[其它更多] 我发现左个问题

小c 发布于2010-7-31 21:51 5964 次浏览 42 位用户参与讨论     [复制分享主题]
Kiver 发表于 2010-8-1 23:04:39 | 显示全部楼层
回复  cuterinoa : q- g* B3 r( U# w. X0 S" d
所以說,如果顯示離線就累積不了在線時間?6 _( B0 u- p4 f' ~4 p
wind925 发表于 2010-8-1 19:46

/ T9 Z  N* k  i. ]
, x- c( q! T: \; L! q! B; q3 j' P3 I  l/ V
    可能影响在线时间~~

GavinDX 发表于 2010-8-1 23:21:10 | 显示全部楼层
多重MYSQL数据库/ w5 x- p0 ~) Q, K( o" I4 O/ T
Kiver 发表于 2010-8-1 21:22

. n# z6 s3 D* r. Z- k; K' Q- B多重?点多重法?

cao0422c 发表于 2010-8-2 14:26:58 | 显示全部楼层
可能影响在线时间~~
$ y" G5 p2 P% \. Y+ b8 ~Kiver 发表于 2010-8-1 23:04

5 ?$ c' q: z  |6 O# ]/ o0 m, B
( \4 M" C) U' R' i7 o2 L' J
# v  A' p$ ?$ N- q% t3 ?    唔怪得知我摆哩摆去都系得果几个钟...

GavinDX 发表于 2010-8-2 14:39:57 | 显示全部楼层
唔怪得知我摆哩摆去都系得果几个钟...2 z; o1 W% W* ]
cao0422c 发表于 2010-8-2 14:26
/ L# [3 d8 S8 }* q; r% N" A- z- s
为左安全,一般D网站都会系一段时间之后自动将你嘅登录状态变成离线状态,所以如果你以为打开左个网页,登录左,然后一直开到关机为止就可以挂在线时间嘅话,咁系唔可行嘅,你一定要时不时就刷新下个网页。嫌弃麻烦嘅话,可以用Opera,Opera有自动刷新功能。

Kiver 发表于 2010-8-2 21:38:06 | 显示全部楼层
多重?点多重法?9 W, y) i. r& [# N* r+ w
GavinDX 发表于 2010-8-1 23:21

5 z: m# s" X) ?' g9 F. K! O# F. A; O7 |7 f' v" j5 E

* M4 H3 o1 V0 f' I# N' u    论坛是同时记录在多个的MYSQL数据库里进行负载的~~

GavinDX 发表于 2010-8-2 22:02:08 | 显示全部楼层
论坛是同时记录在多个的MYSQL数据库里进行负载的~~
" B0 R" p- K# |5 R& d* J- IKiver 发表于 2010-8-2 21:38

8 V- |/ W, }9 N1 C4 p5 Q" D/ d) l分开多个数据库文件啊?好似冇咩必要,有D咩好处,呢方面我都唔多熟悉。

Kiver 发表于 2010-8-2 22:11:21 | 显示全部楼层
分开多个数据库文件啊?好似冇咩必要,有D咩好处,呢方面我都唔多熟悉。
6 G/ [0 E# v0 g# G( }8 LGavinDX 发表于 2010-8-2 22:02

2 {2 r; q' `. o. L7 d) Q, i. o# N7 g# N

R4 K+ y  }* k    如果独立服务器当然没有- i3 f) ?6 I0 n( W$ M( o+ u

; f+ m7 P, [( p/ L  a; H" A7 a, j但现在租用香港空间有点必要啦
. K! V; F% t% O% u0 Q, L! R* o
5 v$ `% k5 e8 Z9 |  d4 {因为这样可能平衡程序占用的系统资源
2 u/ Y6 U& c  z) |  \3 G减少出现超资源的错误提示~

moschino 发表于 2010-8-3 00:47:47 | 显示全部楼层
楼主后知后觉,不过你唔讲我都唔发觉

エツクス 发表于 2010-8-3 16:06:54 | 显示全部楼层
真系高手如云啊,睇到D意想不到的信息

125919928 发表于 2010-8-3 21:55:59 | 显示全部楼层
没乜影响挂

lesswind 发表于 2010-8-14 15:32:24 | 显示全部楼层
我开始嚟论坛已经发现了= =你的确outdated了

chen2010 发表于 2010-8-15 06:49:28 | 显示全部楼层
是的,仲有是在线时间不是时时更新的!