跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[115空间] [單集試看][數碼傳動戰士 電童 Gear][DVDrip][粵日雙語][僅第01集][附送音軌01-04話]

mcnynbajay 发布于2011-4-16 06:15 1919 次浏览 23 位用户参与讨论     [复制分享主题]
【動畫名稱】:數碼傳動戰士 電童 Gear
$ J* D& s  T; `# f/ t$ x【集      數】:38
9 v, u% u/ X; T& V
【配      音】:粤语(TVB粵語)  +  原声韓語: S- F' A4 c: q$ U
【每集容量】:454M! F. Z" r" Q7 D6 w
【文件類型】:WVM9-WMV DVDrip ( d9 y6 C4 z4 z
【分 辨 率】:640*480   (4:3)
+ N; O! S/ C, ^7 ~* @' P【字      幕】:地獄論壇 (H大叔提供), v7 C& _* X8 W1 p5 H0 ?
【储存空间】: 115(封裝版)+音軌(01-04話)
8 f# O* g, @: b【片源音頻】:U2-小冰首發?/dotbtplus-achung18提供者;小P(發佈&壓制): B0 |) I' U$ M
【音軌校正】:粵漫社-mcnynbajay&Dotmu-傑基/ C0 K; n7 n- \4 Z# n: p# }9 ]* C

/ n2 c* |; c1 T( n' I; _( c8 }. W    哎~~HK的種子果然難掛的~~大部份連到竟然系美國果邊(咁多移民僑人?)/ C& u/ a3 o6 P3 D& ~8 v- r) ]
  一到有人完成了100%,個個拍下屁股走人~~得翻1個種,仲系好難連!6 h. d8 u2 ?7 G' ?0 V
都系PT好混D~~大水喉多喇嘛~~相向性好……" J9 A4 k( O5 k6 [$ F

3 @, W- j* c, E: w; Z: E% f% P# e講翻正題~~哩個版本的音軌,音質系好好了~~可惜錄影者的信號好唔穩定的~~畫面花曬,一味跳
% x2 T" Z8 Q. O* ]! \6 j9 q6 [單哩4集,就有2集(第02集+03集),全集頻密斷音~~產生好多雜聲的~~
5 z' L3 V  Y7 g) M; z0 w所以,都系問下大家,咁樣仲要唔要重制嘛?我就會的~~發唔發系其次~~~1 M) E( |4 m' {* s2 h1 H3 m
  [2 Z8 s  v, ~+ P0 c) O$ x3 ?
校正方面:4 M/ ^$ e% H; l5 J' ^( J/ A
achung18的版本錄影有D唔健全的~~
; }5 V" a1 O; r8 i% t; i$ R缺漏,我會用ku6的音軌補上的~~
7 M1 ]) H3 u( u) ~" N6 E* R0 X第3集,CUT無厘頭CUT了標題前的內容(剪接者懶?)& @' Q7 M3 B6 B+ B
暫時其他足本(01-04集間)~~難度唔大的~~
5 I8 E! T' N* g" `& g: q" a4 L  V+ X! ]/ o6 b6 C7 r! e
配音方面:
7 B+ B% q$ d, {1 @) ~. F出云銀河:華姨(已退休)! w. ^2 I6 G$ N% y# Y3 p8 T8 V7 V
草薙北斗:硬雙龍(林丹鳳)
4 `: M9 G  v( f% E% P" G貝嘉:夏實(鄭麗麗
# Y  ?# N, ^: O. h吉良國:德仔~~! _2 f% o+ n" X2 {8 Q2 t2 Q' }, S) v
某老師:阿V; C& @( p. f, [5 H
其它略吧!
2 L1 U/ B; O" K9 E以上!!$ |7 W  b1 l+ y" l
[アニメ] GEAR戦士 電童[20110414-2119461].JPG [アニメ] GEAR戦士 電童[20110414-2120422].JPG [アニメ] GEAR戦士 電童[20110414-2121573].JPG [アニメ] GEAR戦士 電童[20110414-2119340].JPG
游客,本帖隐藏的内容需要积分高于 200 才可浏览,您当前积分为 0
' z/ e. r+ L* M, E" h3 B
' P5 _1 P! P1 c. X" ?
  B0 z/ X' v( s; L

