[动漫歌曲] 超强圣斗士星矢主题曲(粤语版)常愚蠢阿B

edward83 发布于2010-3-21 18:24 3310 次浏览 25 位用户参与讨论   [复制分享主题]
! L: o6 t, a2 |% f: |# H$ T) ^! b: N, |" c5 a2 I

" p9 U% Y2 C: F无敌既圣衣,金刚璀璨好美丽
* t5 |" ^- W# }0 x- d4 ?五系铁,系圣衣,着左打都打得劲D! b3 ^, }. H% P+ F2 i+ v& |( O
全赖有圣衣,甘先可以将据地( M3 r9 N3 _) q7 O8 l
存在既能量第七感都一一发挥
$ ?$ [. E( `3 {' U* ^; C唔知点解据打不死,连件圣衣都打鬼凹晒
' ]& X( D$ J4 R' y成件野烂晒,据既小宇宙先至可以系甘烧0 z7 K7 M8 x) O' x9 Y
救番沙织,啊星矢据无话唔得
0 f! d1 n9 {) B- Z( G7 @( g- c6 _) O仲有一辉,据点打都不会死,吓鬼死
- F2 w) h4 T$ ~! S再次出招,要将七感升至阿赖耶识  }; A, @) W1 Y1 ]( Z& \
就会打低,就会打低,班仆街仔
1 o5 a5 e7 U, E$ t  M2 b9 T  v) T成日被打低,死都可以好美丽7 l8 Y* d4 I, ]8 W
五系哇,又训低,企番起身又试跌低; c/ [" B: v, r9 J6 X  I  o
成集系嗯多,日本仔D野扼货币3 D8 i1 P# E: \6 \: e' j$ s* H
其实个个自细,日本漫画里做奴隶
# q- J% I, R' v+ z唔知点解会打不死,连件圣衣都打鬼凹晒/ k0 `: B4 t; H& y( U: A- j
成件野烂晒,据既小宇宙先至可以系嗯烧% h2 s6 o! L0 e8 w2 N, p; K
靓仔一辉,似女人既阿舜系据弟弟
0 b' z7 y9 V. m8 Y就算掠低,紫龙同冰河都不失威,龙甘威
% b9 w. D- z" d! P$ l3 r为救沙织,啊星矢据创下奇迹; h' O0 m- ~0 j8 C5 B# N, L
就算打跛,就算打跛,不衰比你体
7 t4 H9 L6 ]# Y8 I飞奔天际的骏马
" @' g" o; d2 y4 V3 H. R; a+ Y" N7 ?犹如流星一般闪过6 N5 V# p0 I+ y% X7 ~6 ^: p* e
存在过,未忘记,动人的角色伸展至下世纪7 @% K& I4 k" G6 y. T8 M
自信不死,面对艰阻永未言悲( Z" P- o7 ?( ^9 e9 f7 N% d% `7 V( T
自我抛低,豁出身心即使血洗,未放低
  q% u4 Y7 }. A做个知己,勇敢伸张正义无比
& I, r$ W: _) R4 c1 w- a就算被打低,亦永未失威,不可摧毁

评分

kalaso + 2 + 3 发帖奖励

已有(25)人评论

飞行的大猫 发表于 2010-3-21 20:12:11 | 显示全部楼层
$ z7 Z. f# A) I6 U+ d
1 Q1 q( A7 s& X+ M% o还是谭耀文版的好听。
5 \8 e& h% ]. i: Chttp://www.tudou.com/v/SKMqjAPOWUo

542037524 发表于 2010-3-21 20:33:21 | 显示全部楼层
哇,好鬼有意思噶歌词哩,哈哈,

edward83 发表于 2010-3-21 20:43:30 | 显示全部楼层
系啊,D歌词好鬼抵死架。

maplep 发表于 2010-3-21 21:49:47 | 显示全部楼层
哈哈,还以为有得下载的

chrisrex 发表于 2010-3-21 22:01:34 | 显示全部楼层
唔错嘛,不过有几度唔係几啱key,有啲勉强~~

kevinchan 发表于 2010-3-21 22:16:24 | 显示全部楼层
係米K歌好犀利嗰个常愚蠢?佢唱歌好犀利噶,好接近专业水平9 o6 X- K7 ?' J; z7 |: G) t
不过呢首歌真係几难唱噶!唔错啦

飞行的大猫 发表于 2010-3-25 11:05:06 | 显示全部楼层
哈哈,还以为有得下载的# T& w; X- S0 Y% R7 F5 M4 {
maplep 发表于 2010-3-21 13:49

