[动漫讨论] 對 多重影分身術 的疑問

marlboro 发布于2009-12-15 05:37 1630 次浏览 19 位用户参与讨论   [复制分享主题]
想問下 多重影分身術 的幾個性質:
5 y# ]+ i2 ?! V+ e4 L& h- a0 b1 Z  e7 A  O6 A( y
1)它實將卓羅平均分到每個實體中,所分的卓羅是身體總量的平均分?還是拿出一定量的卓羅平均分?* @: ^0 ~- t* k0 b, F& f
2)使出 多重影分身術 後,分身被打倒,該分身的卓羅是會失去?還是返回使用者體內? # W; \! s$ L% ~
 使用者主動把術解除的話,用在分身的卓羅又會否返回使用者體內?還是照樣失去?

已有(19)人评论

Kiver 发表于 2009-12-15 10:56:31 | 显示全部楼层
想問下 多重影分身術 的幾個性質:
3 a& r( j; h& Q( R) R+ @: V4 T! e! U8 a7 a/ v3 E
1)它實將卓羅平均分到每個實體中,所分的卓羅是身體總量的平均分?還是拿出一定量的卓羅平均分?
; v2 ?  {! g$ O2 |2)使出 多重影分身術 後,分身被打倒,該分身的卓羅是會失去?還是返 .... V) I; g6 F% R: f+ g0 s: r
marlboro 发表于 2009-12-15 05:37
' P) Y2 I1 f) B! W4 c$ H
/ k. Y% Y" ^' V& r' Z

; o, d6 d) A* ~
1 Q9 u  d7 ?/ K% Y9 G$ [这问题真深澳咯
- t, s/ x. R* [: q5 A* F# ^- W7 Q9 j/ K
卓罗=查克拉
/ L' _$ U: V" n+ Z% @- f/ R' F3 Y- C( Z; s# z3 b
第一个问题无法考究了
, _4 G2 d+ J1 A) F9 K但第二个问题就可以在鸣人(名门)练风属性时得到答案~

天使之风 发表于 2009-12-15 11:40:01 | 显示全部楼层
去复习动画呗~~~

天才不二 发表于 2009-12-15 12:27:51 | 显示全部楼层
影分身有额外经验的,你话呢

kevinchan 发表于 2009-12-15 13:29:14 | 显示全部楼层
原来係火影,我乜都唔知的

gzfantasy 发表于 2009-12-15 14:02:49 | 显示全部楼层
唔明板凳果位仁兄想表达乜6 V% Z5 b  S- l1 W* x
' e% U8 e6 {2 I  I
第一,卓罗随便分配,但系,假如唔系平均分,白眼使用者一眼就睇得出真身# i9 n6 r+ `# s# q
第二,经验同卓罗都回收

天才不二 发表于 2009-12-15 15:42:57 | 显示全部楼层
唔明板凳果位仁兄想表达乜
6 j6 D. I: e+ C( R4 _. |/ B7 [: R7 K0 p$ S7 w6 Y3 l, c
第一,卓罗随便分配,但系,假如唔系平均分,白眼使用者一眼就睇得出真身
2 j: [; b& U& y6 ?- k第二,经验同卓罗都回收
( @# b3 k9 r, @. Ogzfantasy 发表于 2009-12-15 14:02

* @  h0 ?1 C1 J+ p: l咁都唔明?就系你的第二点啊

y2kboy 发表于 2009-12-15 21:01:37 | 显示全部楼层
3C里的鸣人的分身是不扣血只扣CKL

kenhai74 发表于 2009-12-16 11:15:21 | 显示全部楼层
未接触过,睇嚟哩度好多高手啊!

289163798 发表于 2009-12-16 13:15:46 | 显示全部楼层
肯定会回到本体

marlboro 发表于 2009-12-16 21:53:46 | 显示全部楼层
社长啊,不好意思,我是只等看粤语版的人,所以还未看到练风属,能明说吗?

Laputa81 发表于 2009-12-17 23:14:44 | 显示全部楼层
分身俾打低,卓罗应该唔会返去本体啩~~~# L% m% u" H4 _- A1 l3 p
唔多肯定``````
1 Q8 r( h- W5 N4 x9 o/ @' z' P练召唤术个时卓罗都喺用影分身术嚟消耗晒嘅啫`````0 B8 q7 b7 A5 m1 U& K% Y/ B8 p
仲有打我爱罗个时分咗2000个(应该喺啩)分身出嚟; j7 @) b1 p# G2 k/ g
分身俾做低咗之后卓罗都喺无晒噃````````
+ P/ h  B* H  y- k
* b9 n# E8 ~; \+ J7 z4 o& y/ @自己解除嘅就唔多清楚嘞

12下一页