[每日闲聊] 老闆請進來!

abc-like 发布于2011-1-27 14:27 3688 次浏览 52 位用户参与讨论     [复制分享主题]
eegbook 发表于 2011-1-27 15:42:02 | 显示全部楼层
佢叫 中野 梓...系輕音d角色( u. r7 c& `6 n8 |% s
我就同你相反了 睇完第一集就已經迷上了
2 e7 t" h8 G7 C% W0 o/ H5 a漫步雲端 发表于 2011-1-27 15:37
# m& i; ~# g8 k, ~1 T2 A' |$ J
3 A8 Z, R$ p2 Q1 j6 G
/ f6 L6 n7 v9 L, s
    BEE配音嘅都唔错~~首主题曲都好掂水下。* `3 ^# r% M3 r) D% @
    我比较钟意打斗热血多D。比如《黑之契约者》第一部,我非常之钟意。我比较钟意睇D有少少“深度”嘅动画。(其实我就无乜深度可言~~~)

漫步雲端 发表于 2011-1-27 15:51:48 | 显示全部楼层
BEE配音嘅都唔错~~首主题曲都好掂水下。
- a" ~: {' s8 _$ S! L6 F' m3 b    我比较钟意打斗热血多D。比如《黑之契约者》第一部 ...
% j1 ^+ I' y/ ~3 jeegbook 发表于 2011-1-27 15:42
  P  I" X* h! m, I4 l

0 K$ Y( p. E# A4 c% D3 B2 q' U4 l/ m0 z
BEE配音嘅真系未睇過,但是呢個名就經常聽到...* s6 r3 Z5 j8 ~- m, g6 ]
我中意d幽默搞笑嘅 熱血打鬥都中意,比如海贼同火影
; u: R* H4 b  N) A" ?不過而家火影越黎越無聊了

Kiver 发表于 2011-1-27 15:58:05 | 显示全部楼层
大陸凍唔凍?3 O1 u( S7 d* J, S; `' @
今日唔係咁凍, 但周末會幾凍呢?
- p3 v1 c  Z1 [
9 U$ M+ @1 P% u0 U* p: a( q0 n0 C+ W1 c, j7 c
3 K6 W. n% A" S! g# l

* P$ z2 P8 T5 H+ [! ]唔想DVD咁佔位, 有冇好方法? 最低可以壓到幾多架? 要 ...2 J; \" Y3 f+ M/ j& F$ D1 L- t; u# J
abc-like 发表于 2011-1-27 14:27

# C0 W# G: Z- E, B$ a+ y4 Z" u! o7 c; z; F. ~
* M( p3 w+ M+ u: e& u8 P6 v+ W
    今日吾算太冻
- S! G5 g, r4 Q8 c% |7 L我们这里的气温
0 I" p* k3 i" A: m+ W0 @你睇睇你们新界北的温度几多,减1-2度就知道了
/ Q( H- n. f* h1 }3 d) n你也可以去新界北感受下咯
  C8 e1 i) I( K5 Y8 _+ z  t: j' G: K$ [
/ h2 @3 _$ w0 q9 Y8 U
压X264咯~~~~6 ]( I9 e3 I; x0 L! s
画质保存得较好~

eegbook 发表于 2011-1-27 15:58:38 | 显示全部楼层
BEE配音嘅真系未睇過,但是呢個名就經常聽到.... F4 J( B1 ^# x  z* S: U
我中意d幽默搞笑嘅 熱血打鬥都中意,比如海贼同火影 ...1 q4 Z5 m1 [3 S
漫步雲端 发表于 2011-1-27 15:51
7 z2 ^/ p9 A- _+ L# d7 k( C7 \
+ J) ^; b- S5 I: y6 H! Z

" k9 N0 v1 p5 {% g# }1 J* T    睇咗鸣人去修行果时我都无发觉,直至睇到路飞去修行再出番黎。。我发觉咗JUMP嘅一直无变过嘅模式。你只要将龙珠同呢两部动画嘅转折点做下对比就知道。

漫步雲端 发表于 2011-1-27 16:16:45 | 显示全部楼层
睇咗鸣人去修行果时我都无发觉,直至睇到路飞去修行再出番黎。。我发觉咗JUMP嘅一直无变过嘅模式 ...
8 ^& x  u) n$ Z: T1 Z& j, V: a/ |eegbook 发表于 2011-1-27 15:58
, B, N1 W4 j  J1 v  M

