[生活智能] 邊個可以推薦一個調整音軌的軟件來

kailu 发布于2010-2-12 11:10 2135 次浏览 12 位用户参与讨论   [复制分享主题]
我上網穩唔到。。。。要求高人幫助。。。。

已有(12)人评论

kwanyeung 发表于 2010-2-12 11:49:08 | 显示全部楼层
大把。
1 m; ]9 d$ D5 Q4 @3 d9 Z# aADOBE AUDITION 1.54 l, q* D: u" J, f5 i7 x- r+ W
GOLDWAVE  Q; E3 E4 b7 H- ~- _
COOLEDIT
0 g6 T- `' O; U9 B2 b! M2 kETC。。。

kevinchan 发表于 2010-2-12 14:59:06 | 显示全部楼层
好多啊 ,楼上已经讲咗好几个主流的了
  b8 O) u' G+ L7 c6 Q2 `我谂你可能唔係搵唔到,应该係唔知点用

kyo1983 发表于 2010-2-12 21:34:09 | 显示全部楼层
大把。
- m$ _. G6 ?. K( [! ?7 [ADOBE AUDITION 1.5
( b1 j9 e7 f1 O; \3 EGOLDWAVE
; W2 e% O, k( x9 I3 s' L3 B3 NCOOLEDIT: Y$ z) u  P$ C( H3 M6 o
ETC。。。/ z/ L0 _% V! ^) r" L
kwanyeung 发表于 2010-2-12 11:49

. y3 P6 j0 q! [2 W  o4 e  M& n7 ?/ X% o$ z6 c
GOLDWAVE好似容易上手D,我以前都用距来调整MP3

kailu 发表于 2010-2-13 12:09:37 | 显示全部楼层
我的要求講得唔夠清楚,先向各位道歉。。。。/ {, U9 B2 y! P3 F. j2 Q
我要的調整音軌軟件是調整音軌的快慢果種。是用來調整音軌跟圖像不同步的。。。。

kevinchan 发表于 2010-2-13 13:39:04 | 显示全部楼层
我的要求講得唔夠清楚,先向各位道歉。。。。$ D2 f  ~4 v9 O
我要的調整音軌軟件是調整音軌的快慢果種。是用來調整音軌跟圖像不同步的。。。。
" u2 v1 _" m# v: J: U' jkailu 发表于 2010-2-13 12:09
沙发讲嘅全部都都可以,你想点都得

wjr5200 发表于 2010-2-13 22:10:12 | 显示全部楼层
大把。
. c4 h4 @3 N7 c7 _/ Q8 U- cADOBE AUDITION 1.5' u2 I1 R- M* Q  ~" V' {7 z
GOLDWAVE
+ q8 q( C* C" |2 PCOOLEDIT
5 u( O& C& W0 t5 H6 A% ?& NETC。。。
) H+ b3 B, S4 t6 @! D8 {+ Rkwanyeung 发表于 2010-2-12 11:49
5 B% `& k, z, M5 R2 v$ Z/ W
' |9 s) ]- W6 k+ j$ \( J) ~- Q

9 m9 X2 h: ~' W对于h264编码的mp4 用咩好,我宜家用的绘声绘影搞唔掂,无支持呢个格式

kwanyeung 发表于 2010-2-14 00:43:56 | 显示全部楼层

2 w/ Y2 D: @" P对于h264编码的mp4 用咩好,我宜家用的绘声绘影搞唔掂,无支持呢个格式% e3 h1 m+ y6 M/ Z; K
wjr5200 发表于 2010-2-13 22:10
你調整視頻定音頻啊依家

kevinchan 发表于 2010-2-14 04:16:10 | 显示全部楼层

$ ?' ^* c# n) z) W# u; ?/ z3 d$ P! w对于h264编码的mp4 用咩好,我宜家用的绘声绘影搞唔掂,无支持呢个格式
& D! I3 S! |+ ~wjr5200 发表于 2010-2-13 22:10
装K-lite-codec pack得唔得啊?

netasa 发表于 2010-2-14 13:56:34 | 显示全部楼层
$ u/ t9 A, r" l7 y
对于h264编码的mp4 用咩好,我宜家用的绘声绘影搞唔掂,无支持呢个格式
. E( f4 I* h3 _+ Q# S) ?( E' L6 fwjr5200 发表于 2010-2-13 22:10

3 ]  T' {1 m7 w8 Z8 G. ~- K$ Y) _/ X( D9 y
先转成MPEG或者VCD格式先再用嚟调音频,之后再将调好嘅音频封番入去个H264嘅文件度米得咯!!咁样仲好啦,唔影响个264文件。再讲转VCD格式嘅话,现在嘅电脑可以讲係超快就转好了!!

wjr5200 发表于 2010-2-14 20:09:09 | 显示全部楼层
系咩 咁就好了

wjr5200 发表于 2010-2-14 20:10:01 | 显示全部楼层
你調整視頻定音頻啊依家2 x5 {1 s: J$ C/ c, Z; `# n' R
kwanyeung 发表于 2010-2-14 00:43
2 c% ~- B/ w* E4 q4 z4 s# w$ V8 Z

3 q! U5 m. [4 s- H5 ]调音频吖,都要调入个视频对住调嘛

12下一页