粤漫社计划投入一笔资金用于建立网盘事宜

Kiver 发布于2010-4-4 17:19 17050 次浏览 136 位用户参与讨论       [复制分享主题]
aubert22 发表于 2010-4-4 20:03:31 | 显示全部楼层
嗯~我都觉得要测试下先知边个好~有无试用期嘎~

Kiver 发表于 2010-4-4 20:04:40 | 显示全部楼层
但係單檔得40mb, 上一集都要5個檔左右, 我覺得會 唔覺唔覺會好快爆: z; q! \! ^; F9 I
grostcar 发表于 2010-4-4 20:00

, V) B7 B$ W# a* d& D* x, ^$ Q8 y! k3 E! A9 d

, w: T% p& h9 i4 L. C    爆的时候再增加购买多一个空间来应付~~~

Kiver 发表于 2010-4-4 20:05:31 | 显示全部楼层
但係單檔得40mb, 上一集都要5個檔左右, 我覺得會 唔覺唔覺會好快爆3 Q/ s7 H/ ]3 W$ @4 [) H1 t0 L
grostcar 发表于 2010-4-4 20:00
# [1 U: t, W, F& h

. C% R% _' v2 i5 ]9 t+ {$ D: p4 H: W8 e1 |) \
    40MB其实都好的; @' l. d8 A/ p& c4 p* u
    但因为防止传下传下断左要再来过~~~

Kiver 发表于 2010-4-4 20:06:09 | 显示全部楼层
甘既是话可以超过40mb咯。。。不过5万个文件 就算每个40m都要成个2t硬盘先做得成单生意。。有冇讲 ...
. R, I- r5 ]/ P5 s  \157972678 发表于 2010-4-4 19:55

5 e0 P( s5 p2 T: ~3 X7 G" \. B2 _) d2 `0 N" k+ {

2 w8 y& ?! x6 L  ?; _7 E    至强类服务器~~

Kiver 发表于 2010-4-4 20:06:58 | 显示全部楼层
甘既是话可以超过40mb咯。。。不过5万个文件 就算每个40m都要成个2t硬盘先做得成单生意。。有冇讲 ...
3 ?: M" G3 U! G) q157972678 发表于 2010-4-4 19:55

! A5 Z5 g1 ?1 A( W1 @
" @) v. w1 z. m" L6 s. k9 S6 H, a& e7 k
    程序还是在另一个空间上运行5 D, B2 Q" {5 `1 }" n" c
$ D$ B$ P* Z. r: s5 i
    只是借用国外的空间来存放文件`~~
0 L! X; T4 i' A: n# I. z
& T, \. R$ a9 \" j% l- N; A    应该不容易超占用10%的总体资源吧~~~

grostcar 发表于 2010-4-4 20:08:03 | 显示全部楼层
爆的时候再增加购买多一个空间来应付~~~
! X! W- M( }2 R5 C. u: j, R( KKiver 发表于 2010-4-4 20:04
3 g1 v" E- f& x1 Y

) [# `( k/ D7 x: a$ T.. 咁樣..
& S' D8 B7 C" V* M* e, h1 |呢個方法係可以啊
- x  e& L9 q0 O5 K但係都係有爆的一日2 m" N" w/ B/ q
到時又買多個?3 D& \$ S5 K1 D1 W; `
夠唔夠$啊

grostcar 发表于 2010-4-4 20:13:23 | 显示全部楼层
40MB其实都好的7 J* a/ @+ G: ^2 n
    但因为防止传下传下断左要再来过~~~
0 _& U  |6 K, z& y7 J/ ?Kiver 发表于 2010-4-4 20:05

- A/ T$ w2 R: o0 W9 F5 G) ^0 Z) u. J7 ~7 O9 C
只要佢唔係成日斷就可以, 因為40mb檔+上傳/下載快, 應該好快完成啊

Kiver 发表于 2010-4-4 20:22:42 | 显示全部楼层
.. 咁樣..
' p" T! P) O# o$ u2 I, y: S呢個方法係可以啊5 }7 u: q: j: D/ f6 W3 A) i
但係都係有爆的一日- V% F  E8 u, h
到時又買多個?& U# o9 O4 I# H; [9 X
夠唔夠$啊
. I1 l5 |8 D! \7 c- h2 b4 ygrostcar 发表于 2010-4-4 20:08
* x$ @% e, t' ~4 m

! c, j1 e1 x: z7 t! T6 d. K3 C' c% J2 P$ @1 n
    按现时财政暂够购置一个空间
1 T8 X) X2 ]* ~' I' k- q0 ^
- ?5 H7 P5 V- K2 f- _, k, D    到时看网站收入再决定咯~~买多个空间还是其它方法

Kiver 发表于 2010-4-4 20:23:30 | 显示全部楼层
只要佢唔係成日斷就可以, 因為40mb檔+上傳/下載快, 應該好快完成啊& x' q. z( T5 c9 l2 V1 e
grostcar 发表于 2010-4-4 20:13

- V: h5 `1 }  _4 J$ f. o9 v5 w+ c; p! B1 }) y' N1 x0 _$ S1 X

: q% s$ v, c. C6 J. N: }! J; u  v# f    且因为程序支持多文件生成一个提取码提取
$ Y6 Y- n/ E1 J9 _3 E) Y
- B; p, k- I) x    所以都几方便的下载管理的~

aubert22 发表于 2010-4-4 20:25:27 | 显示全部楼层
上传单文件限喺8~50MB之间,好细呢~~无得大??
, S; ?$ a  t$ Z( }6 {7 k2 JPS:论坛访问一D都唔慢,反正就唔会好似以前国内服务器咁慢~我全速下紧嘢都正常浏览或刷新~

Kiver 发表于 2010-4-4 20:27:29 | 显示全部楼层
上传单文件限喺8~50MB之间,好细呢~~无得大??" L0 h4 \4 m2 p( z4 ]& \
PS:论坛访问一D都唔慢,反正就唔会好似以前国内服务器咁慢~我全 ...5 E& p  [1 U& G
aubert22 发表于 2010-4-4 20:25
4 B: Q  h" g' ^; J0 Z4 K" A

) y4 B. i, Q' ]5 j# D, D4 |) M% y- g
  ]! G6 j7 a8 F; Q  s9 v5 i* V! J, W    现在想紧8 e7 {) [. n5 k' r8 i8 T4 ~

5 M0 {, ~, S; \2 E3 G    可以租多一个1GB左右的空间. Z" `( E) w2 a  F  I5 l

6 D; \: {( A% p  B    之后利用这个空间中转将文件远程放置到那个空间上" t# ]4 Z: X. ?% f- U7 C% E
    可能文件大小限制可以大些~~

aubert22 发表于 2010-4-4 20:32:41 | 显示全部楼层
现在想紧
" K4 J  b+ E$ }' T# {8 X: p% d" U
4 f# w* k$ @8 x6 y; T    可以租多一个1GB左右的空间
# C2 l! `5 Q: b3 o$ Q+ C- w
, F5 O: m  Y) a( I' ^4 n( I- O8 f    之后利用这个空间中转将文件远程放置到那个空 ...
; O, b% q* ?. a7 }, u# o! eKiver 发表于 2010-4-4 20:27
* I+ l1 T) g' B% Y9 h

% Y) X+ G9 {; B) S1 Q9 y# _+ w) N' k6 [/ I' W3 \9 p
    呢个1G系指乜??* }% D; u  y& s( Z
PS:点解每次"引用",入到里面咁多空格同回车嘅??