[动漫百科] 大家鍾唔鍾意POKEMON 寵物小精靈?

tmc02086 发布于2011-8-9 23:57 6640 次浏览 90 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
lych 发表于 2011-8-10 00:29:59 | 显示全部楼层
但係你都要知道个公仔做紧乜嘢噶嘛, ]. ^% ^+ D3 T# Z" W% _0 Y' l
kevinchan 发表于 2011-8-10 00:27
. Q) u7 Y& E1 r6 }6 {9 x
形体动作猜测 意会呀你明无

tmc02086 发表于 2011-8-10 00:34:27 | 显示全部楼层
店长 lych# B( U) p# a" g% k
% P9 G% t  l+ R" [1 U* b4 g
求TVB版的宠物小精灵(石英联盟)的片子!
3 F$ m: b$ ?1 a6 T7 Q# k5 F. B9 ?+ s" G
見到你呢句我就灰了...1 K6 m2 ?4 C& q7 I) Y
如困要等tvb重播石英联盟......可能要幾年既事..:(& t6 Z: {* U0 u' j6 ~8 h
而家pokemon仲係咁出新...bw系列...:(

lwj23 发表于 2011-8-10 00:36:04 | 显示全部楼层
当然中意啦,仲超级中意添,我都一样,小学日日罗住部黑白机狂玩,当时无电脑玩..

lych 发表于 2011-8-10 00:37:30 | 显示全部楼层
店长 lych  x- g* L# m4 H# [9 T

2 C7 w# I# D) L! A9 |" F. b1 F- d2 D求TVB版的宠物小精灵(石英联盟)的片子!
* A3 ^- A/ m  i6 C( x; M
1 {" W4 Q) l3 X+ g) T0 q; s見到你呢句我就灰了...
0 A* |3 R6 F$ e: d4 E; v如困要等tvb重播石英联 ...
; J# h/ N3 T) b/ Btmc02086 发表于 2011-8-10 00:34
4 G. O! M9 T5 N3 O; `
! S8 S, C* w, C: q0 U& q
BW新出都无睇过~~~~人物走形了
/ c8 d4 A9 V! ]8 q1 D4 x不过TVB年内会出嘅,到时先睇都未迟呀~~~~

tmc02086 发表于 2011-8-10 00:38:53 | 显示全部楼层
当然中意啦,仲超级中意添,我都一样,小学日日罗住部黑白机狂玩,当时无电脑玩..* Q" s, O& z( w+ v% q
lwj23 发表于 2011-8-10 00:36
/ e% C+ E: o0 E

/ f& `. P& O7 O% s. R3 n2 P$ A
   yeah!!!!明知打爆哂機...都仲要係咁打...$ D) s1 X5 |" H% M: _& e- }
個save玩左成百幾二百個鐘..都仲係咁開心.
* u( k8 `. B0 M要明白用gameboy玩一game隻幾百粒鐘, 唔係一件易事..# g6 I. w  ^# W+ a1 x
) o& l. C8 K( J+ u2 Q

- I3 p8 s# H% b! _$ k# y而家有電腦, 我間唔中都會用模擬器玩返...

tmc02086 发表于 2011-8-10 00:41:17 | 显示全部楼层
BW新出都无睇过~~~~人物走形了7 f/ P1 X5 C1 D/ E. g
不过TVB年内会出嘅,到时先睇都未迟呀~~~~1 x  I% c4 a' i1 v+ w/ g
lych 发表于 2011-8-10 00:37
8 k% @# G3 c, b1 o) I
4 w% C) B$ t- {" i) K; |$ U& z, D9 d
BW我未睇過呀..我仲係想睇哂 舊版先, 再睇新世代...再睇DP 完先正式睇BW...: [1 O0 H$ N5 w- Z- ?: i

' R# X' s) n0 G. G* Z我咁做係咪好傻...?