5 L0 r* J: |/ w7 \$ E1 L7 w0 v" k
: Y- q1 e$ t1 p9 C: R优酷和土豆都可以下到的。

florence5829 发表于 2010-5-10 17:35:15 | 显示全部楼层
还是谭耀文版的好听。

shaka86 发表于 2010-5-20 22:29:48 | 显示全部楼层
燃烧吧,我的小宇宙

bobu2010 发表于 2010-7-23 02:23:31 | 显示全部楼层
好经典啊,谢谢楼主

嗰個人 发表于 2010-8-2 22:15:54 | 显示全部楼层
哈哈,还以为有得下载的
/ F% n4 k& S8 {8 W4 J, j- z  q( |maplep 发表于 2010-3-21 21:49

! A! }3 V' D/ M# v1 Z: z' t' G5 w$ l6 b$ c" W, j. D' {( B- {
( Z: ^3 F  }, Y4 `$ P2 d

( w( b6 U1 z3 t6 _% gdownload link1: http://www.fileserve.com/file/pKtfSMX
8 c& _( n9 R  S1 I+ j$ V) Jdownload link2: http://www.xun6.com/file/268f56d238 X3 d9 E% N6 k2 k  \, X; z/ S4 u
8 [0 ]8 o1 X8 n, S; r% g8 o" m

( l5 K3 h; o& j- `3 N另外,樓主嘅歌詞好難睇得明,下面呢個版本執正咗好多,: r" R$ }8 j: z- j2 c4 s
當 然 亦 都 唔 係 全 對,但起碼冇咁離譜,希望可以有更好嘅正字版本出嚟啦^0^:
5 ~* o" D7 A/ `
  \/ X& O; I% k& ~! W' u$ }# j& @7 P6 B3 T
==================
/ e( Y+ l4 N8 M6 O* M/ \; Y6 L無敵嘅聖衣,金剛璀璨好美麗+ m4 O+ [7 v2 Z; E) y
唔係鐵,係聖衣,着咗打都打得勁啲
/ V8 k/ ^' D6 g) ^5 f* M/ ^6 `; M2 O" C全賴有聖衣,噉先可以將佢哋
8 l6 r4 D2 n0 i! m# {( ]* x5 Q存在嘅能量第七感都一一發揮! ?* I$ s2 \: X5 p
唔知點解佢打不死,連件聖衣都打鬼凹晒
3 V0 M' r/ }9 _" n' A+ |( R( [成件嘢爛晒,佢嘅小宇宙先至可以係噉燒
* a& M: ~/ N' H& l0 q% k4 B7 w救番紗織,啊星矢佢冇話唔得& k8 }; G: m) ^# |+ B) _4 K" V' P
重有一輝,佢點打都不會死,嚇鬼死
+ j5 I7 g8 F1 r* h8 ^: G+ V再次出招,要將七感昇至啊爺識
8 t' @7 \' o+ d. {: y6 u" o$ O就會打低,就會打低,班仆街仔
; N2 A! U' u+ \5 u& z; r
  Z2 i2 B5 P+ l成日被打低,死都可以好美麗1 f/ _' f  g9 C' M5 O
唔係話,又瞓低,企番起身又試跌低9 {* g& E' z9 p- T
成集係咁多,日本仔啲嘢呃貨幣3 ~& X" H$ J" D+ m. I3 P& G
其實個個自細,日本漫畫裏做奴隸  [5 X$ X" R; c' s
唔知點解會打不死,連件聖衣都打鬼凹晒& G' n# T" M3 x1 s3 G7 {1 e/ w. i
成件嘢爛晒,佢嘅小宇宙先至可以係唔燒
% m6 D6 C1 c$ c! r+ Y0 y0 V靚仔一輝,似女人嘅啊舜係佢弟弟
% r( T1 F' u# h就算掠低,紫龍同冰河都不失威,龍咁威) }1 C' q& {0 p( H+ g! H8 |, L
爲救紗織,啊星矢佢創造奇蹟( B( q2 o6 S( M* [
就算打跛,就算打跛,不衰畀你睇4 f7 @; a% D' A6 O* J

- a4 w6 L7 t9 A飛奔天際的駿馬,猶如流星一般閃過
$ \0 R2 H9 U$ }' \* n" o存在過,未忘記,動人的角色伸展至下世紀
/ a: O- s0 i: Y8 `  V自信不死,面對艱阻永未言悲
6 s" \, Z" S* u9 @, W+ Z8 R自我抛低,豁出身心即使血洗,未放低
2 K' P% }0 V. e- o做個知已,勇敢伸張正義無比
: O0 G! x) }. V; G6 B就算被打低,亦永未失威,不可摧毁。
) c1 [3 o" o( ]# ?. G
( S9 {) t! c" t) X5 P' q1 I# t0 {/ y==================

评分

maplep + 10 小小奖励^^

123下一页