跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[115空间] [計劃填坑][星夢美少女 Kaleidostar][DVDrip][校正音軌][第01-51話+OVA1-2] [更新完]

mcnynbajay 发布于2011-2-28 01:41 6440 次浏览 66 位用户参与讨论     [复制分享主题]
mcnynbajay 发表于 2011-2-28 12:18:38 | 显示全部楼层
港版DVD呀。。如果係TVB出一定有CUT㗎啦。) U' P9 T- s- M* j

0 b/ S) U& e/ L7 o' K1 Y+ B聽講係就係配晒成套先CUT嘅,不過配完之後就會拎去刪剪 ...
, T, a" u7 E- K3 D+ q. fkwanyeung 发表于 2011-2-28 12:01

6 L" u" z: ?, u7 p1 g& `! C, Q1 J: C
但又聽聞DVD通常會出足本,來吸引顧客嘅喔~~貌似日本果D附送物品了,畫面的無修正~~港版真不給力了!$ K/ M3 }* N8 e

, m) b& }9 f) O! [講到時間唔夠而CUT呢,應該系OVA2-鳳凰傳說了,有1-2段片段CUT好正常~~但有3大段就好無厘頭了~~~
/ {* S4 K; Z. s' k. F' x. G" C; A% j
: N2 s, X3 l8 V% [( D電視臺的儀器咁犀利?可以邊播邊CUT?應該早內定時間+整好帶來播的~~7 |! `& l6 B" s* W" ]

片源的话我觉得现时的WMV版本已经很合适了,支持楼主填坑,M街那边已知会唔会填完剩余20集呢?已经下左30集 ...
( h: U( u: }( V* Psetvet 发表于 2011-2-28 08:55

G+ X; Q# f3 R7 t$ T8 j# A8 Z
- n$ C) }9 D. H' ]: U  {( u* b1 D我始終中意X264+拉伸版多D,適合我果D,T盤+高畫質的追求者
* ^* A: B1 L) ?. E
: Y, Z9 ]+ ]8 @8 \* M/ Q7 D的確大了成倍,大家收起來,都有D……閃避哩D咁大檔~~無乜必要~~~算了,收唔起就等其它版本了!
9 u  }7 U( k* o* j' ~* k) f   
115空间好快过期个嚄..........................
; O, X1 |: i7 ~, Ucimmy210 发表于 2011-2-28 08:17

+ b9 R1 t3 w, X0 `( B; Q7 J最少一個月~~你有心收嘅話,應該拖得掂~~1 U& t# R5 I) z6 k3 u, R: b4 `

( |- [1 x% P3 @7 E. E我會不斷續期,除非自己忘記左~~115掛左~~6 w5 b* L! }/ o5 `
3 K$ C6 Q  p& u# j5 Y2 @

多謝樓主
  P/ G3 R' z2 r0 B+ b' G+ R3 {# {- U+ S

( r; q; e: F1 _) H% d% u# U睇黎樓主好恨大水喉
+ ?! b# K% K% O3 Q# ~- |* M- |5 F, d
2 W( i; S3 O* p8 J" z: }' F
昨日開始我的優蛋上傳唔到野
% g7 ]8 r) T9 Q% d+ `4 z只系一直顯示"請求上傳"
& J! g( N% O6 }2 i* q唔知同網頁 ...
% B! ?" I5 L' i5 H. i' yiamaboyandog 发表于 2011-2-28 06:34

- [% X8 E& g5 m2 S/ O% f" n! C5 ?6 s  \
我簡直系“恨死”隔離了~~注意:唔系果種恨,白話某詞~~2 ]  M$ v# q" a, O' j
5 P, R" b5 S6 u- m9 Z( N( q7 j
我可以繼續等佢光纖化的~~總有一日,可以享受到光的速度~~, _# ^# @' L4 F5 Z8 \7 H; e

2 p2 m! ~: C/ N: [4 F嗯,115下午果陣維護過~~之後唔見了“大文件上載”~~但而家又有翻……# b0 h& |+ _1 _/ m

支持
! ^$ J5 G4 R! U7 v0 i7 X& Y補坑* H4 v5 x2 T' w* M4 K7 }! F; e" k% l
系啦& V8 G2 l3 i* K% e
傑基( I! V$ ~, S2 `( U  U
你個太陽勇者MU下載掛左未?4 M& l) [. F/ p; f
未我就拖# f( w1 {+ Q( l( z* Y6 W; Y" A; E
Ace0210 发表于 2011-2-28 03:32

& \2 U; H# B( \MU多數唔會咁快死……仲有半年先到2年, V, e+ b) h8 _2 C0 D3 Q
. }" a( o* `1 [6 z

杰兄真高產,基本上套套都系長篇動畫
+ t: l+ w( Z  Y4 a# \漫步雲端 发表于 2011-2-28 03:06

4 F- d% Z3 c, v% A: g# l" w3 ?我唔衝刺唔得了~~我仲可以偷懶多一個月的~~我阿媽,一味催我搵工做~~唔好成日宅系屋企了~~
$ ?2 T- {! }+ J8 k" s& p& @" B0 H6 E; a. ~8 @5 r
都唔系長篇來,中篇左右了,52集果D
4 C5 y2 l& {2 o; O' E% s' X& L6 J  b$ z, e
過100集果D先系,你的《犬夜叉?就系了~~我未校過長篇的~~壓力好大……4 }4 l; p# K% k# Z- d) N" i

