[填词征唱] [我忍唔住喇] [tvRent] 裏表Lovers粵語詞竣工!

clpro 发布于2011-2-1 12:40 2728 次浏览 23 位用户参与讨论   [复制分享主题]
aaron81 发表于 2011-2-5 13:03:29 | 显示全部楼层
J语定粤语,无抽像下哦!!

clpro 发表于 2011-2-5 13:30:27 | 显示全部楼层
回复 11# Katsumi
) }. E, }/ o8 u( z5 j
! G/ m9 b- Y! n) l! Z! k" \+ Z0 [! X9 ]: J, a; H! U
    我聽聽看。
$ V+ ^2 p1 o( v9 R" a3 D5 s不過呢排跟緊LILY系的詞,還有幾首咱們詞人爭我的詞仲未收返,於是我先下了,再聽看

clpro 发表于 2011-2-5 13:33:12 | 显示全部楼层
回复 13# aaron81 ' U; p6 W# q3 V6 L& [, k
: g* \! U. j5 l3 I* D

& G/ i- r3 p8 B7 I% P    是粵語啦,可以配合原曲聲調演唱的。; S+ n3 \6 {& F6 p% R) ?
@竜崎,不用佩服。當這首歌由十月聽到而家,原本諗住畀人填點知條友無填到爭數爭左成四個月。我忍唔住黎手用大半個月睡前少少時間搞掂D搞掂D,同時仲孭埋《鎖之少女》國語版詞,拖下拖下先嘔出來的,查台灣教育部國語辭典同粵音韻匯查到甩碌先填完。You reap what you sow。

clpro 发表于 2011-2-5 13:36:27 | 显示全部楼层
《左右》不算太難填,不過睇我想唔想填姐……% @8 W, m) l) f8 e+ j7 ]
填完呢首我個腦都要抖下先,唔係因間燒著左就該煨。

eegbook 发表于 2011-2-5 17:30:49 | 显示全部楼层
哇,快到无人有。。。听只耳仔。。。

Katsumi 发表于 2011-2-6 22:15:31 | 显示全部楼层
《左右》不算太難填,不過睇我想唔想填姐……
5 K. D( R1 [5 g9 E! E' q) L- ?3 O填完呢首我個腦都要抖下先,唔係因間燒著左就該煨。
. a$ ?( T6 J6 ]5 s# u" g: Pclpro 发表于 2011-2-5 13:36

* e9 `  _- T7 A) e; }. ^! }4 [  q
. Q! x$ K4 @' ~6 ^7 K# w! T. n5 g+ o- x* u1 I0 X' N9 A! B/ S
左右语速相对里表来说真的很正常|||
/ V2 G: U( d/ L4 D; @$ t# y台长慢抖,里表中毒曲很会损害脑细胞|||

clpro 发表于 2011-2-7 00:54:47 | 显示全部楼层
话说katsumi酱会唱歌么?

Katsumi 发表于 2011-2-7 18:04:53 | 显示全部楼层
话说katsumi酱会唱歌么?
" m& }8 X/ [- r( H) oclpro 发表于 2011-2-7 00:54
8 A+ p  D1 t$ z% g  ~$ I+ u. P$ ~
& b6 b1 O. @- |+ W
# o6 w& T4 |3 B* \6 n/ _( F
    我是浅叶啊||||无视这ID吧只是另一个名字而已OJZ

clpro 发表于 2011-2-7 21:18:31 | 显示全部楼层
哟,不好意思

空灵 发表于 2011-3-5 12:23:52 | 显示全部楼层
勉强对得上哪句是哪句...哪个字对哪个字就对不准了...太快了|||||没办法唱OJZ

clpro 发表于 2011-3-6 10:00:05 | 显示全部楼层
唔出奇,哈哈,有人想挑戰的聯絡我囉 XD

aaron81 发表于 2011-3-6 10:28:10 | 显示全部楼层
我都入来支持下!