5 K0 b8 M; g: l* y5 K
" T0 x* Q+ J# A4 i) ^+ t6 ^; M   
  U( T4 g/ H; N0 n. M3 }. {$ \. t佩恩死左之後就一直播埋曬d過去篇 翻炒冷飯; ?+ k) }" i. j) G9 U) {% x9 v6 d
可能個作者諗唔到新題材了 海贼王都仲可以) V& ~0 c$ j/ a4 c* N4 p& @
起碼沒翻炒冷飯,我唔睇龍珠的 所以唔知你講嘅模式系乜

eegbook 发表于 2011-1-27 16:46:31 | 显示全部楼层
佩恩死左之後就一直播埋曬d過去篇 翻炒冷飯
6 {+ b+ m* S9 C, B1 A5 a可能個作者諗唔到新題材了 海贼王都仲可以7 U8 Z/ Z- J& s) z2 v9 p
起碼沒 ...- a& R/ Q/ r- b7 u' y. b
漫步雲端 发表于 2011-1-27 16:16

; _9 b4 o1 Q& Q& w) F; [9 h- f% E8 [7 i. r7 J
/ [2 I% S8 J) z% g) a# Q+ N
    成日讲回乜,过去之类,系岸本嘅手本戏黎。不过,点回忆都好,都唔及98个死神利害,打打下就讲咗去第二度,仲讲到去母雷公咁远,直至番唔到主题。

基拉杰特 发表于 2011-1-27 17:13:13 | 显示全部楼层
一进来就见到猖狂的小C

漫步雲端 发表于 2011-1-27 17:30:55 | 显示全部楼层
成日讲回乜,过去之类,系岸本嘅手本戏黎。不过,点回忆都好,都唔及98个死神利害,打打下就讲咗 ...3 W$ E( k- G# t$ Y1 b
eegbook 发表于 2011-1-27 16:46
% d' {) }" @5 H, A( C/ z) v+ t0 i
' I+ F; q; a# f; ~4 N8 V" p

9 {8 p& }0 h) o2 Q+ z    0 q; F5 m- \. ]# M) a, X
嗯..我都唔記得咗仲有個死神
4 J' z- J) c; @! s, B* C絕對認同,打打下又突然轉咗第個故事都有,搞到成套野好似好混亂咁...  W- D2 |! b4 S- P2 e1 K
+ t( Z0 U: ?2 ^
話說樓主問壓DVD我地越講越離題了= =

zung 发表于 2011-1-27 18:35:59 | 显示全部楼层

by.iceb 发表于 2011-1-27 19:09:37 | 显示全部楼层
我表示不明所以..

abc-like 发表于 2011-1-27 19:31:16 | 显示全部楼层
原來咁凍架!; i4 N. v* s+ r1 G; @: u
咁有冇湘睇呢?, n, S9 F  N3 _- {$ T8 r$ h4 i/ o

+ w8 ]& C  t( i壓dvd可否具體d, 我未用過此法! 係咪要裝軟件架?
今日吾算太冻
: T3 x) b9 o, \: N) V# ~# X我们这里的气温
( C; ^' N2 V4 R  H$ J你睇睇你们新界北的温度几多,减1-2度就知道了: T; M; w2 a9 Y" X! p  A+ S
你也可以去新界北 ...
7 z4 }% u! e3 T6 Q* V! G1 H3 X& }7 CKiver 发表于 2011-1-27 15:58

Kiver 发表于 2011-1-27 19:58:58 | 显示全部楼层
原來咁凍架!
4 `% v) }  g/ N& ~) U9 T咁有冇湘睇呢?7 o7 L: |  f. c: @- b# A
& Z$ s+ t: _! r" P! x. ?$ ^
壓dvd可否具體d, 我未用過此法! 係咪要裝軟件架?/ a: a) ?' O* r2 e& R+ [
abc-like 发表于 2011-1-27 19:31

/ r* P. V2 k! `7 [! }3 N3 F0 ~: J/ d1 F
5 r- R3 d' _! n4 ]! {
    用IMTOO软件应该可以啦~~