[动漫百科] 大家鍾唔鍾意POKEMON 寵物小精靈?

tmc02086 发布于2011-8-9 23:57 6642 次浏览 90 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
lych 发表于 2011-8-10 00:18:27 | 显示全部楼层
好多都唔记得咗咯,悲剧....仲记得细个时 明珠台都有播过
, Y$ S; a$ F  {  T, ?3 pkevinchan 发表于 2011-8-10 00:15
4 o2 Q  y/ S* X+ D) g$ I

6 d$ k* e) R2 P明珠台牛都有睇啵,而且第一话是睇明珠台噶~~~~

tmc02086 发表于 2011-8-10 00:19:36 | 显示全部楼层
好多都唔记得咗咯,悲剧....仲记得细个时 明珠台都有播过
1 w+ [" |# E* C+ Zkevinchan 发表于 2011-8-10 00:15

0 Z+ b0 `' q3 A. ~/ Y+ \: U9 d) f6 V' _  }! D; @) m$ c$ {
1 i6 L! V  a- E
   唔怕話你知, 我粵語版我得274集......但其實我想揾返日文中字好耐...但好似冇人整過....5 ]* J, O9 a( G
+ z; \! m( V9 k( `( r2 s% k4 m

) q% P  s) ]2 [9 D5 k& X: d" e  i, y7 X) e: e  J" R3 l5 t
明珠台..我都有睇..細個聽唔明...HAHA$ x  O) G5 Y& s& k' W, k2 ~+ y
英文版POKEMON, 我有齊...% D3 R: l) q% t% v
我覺得外國配音真係唔差.....
, i5 n( C7 C# ]1 W3 O; B某程度上,我覺得仲好過粵語..

lych 发表于 2011-8-10 00:21:44 | 显示全部楼层
OST。。遊戲有, 動畫都有:D
! r8 h1 q* P" {. n2 V& @tmc02086 发表于 2011-8-10 00:11

0 J0 z9 s. M0 J8 G/ {5 U& ^咁应该是仲有唔少收藏品啵~~~~

kevinchan 发表于 2011-8-10 00:22:13 | 显示全部楼层
唔怕話你知, 我粵語版我得274集......但其實我想揾返日文中字好耐...但好似冇人整過....) m% V- m$ U6 e! o$ f1 k: T

: D0 L" }0 d3 j% A! {# }  z ...# M- w% J9 W9 i0 Q5 a8 E, S, ^. X; p5 ]
tmc02086 发表于 2011-8-10 00:19

, K5 d- p/ e& b. r  _2 `) ]' i# e9 ?& @

3 x4 ^- ^) d$ C& d- F0 C    粤语版我下载咗私家屋嘅版本(貌似係唯一嘅粤语版本),275集吧?英文版冇兴趣,虽然搵到,但冇下载

kevinchan 发表于 2011-8-10 00:22:42 | 显示全部楼层
明珠台牛都有睇啵,而且第一话是睇明珠台噶~~~~
. X. d7 M  Y' n8 \- Slych 发表于 2011-8-10 00:18

& F' O. F) p& I$ g0 i4 ]
' T  K2 R' u4 U) j. T8 b6 y) F, y" Q# m3 G. \& R
    但係细个时听唔明佢讲乜 - -!不过我依家都听唔明

lych 发表于 2011-8-10 00:24:30 | 显示全部楼层
但係细个时听唔明佢讲乜 - -!不过我依家都听唔明
- ?. J% x% I  i+ \kevinchan 发表于 2011-8-10 00:22

% V9 K# O3 {2 I$ H卡通片嘛~~~就是睇公仔噶啦~~~

lych 发表于 2011-8-10 00:25:50 | 显示全部楼层
唔怕話你知, 我粵語版我得274集......但其實我想揾返日文中字好耐...但好似冇人整過....  _" j0 }8 q# M( O2 Y" |
% z) f5 R# K7 |, k
...
3 H0 r7 G4 K% B" ytmc02086 发表于 2011-8-10 00:19
/ M- E' Z1 N8 T+ E9 I

! M3 n9 ~) Y3 N% Y  r日语中字C2有啊~~~~不过就是无粤语啫~~~~

tmc02086 发表于 2011-8-10 00:25:55 | 显示全部楼层
咁应该是仲有唔少收藏品啵~~~~' V* c# D1 ?4 V# r: }, I8 R
lych 发表于 2011-8-10 00:21
2 |$ v* M0 Q; O
/ \& t0 @  d& U) W0 J
+ e/ a: U/ b8 [9 h
正版 大電影DVD,己計出發行左o既..仲差 波導之勇者就買齊..大電影OST 日文版得一隻...就係<<利基亞爆誕>>9 o6 {8 V; j- W: H
但英文o既 pokemon cd 反而有2隻.. 其中一隻都係<<利基亞爆誕>>o既ost
3 U- x0 s6 T% e0 t  R# i3 E9 T7 L2 p( m( L! ~- @
而其他OST.......都係DL的 /_\

tmc02086 发表于 2011-8-10 00:27:27 | 显示全部楼层
粤语版我下载咗私家屋嘅版本(貌似係唯一嘅粤语版本),275集吧?英文版冇兴趣,虽然搵到,但冇下 ...
: s9 @! ^2 {' t1 z3 I7 a. G& Ckevinchan 发表于 2011-8-10 00:22

7 S' M6 b- e0 G% o. x
2 i. L% _/ e* O% q$ V* L: I27x集pokemon粵語, 應該唔會有第2個版本了..! y) o6 I+ d* X( C& v5 v
   :)

kevinchan 发表于 2011-8-10 00:27:28 | 显示全部楼层
卡通片嘛~~~就是睇公仔噶啦~~~
7 m9 X' ~4 B; _7 Jlych 发表于 2011-8-10 00:24
; q3 i! ^) V2 L2 B4 D) ]3 Z
4 E1 @' x( `1 j. E8 d
3 H2 n# B4 H2 Z- I" B* }
    但係你都要知道个公仔做紧乜嘢噶嘛

lych 发表于 2011-8-10 00:28:14 | 显示全部楼层
正版 大電影DVD,己計出發行左o既..仲差 波導之勇者就買齊..大電影OST 日文版得一隻...就係
& v) |* I$ O, d7 ?/ R  {但英文o既 ...
+ ^6 S. v* e* C  _& ztmc02086 发表于 2011-8-10 00:25
2 I0 T# p1 A* V' s- m! r

" v$ g# W6 N( w7 ]( z3 D+ N& \原来香港人都系好有版权意识嘅~~~~正版呀

tmc02086 发表于 2011-8-10 00:29:53 | 显示全部楼层
原来香港人都系好有版权意识嘅~~~~正版呀# f; J9 v5 S: V0 C2 l
lych 发表于 2011-8-10 00:28
, u& k& ^5 Q& M5 z0 ~
我頭2套大電影, 我遲左十年先買返黎.....
3 i: V+ X4 Q& {5 n+ q
2 j9 R3 W9 O) g( [4 F* M有時d碟特價...先會買..太貴..就