# r! i( G" l( T* S* F' L   
M仔果個都去到30集了
  k, N8 ~; |: R& Z9 DLing1988 发表于 2011-2-28 02:19

% k2 E& q0 A! n' G+ m7 N6 N嗯,應該未過期~~你中意可以繼續等佢填坑……

KO999 发表于 2011-2-28 23:37:10 | 显示全部楼层
来支持下先~

zoechanhy 发表于 2011-3-1 02:21:36 | 显示全部楼层
115....實支持啦!!!!!!

zoechanhy 发表于 2011-3-1 02:32:26 | 显示全部楼层
原來佢有出dvd呀...點解我唔知既...
; {9 k; W/ k5 c1 e! C搞到我買左vcd版.../ c. g* L5 y6 ]- f! ^
dvd係唔係有粵語嫁???

mcnynbajay 发表于 2011-3-1 02:48:33 | 显示全部楼层
原來佢有出dvd呀...點解我唔知既...
$ `' J$ w; l: @3 P搞到我買左vcd版...
0 m' `$ R( s8 ^! ^5 ]/ E  c; T: hdvd係唔係有粵語嫁???/ c$ u# K$ d+ ?. }4 @
zoechanhy 发表于 2011-3-1 02:32
, @/ O2 ~- y6 Y) O

j9 x$ r  {0 }% x. j
1 [; M5 d1 P1 [1 S- `- X8 G    查實網上流傳都系VCD版來~~我習慣叫DVD而已的~~~所以都系VCD畫質來,某人的RMVB~~6 a1 U1 i3 D% b% X: U% ?

( `, i. {5 o& y$ l我聽1600講,HK的出版商出的DVD有2種的,一種系壓縮劣質版,一個DVD收錄成VCD畫質~~另一種就系好貴的正版華麗版~~
6 W/ c, K" H# p2 Y& y# J- ], I. y) q6 a  z" e& [* t8 e4 k9 v
網上流傳都系前者……

zoechanhy 发表于 2011-3-1 03:06:24 | 显示全部楼层
回复 17# mcnynbajay & ]: C$ C7 R' i8 P% ~

4 T3 y* K  r* T( V4 W( W$ @
3 f7 o& t, Z. n/ }9 M8 q$ \% t/ f5 \    哦....壓縮劣質版dvd..唔係香港出嫁...我見過啦...係大陸出品的!!

zoechanhy 发表于 2011-3-1 03:09:36 | 显示全部楼层
其實我都想問下...有冇人想要東京喵喵既vcd音頻...因為我有套vcd..覺得都唔錯...想睇下有冇人想合成...我可以俾佢!!

mcnynbajay 发表于 2011-3-1 03:25:05 | 显示全部楼层
其實我都想問下...有冇人想要東京喵喵既vcd音頻...因為我有套vcd..覺得都唔錯...想睇下有冇人想合成...我可 ...( y9 S; J0 `( Z* w
zoechanhy 发表于 2011-3-1 03:09

! `9 T' Z- D8 E  J. }
5 s; {1 c% n7 I8 v" B- o$ p. e; i! ^. Q+ T  y8 Z2 m( ~
    東京喵喵了?0 a, n4 M; U" R3 P- d4 x- _9 o( C
我仲未睇過哩套,印象中,有線兒童臺同ATV播過的,都未知相關配音,應該唔同的,有個版本的% x7 Z6 w9 [/ F; o2 [2 t
3 z5 z& u, ]: m. J% [- ^, Y( K
你有VCD版,咁你聽得出邊個配音組嘛?
, S* g: H) c: ~3 q+ M' j( m& A1 R! X" t) F7 X
我都有相關片源的~~若果系VCD應該無難度的~~我有時間可以幫你搞埋哩套……都要睇情況……
[アニメ DVD] 東京ミュウ[20110301-0321010].JPG
[アニメ DVD] 東京ミュウ[20110301-0321351].JPG

zoechanhy 发表于 2011-3-1 03:32:50 | 显示全部楼层
回复 20# mcnynbajay , p$ i! F% L+ a. e
2 u4 Z* I4 M* ~2 ?* _/ k$ w0 z
* ^! ?( t/ G& W7 a2 A
    因為我冇睇過有線同atv..所以分唔出..* \  g0 q8 v% ~+ i9 I
你個啲圖係dvd???
& N: n% N& q4 D$ p8 o點解好似好蒙甘???

mcnynbajay 发表于 2011-3-1 03:48:52 | 显示全部楼层
回复  mcnynbajay : d& I' N' W5 \7 D

2 f$ Q' q* Y/ e2 O3 x# p
, S7 s8 D& ]; x6 M* w" [    因為我冇睇過有線同atv..所以分唔出..: _! V' K' D* P6 N& F% J' s  a' y+ J
你個啲圖係dvd???
8 @% H; G: X$ }, l點解好似好蒙甘???
# k$ D1 G9 o/ q0 b$ m& gzoechanhy 发表于 2011-3-1 03:32
8 V$ v5 ^9 r1 F9 B, n

3 H( Z5 L: i  B9 N9 i. H8 q9 F/ y( }. V6 K
    記起,網上都有相關的粵語音軌……應該同你一個版本的~(VCD版)~計劃眾多,真的好難抽出時間搞哩套!$ m8 B* T% f! H( ]) S# e$ j

) V' L- k" [0 n- N嗯,系DVDRIP,系WMV9編碼~~有些朦朧感,系動畫製作的通病……就算而家的高清製作都有哩D感覺~~但劇場版就例外……

zoechanhy 发表于 2011-3-1 03:51:21 | 显示全部楼层
回复 22# mcnynbajay
) C' }3 d0 p0 q6 i* G! @* \0 ?' J+ A5 S4 R/ N
% ?- p+ n9 \; i! q# g* b
    唔緊要啦

多啦C梦 发表于 2011-3-1 08:45:48 | 显示全部楼层
谢谢了 等待上传完毕