[每日闲聊] 总体嚟讲,你觉得今年TVB嘅台庆晚会好唔好睇?

netasa 发布于2009-11-22 03:20 2267 次浏览 46 位用户参与讨论   [复制分享主题]
3 B% \1 \4 F9 n" v) |1 J
) X# K7 ]% M  T1 } 台庆过左两日了,果晚我坐在电视前面睇,不过D广告实在可恨! 唔知各位有无睇呢!我自己嘅感觉就係TVB始终未行得出“老年”化个趋势。D老艺员始终仲要发挥余力。新人基本无几个可成大气! 思琦妹同钟嘉欣同台,睇嚟嘉欣地位提升得好快! 我觉得今年真係比较闷,以前最后D大奖会用好大段时间嚟制造气氛,宜家好似赶尾班车咁!搞到睇果个都无引! 另外又唔帮,果几个新嘅频道宣传下,话晒都係TVB嘅吖! 台庆剧仲乱78糟,吖妈话都唔知睇紧咩!不过“长脚蟹”嘅女仆装,我钟意!   好可惜,今年无配音员亮相! ! s. J! A( A7 O; p/ ^) k

* R, V! b- S0 Z
* A, [! j: o1 `# O" E" l' G
* N, i, [( I5 p& @( y8 PPS:係了2010节目巡礼,同埋万千星辉颁奖典礼,有无播到噶?!! 我无睇到,有无人话我知边度有得睇!
7 e/ Y2 i9 Y( K  X) e, X; [, s2 B$ e
在线收看 萬千星輝賀台慶 - http://mytv.tvb.com/variety/anniversary2009/102417
多选投票: ( 最多可选 2 项 ), 共有 10 人参与投票

投票已经结束

0.00% (0)
20.00% (2)
10.00% (1)
50.00% (5)
10.00% (1)
10.00% (1)
您所在的用户组没有投票权限

已有(46)人评论

熊猫仔 发表于 2009-11-22 04:02:17 | 显示全部楼层
惨得我仲未睇啊,下星期翻学校先睇...4 ?. x; K  e: P6 J* h) B* p3 M
今年TVB嘅奖已经颁完拿咩?!d大奖边个攞啊?) W. u2 e/ k: W" z; q$ s( t
香港有部分人狂批TVB剧集老套,40年不变,演嚟演去都喺果d人,6 ~( q* o. c: w8 B1 R
不过为左保证收视同商业利益,TVB选择一动不如一静...

Ace0210 发表于 2009-11-22 04:10:21 | 显示全部楼层
咩做左啦咩?

mcnynbajay 发表于 2009-11-22 08:49:33 | 显示全部楼层
/ I4 O; c4 Y, }% a3 `3 |7 P9 _6 _) x9 Z( n& d- u
一向無乜點追臺慶的~較期待個節目巡禮而已的!- s% N( T" x+ R; [/ \1 `* N
聽評論大叫老套~差~無新意!
4 A, x% C' }0 X/ r' I6 G- v& X6 W  e上次有配音員宜興都好幾年前了~唉,配音員地位越來越低咯!
6 W/ w& k6 p4 P) x* WPS:果晚臺慶無頒獎儀式~因遷就兩部臺慶劇《宮心計》《富貴們》1 [2 {# G* p( k* s
延遲到12月4號晚,而2010節目巡回禮亦順延到12月5號晚了~

aubert22 发表于 2009-11-22 11:03:47 | 显示全部楼层
点解无得选"无睇"或者"一向唔睇电视"嘎

notoo 发表于 2009-11-22 11:16:09 | 显示全部楼层
好耐无睇TVB了

mymuro 发表于 2009-11-22 12:58:30 | 显示全部楼层
无睇,TVB就系睇下新闻就算嘎啦
0 D% O9 L# E3 ]$ N+ _( \8 B: l0 Y重要成日cut

Kuromi19 发表于 2009-11-22 12:58:51 | 显示全部楼层
果日我生日,同咗D同学出去食饭,冇睇到,哩几年都好少睇TVB既台庆晚会噜~~

ks128 发表于 2009-11-22 14:49:50 | 显示全部楼层
没看N年的选哪个?

masato 发表于 2009-11-22 15:12:23 | 显示全部楼层
= =我在某视频网看过了  被吐槽的厉害

kevinchan 发表于 2009-11-22 16:07:32 | 显示全部楼层
暂时唔投票,未睇过

Laputa81 发表于 2009-11-22 20:04:11 | 显示全部楼层
都喺觉得以前台庆、颁奖礼、节目巡礼一齐播好睇D~~~

1234下一页