lwj23 发表于 2011-8-10 00:45:40 | 显示全部楼层
yeah!!!!明知打爆哂機...都仲要係咁打...
2 z& J) [2 D" h2 U. h$ B( E個save玩左成百幾二百個鐘..都仲係咁開心.! ?/ X5 G- I/ N' v
要明白用ga ...( i" K( a, U; l
tmc02086 发表于 2011-8-10 00:38

0 L0 P% Y- J. X8 q" T: T5 Q
; u* f2 h0 {% t0 j" J3 M/ O5 \! ?
) P2 Y- G) Y! c( H5 u1 i) D    虽然我都有用模拟器玩,而且玩过好多次,不过模拟器就无当时噶心情啦,因为模拟器有个邪恶的空格键(加速) + h" W4 e% l5 C& @
好怀念以前,而且必定系永久回忆!

lwj23 发表于 2011-8-10 00:47:49 | 显示全部楼层
粤语版我下载咗私家屋嘅版本(貌似係唯一嘅粤语版本),275集吧?英文版冇兴趣,虽然搵到,但冇下 ...
) r' q& [. J( akevinchan 发表于 2011-8-10 00:22

5 _# _+ Y) E9 W1 Z* U. E% }3 n2 Q! q( I9 ~
; x* V& N8 x4 J( W0 j
    粤语版本论坛有无哦?

tmc02086 发表于 2011-8-10 00:49:39 | 显示全部楼层
虽然我都有用模拟器玩,而且玩过好多次,不过模拟器就无当时噶心情啦,因为模拟器有个邪恶的空格 ...: F0 N- R2 p8 B+ X
lwj23 发表于 2011-8-10 00:45
7 s+ V! _. ?: K' D" b0 R

: Z( u$ |2 y/ T$ N9 H; F- a9 M& {% a4 q: c# `' x+ w
   用加速.....升LV 話咁易..拎住GAMEBOY升LV, 真係難好多..........
+ ?5 }3 x& s7 H% _0 ]& }# |心血,時間係D哂精靈身上...; m  y' W) a. m: N7 ^5 ]: A
: @& c4 U- T; i
打道館之前特訓升LV, 可能都要用一日時間..

lwj23 发表于 2011-8-10 00:52:07 | 显示全部楼层
用加速.....升LV 話咁易..拎住GAMEBOY升LV, 真係難好多..........
9 h9 r: g2 i# Z3 f) j! k" p心血,時間係D哂精靈身上...9 i5 x5 o# ]4 l  `

/ u% @3 Z( w$ Z# U; e) @...
0 u' ?. q9 `0 F$ Q) |  Etmc02086 发表于 2011-8-10 00:49
! o" y- r: R9 z* ^# l
3 M8 Q. c% ]& P

" r1 g8 I; c3 Q% `    以前完美爆机一次最快都要三四日或者一个星期,用模拟几个钟就可以搞掂....万恶的加速啊....

kevinchan 发表于 2011-8-10 00:55:16 | 显示全部楼层
粤语版本论坛有无哦?% }- L' C2 }) m
lwj23 发表于 2011-8-10 00:47
( g: |5 Y5 v7 N$ H5 t9 J- J: C
/ `& S* m% j( Q8 i# M1 y
& c2 C* h" R- J
    有啊,咪就係转载私家屋嗰个囉

tmc02086 发表于 2011-8-10 00:55:23 | 显示全部楼层
以前完美爆机一次最快都要三四日或者一个星期,用模拟几个钟就可以搞掂....万恶的加速啊....[em2 ...
4 p) a5 o4 q# y- Plwj23 发表于 2011-8-10 00:52
8 d5 |9 M( R6 D

4 i/ ^+ Y8 Q. Q! X( p7 t  [% F' [  E3 f* f) O
   係喎....個遊戲既樂趣, 係加速之後, 亦隨之減退..遺憾未能儲齊151隻精靈..
. u4 |6 ?$ {; }0 a6 _- E8 ^) F最高紀錄只係130隻...