[动漫讨论] 勇者傳說~~~入來比小小意見

help6288 发布于2010-10-11 11:50 7798 次浏览 72 位用户参与讨论     [复制分享主题]
help6288 发表于 2010-10-16 23:29:48 | 显示全部楼层
wmv好d喎....雖然有cut到畫面, 但都唔係好多....唔仔細睇幾乎睇唔倒=.=1 m8 h# \! A  P3 \3 `8 o. A
haha
' X, r9 w- [% `, ~+ f& E6 o2 Jyuk922 发表于 2010-10-16 13:25

. b" A, I% {1 ~& z& H, C4 P& U5 c2 A  C

H  l) `% P6 a  S    嗯....XVID版本有时一格一格甘拖住播...5顺畅

netasa 发表于 2010-10-17 00:06:27 | 显示全部楼层
原来用TMPGEnc调完之后都可以唔会有损失....不过5知系迷只限制于mpeg2....得闲要用下先得
  E' b$ W1 _- n
4 z7 H6 J/ N, K; k5 E等我试下解 ...+ Q# p* S# u- t: i0 p( C8 N
help6288 发表于 2010-10-16 11:37
9 s# v7 h  x7 v$ L

4 X( Y: h3 a9 b6 O, K$ o" w! ]1 i# X- V0 B0 M- s$ A
    无实物在电脑中无法得知係米你所讲嘅现象。不过好似好少会“掉帧”  多数会跳帧就真! 起格同埋有色块都係XVID经常嘅事。用第部电脑播放睇下有无事就知啦。  有D时候下载唔完全都会係咁样嘅。又或者发布果个人在压片果时就已经係咁样,再或者分享(下载)果时D peer有错误,而你又甘啱下正果D错误嘅文件分块米就出现D咁嘅现象咯,所以问题发生会有好多面,重要嘅係个文件仲要唔要得,或者点样修复!! v, h  u1 o  d( g
. t2 ]# X* w: o
另外普及一下,规格变唔同于质量变!VOB同MPEG2嘅规格係唔一样嘅,但质量(画质)

ninihaoha 发表于 2010-10-17 06:49:29 | 显示全部楼层
哈哈.....原来你既都系xvid版( Y- Y9 P2 a1 G6 m" _
我都系未收住啦....最近出DVD重制版...睇下有无人放流先9 a1 n- ~+ i% i; m$ \7 Q) P9 ~
...
' k( }* @4 A  O! ?1 khelp6288 发表于 2010-10-13 12:29
4 ^5 ?& Y  o3 w: g- `3 `5 _5 N
6 F: K2 O. h: x% J% Z: l* X
系咪打算合成泰丹呢 边度来粤语音轨呢

help6288 发表于 2010-10-17 07:59:28 | 显示全部楼层
系咪打算合成泰丹呢 边度来粤语音轨呢+ Q0 R, q8 v9 g
ninihaoha 发表于 2010-10-17 06:49

9 d8 E0 p( J0 b# w4 [# Y, u, |2 q) V% r* g$ M0 u
1 \) K6 D. D1 X, d' g
    你都色得讲....无音轨啦
. b4 `0 m0 \9 _$ \( i# K- V* h9 p无呀....我想先下了再算姐

help6288 发表于 2010-10-17 08:03:37 | 显示全部楼层
无实物在电脑中无法得知係米你所讲嘅现象。不过好似好少会“掉帧”  多数会跳帧就真! 起格同埋有 ...
5 D) E1 Q; B5 i7 o- U6 ~! Wnetasa 发表于 2010-10-17 00:06
# @2 w, o/ Z" ]% V, ]; W+ A% r% s) ?
( m/ w6 h9 u" K% Z* Z/ v
7 N, T4 P4 B; n$ K! [; K' |
    学到好多野..5该晒- ]+ j/ U, p; w) V0 b2 {
影音研究实在太多学问.....还要努力学习

megamanx8 发表于 2010-10-17 12:11:49 | 显示全部楼层
看起来不错,第一张图片有点邪恶

zpchan 发表于 2010-10-17 15:19:38 | 显示全部楼层
第一张图。。。。。。星仔吾可以咁样嘎。。。。。

help6288 发表于 2010-10-17 15:39:48 | 显示全部楼层
第一张图。。。。。。星仔吾可以咁样嘎。。。。。
) L( U7 x0 S  [+ E$ X9 O' \; R( u8 B1 dzpchan 发表于 2010-10-17 15:19

: O, r+ F6 C& K, D% u+ L
. z  F' M. D3 {9 w( j3 V4 l# M* ]3 \: G( S
    突然间比甘多人发现了我的阴谋

ninihaoha 发表于 2010-10-17 17:47:32 | 显示全部楼层
你都色得讲....无音轨啦 4 H7 h5 y6 e6 O" L! ^2 Q
无呀....我想先下了再算姐8 g" R  @. v8 b! u% T8 L+ I
help6288 发表于 2010-10-17 07:59
; n- V; R8 [* T; |. L' k' j
, k* r; m0 H, H! u
! f* M3 V7 E8 O9 l
系咁丫~ 我仲以为咩添~. l+ q! _; h+ d( _( V( Z
两套都先收住咪得咯

孤独一方 发表于 2010-10-18 09:26:36 | 显示全部楼层
我只是看到第一张那只猪手··,感觉下面的图片比较好

help6288 发表于 2010-10-18 09:29:18 | 显示全部楼层
系咁丫~ 我仲以为咩添~
! i+ \3 P$ z2 A$ G两套都先收住咪得咯
5 Q6 H' u# m% k( q$ U$ O) eninihaoha 发表于 2010-10-17 17:47
& t; P! A7 k# O) ~1 ]- ~* W5 f, \# o
9 D* l" L# z% k# r9 x( F5 r

6 |) x6 x. h# K: ~3 q, O7 V5 U/ z% b; b    鱼与熊掌不能同时兼得

KO999 发表于 2010-10-18 18:11:18 | 显示全部楼层
我觉得wmv好D~~