[每日闲聊] 督促自己,每日来写低gre复习日志

mymuro 发布于2010-5-5 23:02 4479 次浏览 80 位用户参与讨论     [复制分享主题]
kevinchan 发表于 2010-5-17 12:27:25 | 显示全部楼层
14th-16th May(26days left)
- e  \0 G/ c; L) |+ {红宝38-39; o$ ~; Q1 g  ]0 g* W& k
新东方背单词group149-155
, B8 p/ s) f+ E. H周末效率就系低,颓废享三国杀中 ...6 F7 o. P# b4 c* D) U! L# w: c$ ^0 q
mymuro 发表于 2010-5-17 08:41
OL game?肯定唔係我,我唔玩网游

mymuro 发表于 2010-5-17 13:29:26 | 显示全部楼层
OL game?肯定唔係我,我唔玩网游* E; N8 e" h% V+ G- `& x
kevinchan 发表于 2010-5-17 12:27

- }/ }9 ^$ K* D% t( Z- w6 g8 e3 P% a7 m6 [0 p/ a  g; b

' E% p) y" t2 {    我知唔系你,果条友一直调戏我
' l# P( L* O( X( W3 ]8 ~/ U
2 ?' Q/ B) D; J& e不过好奇系咪有kevinchan呢个人,或者电影卡通既角色

kevinchan 发表于 2010-5-17 15:35:26 | 显示全部楼层
回复 50# mymuro
2 y# ~4 k) `" A$ o9 Y, A+ ~$ Z: w/ R8 [, ]$ @+ N

6 L" X; t5 s% E, t. u0 A/ o3 m9 q    係米NPC嚟噶?

mymuro 发表于 2010-5-17 20:58:08 | 显示全部楼层
回复  mymuro ' V% u8 z8 c. C. i
, K. x0 V# o9 M- s/ A
$ G9 e" {, G5 ^0 s: s. H
    係米NPC嚟噶?
: G+ j3 U5 X3 W0 t: r/ Fkevinchan 发表于 2010-5-17 15:35

0 P# k" s5 r% e: ?8 W# i! C/ R9 b8 z8 M8 j: H; F  W+ H

) n- n, @9 A9 J/ t2 e    应该系我来问你个名点来至啱

kevinchan 发表于 2010-5-17 23:59:30 | 显示全部楼层
应该系我来问你个名点来至啱
( j+ r3 d2 ?# Y# `# p' Smymuro 发表于 2010-5-17 20:58
我就好简单,我姓陈,我中意kevin呢个名,所以叫kevinchan!至于你游戏里面嗰个我就唔清楚啦

mymuro 发表于 2010-5-18 04:56:10 | 显示全部楼层
我就好简单,我姓陈,我中意kevin呢个名,所以叫kevinchan!至于你游戏里面嗰个我就唔清楚啦
6 a* U& ^" i) I% v- R) _; Mkevinchan 发表于 2010-5-17 23:59
  t3 i: B# B5 C. E: Q" K! I

1 `  n+ B7 O2 _& D$ h' ?* n! T" c
) w7 M. N, {1 \' \) |" k# D: e    感样个话果个人应该都系姓陈挂

kevinchan 发表于 2010-5-18 07:56:39 | 显示全部楼层
感样个话果个人应该都系姓陈挂7 J$ l/ A+ ?+ F! r  W
mymuro 发表于 2010-5-18 04:56
可能性非常大!你可以问下佢啊嘛

mymuro 发表于 2010-5-19 08:43:54 | 显示全部楼层
17th-18th May(24days left)! A/ v# X* G* @9 _
抵死既面向对象作业,烦死人+ {; s8 g( r7 [; C9 R
懒散既我,又系度玩三国杀7 K. u1 h- E& |# O; j  Z
红宝书前333page形近词总结完毕
" @- b6 B( f& X4 v5 f陈琦新词录入到49个,仲差76个
" e2 h5 o8 [* [" o类反真题做咗1.5section# z1 L1 u' o1 [) N6 g1 Y
, e% }% O  N$ j7 X4 ]4 [
my schedule:
# G. y" O9 }7 _5 y: W今日录入完陈琦新词9 _1 W6 b8 S7 W+ m  _6 @, A8 a
review至少30groups第一轮筛选落来既单词% o( G3 n0 t4 E
总结完形近字2 S; g. \% f' L% X# }1 k4 q

0 a/ ~/ k- V+ O- r以后每日睇10难句,并录音
& _. {! ^! N/ N! |每日至少review至少30group) ^1 X. `* \2 E9 m1 m
做5section类反真题

kevinchan 发表于 2010-5-19 14:41:10 | 显示全部楼层
17th-18th May(24days left)
$ _! v; p0 A$ M5 e2 w抵死既面向对象作业,烦死人5 m! G) `# s: i/ k5 _: k$ B
懒散既我,又系度玩三国杀
# c! g* j( z; r4 ^( v) u& S7 E红宝书前333page形近词 ...
! [' q; D, M3 a  h7 v3 q" z. f/ Bmymuro 发表于 2010-5-19 08:43
次次嚟发日志都见你讲完三国,不如将个三国卸载,咁就可以专心学习了

kyo1983 发表于 2010-5-19 16:44:29 | 显示全部楼层
/ d. J8 h! w! vkevinchan 发表于 2010-5-17 23:59

( _4 l4 `7 q* J4 k- l7 ?2 e. e, C  Z4 ?# F; r7 x7 H* U

0 l6 Z4 T. f7 O' F- r    kevin呢个名好似都几多人用,我身边朋友就有好几个用呢个名

mymuro 发表于 2010-5-19 16:46:14 | 显示全部楼层
次次嚟发日志都见你讲完三国,不如将个三国卸载,咁就可以专心学习了
' l/ f3 s( e6 ?: Okevinchan 发表于 2010-5-19 14:41

8 R$ ?& h  {4 Y  r. S8 K; i4 }" I: N& p* N7 E; F( y2 w: ]/ o
% \5 M  U5 H$ Z- [8 i+ ?2 b" Q
    webgame,可以上网就可以玩,而且系同班同学

kevinchan 发表于 2010-5-19 17:01:01 | 显示全部楼层
webgame,可以上网就可以玩,而且系同班同学
, N: {- a" Q/ v4 B% gmymuro 发表于 2010-5-19 16:46
咁就真係麻烦了,想无得玩都难= =