[每日闲聊] 大家找寻粤语配音动画的原因

24_51 发布于2011-4-3 23:03 5141 次浏览 82 位用户参与讨论     [复制分享主题]
为了儿时的回忆?- H8 Q. |: ^3 a! `& ?4 c% [) R
或者喜欢粤语配音的动画?4 D" B0 p7 c) n! }
或者其他原因?

已有(82)人评论

nestama 发表于 2011-4-3 23:11:17 | 显示全部楼层
主要是儿时的回忆,及有亲切甘~~~

zoechanhy 发表于 2011-4-3 23:26:22 | 显示全部楼层
我都係...因為兒時回憶...

Batcat 发表于 2011-4-3 23:30:31 | 显示全部楼层
我自己就拿來做合成收藏用!!

chrisrex 发表于 2011-4-3 23:46:37 | 显示全部楼层
攞嚟做bgm.....日文听唔明,粤语听得明.......

24_51 发表于 2011-4-3 23:46:46 | 显示全部楼层
回复 3# zoechanhy
7 t* A  i& |! l5 O
  `  E. g/ R& }( O4 E' U/ D5 ?7 ^7 l4 G- b% ~
    我想问下你地 而家睇番细个中意的卡通 有咩感觉

czxzero 发表于 2011-4-3 23:47:42 | 显示全部楼层
就系特別喜歡TVB那些配音員的聲音。

zoechanhy 发表于 2011-4-3 23:49:06 | 显示全部楼层
回复  zoechanhy
, d2 i5 F! H% m1 x2 Y' O- X) x1 @0 s4 n3 p1 E5 c, d

4 Z* t( E/ p$ o    我想问下你地 而家睇番细个中意的卡通 有咩感觉
9 g$ n7 V5 W1 f0 k1 _; ?24_51 发表于 2011-4-3 23:46
$ V* [7 e# x7 v) Q1 o  H, _# p% i
4 |) c! ]9 N7 A! E- a

8 O- x6 e7 E+ E- m" x    覺得自己細個左~~

24_51 发表于 2011-4-4 00:02:22 | 显示全部楼层
回复 8# zoechanhy
. `/ X8 d6 @9 [. A3 n% t; t; v) X- f, C  ~' z

. F- G  `% E6 A, }% ~8 \  我而家睇番 都无左以前“追”住睇果种感觉 尤其系凌晨果D& k6 x1 |( b) O) s9 Y
  同埋觉得以前TVB ATV的卡通好似比而家有诚意 尤其系D儿歌

zoechanhy 发表于 2011-4-4 00:10:37 | 显示全部楼层
回复  zoechanhy
' v3 a0 `/ j- R6 H2 ^3 M* B0 B0 Q0 M( d, B
2 x6 I$ |! b% q) x: \2 O4 }
  我而家睇番 都无左以前“追”住睇果种感觉 尤其系凌晨果D
% n+ z( T8 c3 w) T3 r  同埋觉得以前TVB ATV ...1 ^. `& E/ r  G( y
24_51 发表于 2011-4-4 00:02
2 J# y0 R8 w. n! Y* z1 [

' _% f/ d9 h# }1 I2 L$ }4 Y4 B" m+ @
    我都覺..以前D兒歌好好聽...

help6288 发表于 2011-4-4 00:13:52 | 显示全部楼层
多數都系以前D經典動畫先收粵語.....或者片源無字幕先收粵語
5 ]9 e; }( ^5 }3 P
( d& i( i! s5 E, ^2 U0 c而家D新動畫就好少會收粵語啦

gyz2002 发表于 2011-4-4 00:47:33 | 显示全部楼层
个个细路哥都仲意睇动画片架啦,依家有时间,有资源咪下载返黎,重温又好,追返以前未睇完既又好啦,仲之一句,动画永远都带俾我地欢乐~