[115空间] 「原創」热血最强 哥修罗 R2RAW 1-51完 粤日合成

ConvoyChan 发布于2010-11-4 02:57 15763 次浏览 342 位用户参与讨论     [复制分享主题]
vi3w87 发表于 2010-11-5 00:34:12 | 显示全部楼层
thanks a lot...

mcnynbajay 发表于 2010-11-5 00:36:58 | 显示全部楼层
我都系等到uf先下到个rmvb啊。。。mupart2太不给力了 片源画质既话 我觉得可能同渠成日闪制造打击 ...
+ y2 i% b! l# A/ S7 ^8 J; rConvoyChan 发表于 2010-11-4 23:04

L  h$ ?' {" u唔怪得小懵問你個新ID唔知乜水了,你幾時改了ID?乜又可以改到ID嘅~~~1 {5 R% I8 c; i7 V8 U$ q! u- c  ^0 z) Q
片源我都系JS上拖的(果陣可以一晚拖曬,真過癮了),應該系WMV9編碼了,你做乜打系VC-1編碼1 m0 `' b0 j6 m% g1 v3 V1 j
始終太過亮了,直接咁睇,搞到不如睇錄影溫和色彩好D了~* W- ^+ m4 y* U9 t  ?. o6 m5 d
都系用QQ影音播放器好了~可以去光~~(畫質增強功能),仲系今年中更新了外載音頻功能,又多了1個選擇!

LZH123 发表于 2010-11-5 00:46:28 | 显示全部楼层
支持一下!!!!!

ConvoyChan 发表于 2010-11-5 00:50:48 | 显示全部楼层
唔怪得小懵問你個新ID唔知乜水了,你幾時改了ID?乜又可以改到ID嘅~~~
( V2 ]/ K8 x7 \" q" v3 t# w片源我都系JS上拖的(果陣可以一晚 ...  J' B6 `9 |$ j# ]) o& t8 q
mcnynbajay 发表于 2010-11-5 12:36 AM

, c9 o( W& V& F& x/ B: K: \3 B* |2 J' U5 m# v# k1 {
改成个月咯,当初漫步云端提起话渠当初注册写錯个慢字我都打算群埋一齐改咯,因为用q号做帐号 又发片 感觉可能会惹麻烦 所以改咯 超贵啊; ?' p4 H; C/ X) w
亮度问题既话 其实大多数播放软件都可以调的 不过qq方便D 而且qq可以強行过绝对无敌个问题ova既超强解码能力我都好中意
$ Y; q. ?. W& w( `: y0 g9 m: \. w' C不过后来发现哩个东东调速功能简直冇作用 而且对mkv个默认轨道标记视而不见 好似音轨2不是默认 音轨3是默认 而qq影音会直接用音轨2开始
3 z  [3 u' n7 Y' |* m! L5系几爽咯2 f9 n6 V& k- j' z( w) F
最后一个关于编码问题 哩个有研究既5多 所以我讲下
  O% a2 L9 y% t6 N! j5 }除rmvb之外4大主流编码技术有9 {; j2 x- T+ L) G
x264
' W. y* m( U4 Qmpeg2
6 _6 W% M5 z. m. ~divx xvid
( S# s4 e9 s0 D& O$ |9 Y2 avc-1 而你所提到既wmv9是vc1编码既一个子集 即系wmv9属于vc-1 所以讲vc-1编码都系冇錯的,不过冇wmv9表示得甘精确而已

mcnynbajay 发表于 2010-11-5 01:20:13 | 显示全部楼层
改成个月咯,当初漫步云端提起话渠当初注册写錯个慢字我都打算群埋一齐改咯,因为用q号做帐号 又发片 感 ...: g/ h# |" q0 f! a
ConvoyChan 发表于 2010-11-5 00:50
: M. ?, x1 r- a* D0 M

