[其它更多] 买什么手机上网睇漫画比较好?

101696144 发布于2011-3-18 08:45 2707 次浏览 38 位用户参与讨论     [复制分享主题]

已有(38)人评论

ConvoyChan 发表于 2011-3-18 09:24:47 | 显示全部楼层
建议死心 买什么手机都不好 就算有都5在此价位
" I# Q) H0 j- x& c9 G& ^此价位手机冇部cpu超过1g 软解绝对浮云连200m 40分钟rmvb都对付不了 更何况mkv之类根本不可在a8架构单片机硬解 硬解条件极度绝对严格 必须720p以下 mp4 aac音轨 x264视频 你电脑都冇时间用 更何况转格式
! J! o% w, u6 P. @9 W7 z就算万一有强u 达到1g甚至1.2g 那都是天价类手机 例如diorx2 里程碑2之流 你那预算半部diorx都买不到
' l7 M4 Z/ J) {8 J' P2 ]) b傻爱windows及uiq等旧机铁定不得 最强android x10性能勉强达到 价格都在预算 前提系你要肯用电阻屏 既是要大力抠先有反映那种; `2 C! ?* v0 _
真有心睇就一部平手机 然后抽700出来买过部强劲既mp4 或者直接5买手机买android2.2既mp4 连1k都5够
4 w, F7 H( b* F- }总结 宜家达到你要求既手机 你预算不够 分开买就两全其美

基拉杰特 发表于 2011-3-18 09:50:02 | 显示全部楼层
楼上的太强了,我只会说不好,但是却解释不了

101696144 发表于 2011-3-18 10:15:17 | 显示全部楼层
回复 2# ConvoyChan 8 H/ m- `) [0 D) A/ v' l

9 g+ Z$ Y5 N4 T: N: \6 U6 t7 K" \0 W* |4 v0 W  L
    哦,我只用来睇高清的漫画不是视频

ConvoyChan 发表于 2011-3-18 10:45:45 | 显示全部楼层
漫画嘛。。。。晒甘多脑汁 不过系我自己睇错 漫画既话 一部高分屏就ok了 例如分辨率达到854 480
/ z( `* P) g& m) k& m; J9 @或者800 480 之流够用/ v" X/ Z+ z& w  ^
有键盘的里程碑 冇键盘的小里程碑 强cpu 弱智屏的x10 htc 野火 g2之类全部都得

kwanyeung 发表于 2011-3-18 12:49:23 | 显示全部楼层
我睇到啲譯名有啲無奈。milestone = 里程碑。。wildfire = 野火...

ConvoyChan 发表于 2011-3-18 15:36:24 | 显示全部楼层
我睇到啲譯名有啲無奈。milestone = 里程碑。。wildfire = 野火...
  h  b; q% b# ~" n7 `, \- x2 Nkwanyeung 发表于 2011-3-18 12:49 PM
* s/ O: f/ W8 \* B- t; R
9 K! u4 D% W0 B1 Q7 Y. h
, A5 U7 b8 p- x7 c: r
    已经翻译到好好咯博 5通叫米尼儿史东同怀尔得快儿?

eegbook 发表于 2011-3-18 15:37:49 | 显示全部楼层
绝对唔掂当啦`~超唔爽嘅感觉。

kwanyeung 发表于 2011-3-18 16:01:02 | 显示全部楼层
已经翻译到好好咯博 5通叫米尼儿史东同怀尔得快儿?
' t! W% X6 g2 B( x; S3 @; @ConvoyChan 发表于 2011-3-18 15:36

6 n0 g9 i, f0 C2 w( }+ t$ |, c冇錯。意思譯係冇錯。。好準。只係覺得好怪好有違和感。。。。不過可能我睇慣咗英文名。

eegbook 发表于 2011-3-18 17:11:34 | 显示全部楼层
冇錯。意思譯係冇錯。。好準。只係覺得好怪好有違和感。。。。不過可能我睇慣咗英文名。& r1 n3 i. U; [6 M
kwanyeung 发表于 2011-3-18 16:01

" X. p* V4 [5 K6 v3 e
+ p% z; T) t$ `7 Z( A+ |% ~$ r! c. Y  M# c: x: s! T
    请问,你张“邪恶”嘅签名,系边出动画黎?

kwanyeung 发表于 2011-3-18 18:57:52 | 显示全部楼层
请问,你张“邪恶”嘅签名,系边出动画黎?8 C( e  P# v( v% p, x& r
eegbook 发表于 2011-3-18 17:11
) q4 w9 ]; B( z: N& I( q+ S
妹之空。

神经刀 发表于 2011-3-18 22:34:27 | 显示全部楼层
ipone4吧!应该很好!

1234下一页