[其它更多] 【转帖】唔知係咪好多都知昵种上MU的方法呢

エツクス 发布于2010-8-2 19:44 1539 次浏览 19 位用户参与讨论   [复制分享主题]
我见过一位人兄好似话上唔到MU而发贴问各位係咪我哋都上唔到,因此去找了一下。希望有用啦。) Z) M9 e2 {- V3 l; A

h9 n: V; U; H3 g& V
2 d! s2 d0 O2 r$ k4 ~; B8 v0 l0 N不用工具都能上MU噶方法【香港會員不適用】8 ]9 e- s9 A% _; ?$ {* f
2 M, h1 {3 x2 ^- U, w; \, G. ~
有一堆IP地址,哩D都系MU用到噶IP~~~
0 w' D5 C4 `! b
1 o+ U' G0 [4 i209.222.148.132# g: [6 G+ P5 f
209.222.148.133  i+ L9 O' X" Y+ a
.......................( Y  K6 v" A% i) S/ s( m" r$ k
209.222.148.142
; u5 `  z3 @+ |! h) h7 l6 G: g0 |209.222.148.143" q1 R# m/ w3 T2 M
% V0 i, K0 U5 P
全部都系最后一位按1递增,全部都系MU噶镜像网点8 {3 M' v+ @+ }+ o3 [& I: |0 E
% o& e0 V! C! M. W5 k& u! w, I
最后一个69.5.88.225就系平时我地直接键入“
http://www.megaupload.com/”时所访问噶IP( v7 U% X7 S' z
' Q: f& j& `+ M0 x* M
如果直接键入访问唔到,就直接用上面噶IP访问4 h0 L5 X* S8 q
+ K$ W. s2 ~2 V5 ]; v( Z2 K
访问某个文件就系后面加入访问文件噶ID. Q+ X/ ]9 E9 c6 \  n3 J
0 H) K; Y8 M( Q7 g
例如! X' `7 n4 O! z+ ]; z, }" W% a
我直接
http://www.megaupload.com/?d=TELBTNJ4
( H. P  P) X7 g; d1 _系访问唔到噶
& `# H3 b. {& F$ ?/ _$ v' p: @
3 w2 a0 J- Z* O  f5 k) r; _7 z所以我要变通一下,变成
! }  B# k6 v3 X+ ?5 g
http://209.222.148.132/?d=TELBTNJ4" y8 A5 H" }% C' k% w4 T1 I
咁就可以访问啦( I, q" D; L7 G& s8 ]8 k( ?- G
当然,换其他IP都可以
/ V1 y9 B5 ~6 ~% P: {& x

5 W/ C% u- L+ K( s; z1 D- e3 B" t空白页问题我就唔多讲啦,鼠标右键换个编码方式就OK6 ?3 S7 b: b' @# [; N' ?, L
2 |" u5 {4 z9 P6 M* J* L7 \
【注:我試過賽,好靈噶!!大家可以參考下】
. i  Q) l  o! r9 q' w
7 }9 D  \, m( x4 E; L- ?0 w
【这是本人嘅首发贴,有咩唔点嘅请指教一下】

已有(19)人评论

エツクス 发表于 2010-8-2 19:45:25 | 显示全部楼层
沙发当然係自己要啦

漫步雲端 发表于 2010-8-2 19:50:29 | 显示全部楼层
火星帖

lovepx 发表于 2010-8-2 20:09:19 | 显示全部楼层
M年前嘅方法~入嚟围观高手

小c 发表于 2010-8-2 20:14:27 | 显示全部楼层
很九就知道!

基拉杰特 发表于 2010-8-2 20:15:08 | 显示全部楼层
似曾相识!!

エツクス 发表于 2010-8-2 20:31:12 | 显示全部楼层
M年前嘅方法~入嚟围观高手
$ S7 P- ]& B/ X7 D- \1 ylovepx 发表于 2010-8-2 08:09 PM

& \! T" \' ?1 q0 k8 X$ l; H6 y4 \4 i  B; k8 h% G& I& t8 f% V
( h2 m3 M* ~8 J1 i8 L4 |
    既然係咁,係咪有啲好使好用嘅新方法啊?因为昵个方法如果我要上都要找番来

lovepx 发表于 2010-8-2 20:43:43 | 显示全部楼层
既然係咁,係咪有啲好使好用嘅新方法啊?因为昵个方法如果我要上都要找番来( e* e- k3 [6 u5 c) G* {% g
エツクス 发表于 2010-8-2 20:31

+ H+ t, `( l6 s# z& d! h  B+ k8 Q( o7 o1 X$ n! h' P/ Q

* a* ?( B0 Y/ p6 I    所以我入嚟围观高手出现 本人其实觉得够用

maplep 发表于 2010-8-2 21:19:09 | 显示全部楼层
火星球。。。。路过

kevinchan 发表于 2010-8-2 21:23:02 | 显示全部楼层
【这是本人嘅首发贴,有咩唔点嘅请指教一下】エツクス 发表于 2010-8-2 19:44
: |) {1 D+ [" e
( \; h7 E" ?4 p0 Q; W9 e2 h

2 y! D9 R4 d7 q+ ?8 C    发错版区了,我都讲句,你真的比较火星

timaousi 发表于 2010-8-2 21:30:51 | 显示全部楼层
我睇黎我都要講翻句啦!你真系火星啊!

cuterinoa 发表于 2010-8-2 22:10:51 | 显示全部楼层
以前用过咯,,,,,

12下一页