11:22

' Z  I: G( w7 s: S# h1 a* p2 T7 }6 Q) V6 G  l  p/ n" ^6 {) W* n' j

9 T+ M9 M3 A; w2 w- h    老米真系主动

12345678c 发表于 2011-8-22 14:34:01 | 显示全部楼层
谁见谁其实都无所谓啊 形式嘛, 付出真心就可以了!!!

基拉杰特 发表于 2011-8-22 15:15:46 | 显示全部楼层
现在还有说顺序的吗