1 z2 s1 u+ g0 n) M7 l$ l2 ]6 S! \) A6 ]9 X' o6 d
    有幾貴了~~~合理嘅話,我都想用翻傑基的
5 x7 P1 F/ O2 Y9 g( V! g1 @嗯,都系QQ影音的智能調整較好了~方便使用了!  衰在而家三六零同佢玩惡性競爭!睇好戲算……: f" C$ W% K& @! B# M
! t  ^: @7 b" T
調速?  話時話,你第一集咪話直接用翻錄影的OP同ED的聲軌了,好心了,全部集數引用片源原軌了!5 ]! F5 @( ^7 m
我都系唔想你誤導人家了,片源點標咪點單出來了~~WMV9與VC-1,就似H.264與X264的區別咁!我都有D亂~' A' q/ c2 a) H; n% }% Y
2 h! m; S5 H1 ]+ w- c3 Y
PS:先諗起,我仍然忘記收絕對無敵的校正音頻了~~剛買了,果然唔包括在內,事因你放115的,梗1個月后過期,錯過了! + M; \0 d$ ^0 h* f1 c# O4 ?! D8 z, t
      有KEEP住,幫手補多次了,21話之後的,好似,忙到唔多得閒睇了,不過都要KEEP下個音軌的,我都唔想親自搞了!

ConvoyChan 发表于 2010-11-5 09:01:52 | 显示全部楼层
: ~1 _& i! ?# c
有幾貴了~~~合理嘅話,我都想用翻傑基的; _. F$ c& h9 n
嗯,都系QQ影音的智能調整較好了~方便使用了! ...
% b& h5 ^9 F9 x7 d9 Z: Xmcnynbajay 发表于 2010-11-5 01:20 AM
  g3 ~% ]$ J% A: a9 _; c

4 Y; |; Y# a0 E/ l) _4 S5 G. F0 M
    改名几贵具体问k社喇叭大概8钱到一万,调速功能我用来检查合成之后有无变左,哩个感觉mpc系超低速情况下最准所以我一直用完美解码。1 d6 o# V. d+ z
第一话我用左录影版op而已 ed无用啊因为拳一直用只机械手擦汗个阵op已经响起 剪既话太明显了,无理由甘搞噶。
9 |) S" x' W# q片源格式关心既人唔多,就算关心见到r2raw基本上可以放心喇叭,几个字既问题唔好甘纠结喇。: h1 r0 x# _. C0 U  D* `5 @' X
音轨既话少麻烦了,突然之间都唔知去边稳出来,睇怕要等新年翻屋企再分离一次先得了

traimy 发表于 2010-11-5 10:06:50 | 显示全部楼层
太好了,多谢你的音频

zero8410 发表于 2010-11-5 11:32:16 | 显示全部楼层
哇哇) Q# l# c0 n& K; u, @0 i
我有日文
* u% ~% x$ [: a8 p: v无粤语啊

Batcat 发表于 2010-11-5 11:59:00 | 显示全部楼层
发现有一个好严重的提醒!!

lovepx 发表于 2010-11-5 12:34:41 | 显示全部楼层
改成个月咯,当初漫步云端提起话渠当初注册写錯个慢字我都打算群埋一齐改咯,因为用q号做帐号 又发片 感 ...
3 y& D% x  N6 m* `) x* u  R% TConvoyChan 发表于 2010-11-5 00:50
' U1 E( u  P: q* b8 e6 m! V
2 q3 R: W( g4 `' ?

0 H5 y( J( F, j# u; F1 [    我学习了 视频到00即系会更新合成版视频??我5想下JS

huang 发表于 2010-11-5 13:32:25 | 显示全部楼层
入来撑你一脚,痛苦的日子,N多野要下啊

ConvoyChan 发表于 2010-11-5 13:48:54 | 显示全部楼层
我学习了 视频到00即系会更新合成版视频??我5想下JS- S) ?  \+ [/ r/ @- S# i5 W; r
lovepx 发表于 2010-11-5 12:34 PM

5 E, s2 t2 S' n
3 j5 L8 C4 j) z9 l0 w会更新 5集一个txt,虽然免费 不过下载附件要11星梦,人懒冇药医啊