[其它更多] 拿什么救救我的硬盤?

Ling1988 发布于2010-11-7 23:56 5324 次浏览 67 位用户参与讨论     [复制分享主题]

, E2 T( D+ s$ x: O請高手們比D高人高見我!同求點樣低格硬盤?同低格硬盤軟件
- y7 I% P9 w3 ~6 X' z: z

& v  E8 m9 Q* W依家情況是:1.5T西數硬盤!因在檢察硬盤時候停電,一開機就掉失數據,出現38處損壞
2 V! J& j6 f1 v: G5 i
7 V7 ?9 _  ^% |' W$ w) m經系統軟件修復后!救番500幾G數據
1 A: w1 v7 }, n" b2 Q
5 v$ ^. _" s, U 011.jpg
% m8 x3 @; g1 }/ e% t# @
: v+ G8 z. ^$ m! t" [但還有一個盤一點就定機!無法入出,無死機1 I) E& }$ i: m

* u8 L0 h7 X. w9 D) {. x點樣才能裸番內面D數據?, p  X/ {7 h6 S! ?. V

已有(67)人评论

help6288 发表于 2010-11-8 00:02:57 | 显示全部楼层
无啦啦做乜要"檢察硬盤"
, L8 f' b1 f* [9 `% ?6 T大大硬盘一坏真系伤心死

Ling1988 发表于 2010-11-8 00:10:22 | 显示全部楼层
回复 2# help6288
- _7 S+ p6 X$ Q( V
! P4 g! e6 m( z% O8 ]0 U9 Y! ]3 O' r  @: s* U3 J* `
    是D唔好習慣來的!每個月都有定期檢察硬盤 同殺毒,還有清理系統垃圾習慣

help6288 发表于 2010-11-8 00:20:43 | 显示全部楼层
本帖最后由 help6288 于 2010-11-8 00:25 编辑 0 s7 Q# L4 j9 m  s1 n, k+ b) |
回复  help6288
% t% @) K( P. z# M
+ Q! F: f4 L) G& ~$ }+ |  b( H. L. O
    是D唔好習慣來的!每個月都有定期檢察硬盤 同殺毒,還有清理系統垃圾習慣
/ k; ~$ z# ?% V0 n9 }0 I, L1 ELing1988 发表于 2010-11-8 00:10
) p) m+ b/ X3 A* T3 ~* z
( c& G" t% m, r: e# h% c5 Z( T
6 H: L- k' l- }) h6 `
    有$既话...买个320G(而家最新出最细系甘大,除非二手)....装到系统同埋够平时下载用就够啦....
! N1 M  D$ ~& v4 W" u动画在检查完CRC,MD5或SHA1等等确定无问题最好放去大既硬盘之后拔线......一来5会甘易坏...二来5会中毒

lovepx 发表于 2010-11-8 00:22:50 | 显示全部楼层
咁得闲检查我入嚟围观的..俾建议就去岗顶啦

漫步雲端 发表于 2010-11-8 00:23:30 | 显示全部楼层
截張SMART圖嚟睇睇

ttsti 发表于 2010-11-8 00:25:20 | 显示全部楼层
试下用DiskGenius(原名DiskMan),如果有保修就去保,非必要都吾好用低格!

help6288 发表于 2010-11-8 00:25:47 | 显示全部楼层
我都再围观一下..

Ling1988 发表于 2010-11-8 00:25:55 | 显示全部楼层
回复 4# help6288
7 ^& l. P& N5 [! h5 L$ ?
% i0 d4 C( V0 B. m" h$ J( h$ \; w3 N1 x
   邊會霖到甘多啊!因有好粵漫無封裝好! “杯具啊”

Ling1988 发表于 2010-11-8 00:27:06 | 显示全部楼层
回复 6# 漫步雲端
+ z" z6 B( L% m: ~0 a% p5 f
8 g* b  n) O/ j  L+ M% P! c4 x6 o
8 T0 p( t! N& ?) C+ K3 {9 D8 B    咩東東來這!我唔明E文啊,請用中文

Ling1988 发表于 2010-11-8 00:28:21 | 显示全部楼层
回复 7# ttsti
: j) r% M+ s3 W: v, e( w* a! R0 {) J* i5 T1 o, d

( K5 B) Z! P: M    米用E文啦!求軟件下載

help6288 发表于 2010-11-8 00:28:59 | 显示全部楼层
回复  help6288
1 e' X) v# [+ Z) e
1 \% F+ Q; f% X7 ^- n/ M" h3 E# A
   邊會霖到甘多啊!因有好粵漫無封裝好! “杯具啊”
) b8 r& V7 I. R, {0 ?: lLing1988 发表于 2010-11-8 00:25
- x( J. C; U& X) o! z
3 ?' [! C+ g# G2 C

6 P- Y( E  K& M    真系会好心痛....