【原創】(第15話鍊成) [BDrip]鋼之鍊金術師FA[共64話][合共6個空間]

SA_127 发布于2010-4-11 14:10 17657 次浏览 221 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
肥仔 发表于 2010-4-11 19:01:39 | 显示全部楼层
最好一直免费啦~~LZ

Dantes 发表于 2010-4-11 19:05:57 | 显示全部楼层
"暫時免費". thanks a lot.

ddarcy 发表于 2010-4-11 19:06:10 | 显示全部楼层
请问楼主:3 s+ z& B9 r8 X' }, c8 {5 `* [
5 N0 m1 A4 T8 j( Q" T
片源是不是Yousei 版?
& G/ m2 j- H% f0 W( p0 W+ \  n8 N) [- D6 a# H
音源是dvdrip版, 还是tvb录影版?

ddarcy 发表于 2010-4-11 19:11:44 | 显示全部楼层
又话要考试,开咁多坑~~都好,唔洗我更新音频~~
2 i9 |3 N: O1 K0 |aubert22 发表于 2010-4-11 14:29

/ l0 t" k1 |: |- f4 M  H* r* ~' ^2 h; u, `

7 ?" P5 {1 Y+ }! `9 Y  ^ 大大, 可唔可以上传音频? 6 d. ?  y0 o/ x, m+ ?2 r8 S

( R+ |6 @8 m+ o+ B- m; z在verycd找到的那个bdrip 合成版(Yousei片源), 粤语音频对不准口型, 每次都要自己重新再执过
" i: ~6 B+ |# Z最衰自己手上的粤语音频只得112kbps....

wjr5200 发表于 2010-4-11 19:23:54 | 显示全部楼层
学业为重啦,哈哈

wenwen 发表于 2010-4-11 19:42:16 | 显示全部楼层
一集都好大啊!想要又想唔要啊!

aubert22 发表于 2010-4-11 19:55:43 | 显示全部楼层
大大, 可唔可以上传音频?  
& m/ U/ C& t8 l) n: s6 ^3 R
  L9 q. q& x) S4 ^在verycd找到的那个bdrip 合成版(Yousei片源), 粤语音频对不准 ...
" H8 C9 k4 j- `. N; Z6 }+ R/ Lddarcy 发表于 2010-4-11 19:11
3 x, H1 d6 ~/ N' }  ^

9 S/ {( k; c; F! Y' O) o9 O
! t& q7 w& @1 l    我合嘅片源都系Y-RAW,我嘅同步标准系同录影版要99.9%一样,即系顶多相差50毫秒,至于你讲你下嘅唔同步,可能系相差多少少嘎啫~因为tvb都无乜cut~
  A' c. l" b+ s) s  Q. I9 m我仲有幽游白书要上传,你可以等SA嘅音频嘎~~如果我搞点晒幽幽,再睇下传传咯~

SA_127 发表于 2010-4-11 20:05:11 | 显示全部楼层
请问楼主:, z  a5 J# J8 \

' `, J( v. i: N  ^片源是不是Yousei 版?
8 Q; J$ [; s0 Q% |' i2 K
9 h. i* o% U) h& ?音源是dvdrip版, 还是tvb录影版?
0 `% S# t5 q4 Z4 Dddarcy 发表于 2010-4-11 19:06

, e# r- J+ |1 j! U係yousei版頭十集音頻係dvdrip 之後係tvb錄影版- J' @; k: N6 j; {% M" F
大大, 可唔可以上传音频?  
1 b9 \, P) I2 ]
/ ], x; k9 P' [: _- @/ p& L在verycd找到的那个bdrip 合成版(Yousei片源), 粤语音频对不准 ...
: L4 |9 T! c* e0 y! z5 i/ f# h. g" ?* kddarcy 发表于 2010-4-11 19:11

8 b) K7 v( |! n4 I2 }# d9 [( y: Q' v* W要考慮....

SA_127 发表于 2010-4-11 20:06:25 | 显示全部楼层
我合嘅片源都系Y-RAW,我嘅同步标准系同录影版要99.9%一样,即系顶多相差50毫秒,至于你讲你下嘅唔同 ...% d4 ~9 L& q' K6 r" ?1 m
aubert22 发表于 2010-4-11 19:55
2 K" f% F3 a* m4 I
其實可以下完我既版本再抽音頻
1 U+ `  d  s3 @1 O( [+ a老實說真係唔多想抽音頻出黎 AAC我抽完唔知點轉番

aubert22 发表于 2010-4-11 20:39:48 | 显示全部楼层
係yousei版頭十集音頻係dvdrip 之後係tvb錄影版
- a8 Y) p+ i" G* b: V$ y: ]& h( n- [" q0 o0 R+ H
要考慮....+ E) x' a1 h* B) ^. d/ o) r
SA_127 发表于 2010-4-11 20:05
: \4 C- l! _" n; d8 h$ j/ _0 v

6 s! f4 k! b5 O; a  h* y$ \# E* Y% O& M& i% l9 c
    晕~用合喺DVDRIP里面嘅音频合翻去BDRIP里面,梗系会唔同步啦~

aubert22 发表于 2010-4-11 20:43:25 | 显示全部楼层
其實可以下完我既版本再抽音頻 & Y) D( e/ p% x/ V! ?# u* x
老實說真係唔多想抽音頻出黎 AAC我抽完唔知點轉番9 ~4 V  E& T7 _, z+ s; \
SA_127 发表于 2010-4-11 20:06

" x9 }* d7 N7 R9 Y4 R4 U( M7 {( H- A

% z* A5 l% f6 E& \3 h, O( `# I    我教你一个好简单嘅方面黎分享音频~, b, Y. Z9 S1 |  w0 `+ ~
将合好嘅MKV全部拉晒入MMG里面,再勾走唔需要嘅视频,日语,字幕,留翻粤语音频,再统一合成一个MKV就OK嘎啦~~7 b- Y5 E5 t9 V
当然,你发字幕就米咁搞法了,人地下载嘅再合翻会麻烦好多,字幕你就合完一话果阵,留翻份外挂嘅,咁就方便自己方便人地啦~

SA_127 发表于 2010-4-11 20:45:49 | 显示全部楼层
我教你一个好简单嘅方面黎分享音频~5 O$ i1 T1 K; L
将合好嘅MKV全部拉晒入MMG里面,再勾走唔需要嘅视频,日语,字 ...2 j/ t' J" X9 l1 ?4 x' `
aubert22 发表于 2010-4-11 20:43

/ }  x  t9 {! d& X! j! }& D之前我套小櫻就係咁做...: h! F0 a5 M8 \4 L4 x4 w  z
4 [+ g5 i2 _7 P5 K- ?) {
2 B0 p4 [- k1 W  W/ h2 l7 Y4 O
鋼鍊既TVB字幕我有留一份但係粵語音頻就真係無留到