已有(23)人评论

inber 发表于 2011-4-16 06:26:12 | 显示全部楼层
8分鐘==" r+ X3 Y6 I: o
傑基真系早醒/ w/ w. U# {; L) H' p" q. o" [
做咩咁遲先系道發
3 g( m5 @+ E( z. M# z1 n唔怕dotmu的人殺左你?(哈)

mcnynbajay 发表于 2011-4-16 07:45:45 | 显示全部楼层
8分鐘==
) o* o3 n' O6 O7 ~- y  h# U+ _傑基真系早醒
. P  a1 Q7 N4 q3 C做咩咁遲先系道發
' y) p$ j$ h1 ~* d( |. k唔怕dotmu的人殺左你?(哈)2 p7 c# Z5 A! w% ^# ]! ]5 g0 g4 F
iamaboyandog 发表于 2011-4-16 06:26
6 ]7 V  v# }: n  _6 i  x; E$ X
. b. g4 C  ~0 [1 c/ O- K

( W! o  C, {$ n9 F; ~   
, j/ J9 _( c8 t6 ]
, T4 o3 ?/ K$ y( G5 A1 |$ b6 P. y
部分用户无法访问本站的事件报告    f4 X+ d8 R2 ^
NO~~~我系通宵的~~) }% E- N. T$ {. N" Y/ X

: ^: Z, p  E- n. u- Z2 f' r以為我想的~~咁啱打好想發帖的內容嘅了~~點知粵漫社河蟹~~一直上唔到!(睇來你無睇我系DOTMU講的“杯具”)
, w) {- n; e: P- h3 o- k. N; @' T0 M" y4 Q
K社都貼了公告~~我系最早的受害者之一的~~殺我?無咁嚴重~~最多俾你咬一淡而已的!

inber 发表于 2011-4-16 07:52:09 | 显示全部楼层
NO~~~我系通宵的~~) U+ i. Q7 H* J7 |9 I

* r) W; H, m4 R  E3 c% p* K以為我想的~~咁啱打好想發帖的內容嘅了~~點知粵漫社河蟹~~一直上唔到 ...
& e9 E  z8 Y( }: A2 amcnynbajay 发表于 2011-4-16 07:45

6 x' ~) r9 d. v8 W
& X# B, V0 ~! X原來你有講過的
5 |4 n' n! R1 ~  p1 l
: C4 R# G0 I5 s  g$ b  o4 N我又點會咬你呢 * W! r( |+ [( W
我又唔系顛狗

kidhitomi 发表于 2011-4-16 07:57:59 | 显示全部楼层
又一经典合成
6 _- e' a% S7 C5 [( @& ~; e+ E感谢楼主

maplep 发表于 2011-4-16 07:59:23 | 显示全部楼层
我是I记的下五分钟

cloudlum 发表于 2011-4-16 08:09:13 | 显示全部楼层
感谢楼主...............

czxzero 发表于 2011-4-16 08:18:12 | 显示全部楼层
什么年代的,我竟然冇睇过D部动画。

ConvoyChan 发表于 2011-4-16 09:05:11 | 显示全部楼层
话说5系有人合完左咩。。。。

inber 发表于 2011-4-16 09:16:04 | 显示全部楼层
话说5系有人合完左咩。。。。  Q$ p7 p6 k& O+ _: ?* F8 p
ConvoyChan 发表于 2011-4-16 09:05
7 U$ ]+ x, U( x: Q
# J0 V! r5 r' k. p% Z. }, D
樓主講過原因5 S4 d' F6 O" o) E/ ?; K( ~

3 O' q0 B! z# A8 ^1 Ohttp://www.dreamxt.net/bbs/thread-74621-1-1.html
1 P6 s2 Q8 z' r2 F4 K9 y
雙皮奶製作的版本OK的~~但之後由漫漫長路接手製作呢,就好唔掂了~~特別最後一集嚴重偏前了1-2秒的!睇得好辛苦!

) P( O2 X& |  f& U, W
: G9 P' E; h% ~9 CPS:雙皮奶未合完

wulove 发表于 2011-4-16 09:19:53 | 显示全部楼层
其實花音 你的可用ku6音頻嫁 我聽洛去ku6 冇花 小P果d 就有時有花有時冇花 如果你發哂 1-38集就最好啦............ 不過唔發都冇計既.......

ConvoyChan 发表于 2011-4-16 10:10:39 | 显示全部楼层
樓主講過原因
# F/ f4 q* F( D( I& ?, k
- S. V" z7 X: e, u( \* q
8 i2 Y& R1 v- n- r' I
5 H7 P% f! s3 G( c3 X& q6 d3 s
& r) r# V* v& ]6 C( {- |. n' nPS:雙皮奶未合完, f' P9 j: W- E; n  k$ [6 l! R
iamaboyandog 发表于 2011-4-16 09:16 AM
7 X1 S2 F2 |" [8 Y0 q  O9 t

& F8 e& \5 a' h, d& ~合完了 不过我5知道漫漫长路个版本5掂 我冇下合成啊 收片源算了 反正当年冇睇到

12下一页