[动漫百科] 大家鍾唔鍾意POKEMON 寵物小精靈?

tmc02086 发布于2011-8-9 23:57 6643 次浏览 90 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
s0659162 发表于 2011-10-9 00:20:27 | 显示全部楼层
放心,一定...寫個陣我盡量會持平客觀架喇..
$ ?0 ]( L7 j  |; G8 Y& o但講到女角方面....大概我點都會為小霞著墨 ...& Z! a8 t' v; f% e( B7 [2 Z
tmc02086 发表于 2011-10-9 00:03
2 O4 r* ~& Q; U7 w6 G' D+ r2 F
希望我不會愈看愈摸不著頭腦吧,哈吃

tmc02086 发表于 2011-10-9 00:31:25 | 显示全部楼层
希望我不會愈看愈摸不著頭腦吧,哈吃
# Q+ P, M3 L" b3 M$ s2 p; ?s0659162 发表于 2011-10-9 00:20
唔會, 我D文筆未話差成咁..下話
& Q2 [+ }; \, H  t+ v. D+ B) t
4 \0 D6 {0 M) u% i. r$ m+ B# H* T( l4 z/ b
6 d* ]. p- h0 Z' n
分析返 每個主要角色,小精靈,及某D集數/故事.....亦都係我呢個PROJECT嘅重要議題;)
1 p( e2 T6 p5 |+ Y" u未知網上有冇人做過類似嘅野, 如果有, 我唔希望寫嘅野同佢重複5 F: W& r3 J: K

" c9 i! K8 r/ n5 c7 ^因為呢個PROJECT係以我個人感官出發。唔但求他人認同,只為對自己一個交待!

s0659162 发表于 2011-10-9 00:34:59 | 显示全部楼层
唔會, 我D文筆未話差成咁..下話
. `, Y3 |/ ~* g# n2 s! B; y/ p' `+ j7 L

; K) C' b0 E) o% d" F# `
, O* s1 C( d# K7 [6 B8 [( U4 ~分析返 每個主要角色,小精靈,及某D集數/故事.....亦都係我 ...% l) D$ r; `* j' `- H* D
tmc02086 发表于 2011-10-9 00:31
* |' X" a% t( l. R& k6 w0 q
哈哈,那一定要寫上幾萬字了

tmc02086 发表于 2011-10-9 00:42:20 | 显示全部楼层
哈哈,那一定要寫上幾萬字了+ z; ~( b; |. n& E( F- X' P
s0659162 发表于 2011-10-9 00:34

* z: C3 _2 }4 O$ R+ o& K& D# m" v* L8 d
唔係講笑,一定過萬字。。。。。。。。。我盡量以簡潔嘅書面語去寫。。。。
+ E! N6 P! o1 M/ V, {9 a" T仲會作埋大綱添呀~\3 P% s( z) g3 _) @  w5 m1 A+ ]
" L+ K4 y6 ]! |2 e1 Y* W
- L4 g9 U4 q: T. i
不過呢,就算我而家寫定一D都要大概一年幾後先面世,
4 {9 h" T! r0 w因為未完整睇哂成套POKEMON,係唔可以寫得到

s0659162 发表于 2011-10-9 00:45:45 | 显示全部楼层
唔係講笑,一定過萬字。。。。。。。。。我盡量以簡潔嘅書面語去寫。。。。4 \% H! A: A- v7 Q3 ^
仲會作埋大綱添呀~\
! }. B8 `8 q' Z8 D0 q
1 D7 x( l8 M1 v( v4 I, z& n...
8 G* k- @/ `# G6 f: Xtmc02086 发表于 2011-10-9 00:42

/ G8 h$ g+ i$ y8 M1 X但希望你這一年內不會放棄吧& x( K* q: m/ @" q- _2 m
說真的,近年,p.m.開始走下坡

tmc02086 发表于 2011-10-9 00:50:43 | 显示全部楼层
但希望你這一年內不會放棄吧0 O4 X7 @* m7 {; ?$ }( o& f2 a0 z7 k4 r
說真的,近年,p.m.開始走下坡
3 R3 ?" d2 ^0 C; ~. y) @$ Ds0659162 发表于 2011-10-9 00:45

: ]* I+ K/ T, z" T* _  M2 N0 Q! Q5 n4 Z, Y% n/ r- N

" X, L  K& S1 R% A! R  最好嘅時代都係當年99年播個陣
1 n; {# e& ]. O/ ~+ x5 {; g無印篇最好,但都係以"石英聯盟&橘子聯盟"最好
$ g! m0 [6 S6 D3 v' q% G3 }: I6 \金銀篇已經DUP DUP地, 但質素還可以...
* X* y: L, L4 T. Z! `; @0 L0 R& h) G1 H, M
我而家睇到210集..(仲係金銀篇)9 @8 c5 u" y9 p& [: E+ R
% H( {1 h) b2 B
除左編劇由AG開始轉左人.....呢個原因好重要,上年仲要死左' |/ Q3 p7 t- m
仲有好多原因令POKEMON 動畫不復當年勇
" Z: i4 p% x1 X8 U1 n7 t:(- G* r& s# {. k# e

$ e" o* l. \9 S第日再傾, 我訓喇ZZ

s0659162 发表于 2011-10-9 00:55:57 | 显示全部楼层
最好嘅時代都係當年99年播個陣4 D  S* \" z" k
無印篇最好,但都係以"石英聯盟&橘子聯盟"最好( d; E5 r* U, x6 j8 P
金銀篇已經DU ...5 y$ r! H8 P4 k2 u
tmc02086 发表于 2011-10-9 00:50

" c1 `/ N5 ~% e9 H哈哈,我也差不多喇
: ~( @3 p' ]  Y2 t( @8 Xgood night~