[I T 资讯] 移动硬盘咩牌子好?

richoly 发布于2009-5-21 09:18 6197 次浏览 60 位用户参与讨论   [复制分享主题]
kwanyeung 发表于 2009-5-23 07:56:50 | 显示全部楼层
果個HITACHI喺香港買過嚟加拿大用。不過因為冇問題所以冇用過佢個售後服務。。。幫唔到你。
6 U) F# [& A5 }0 J6 _! X8 l只可以話比你聽好用穩定囉。起碼喺個HD開啲VIDEO出嚟睇都唔會卡。藍光都唔會。
0 c5 _3 t9 A$ W: y0 l/ d寫數據都有15MB一秒。算好快啦。
! |  T% \. s7 ]2 t! K/ q& t0 n. m/ u5 k* g: I
至於中國嘢邊會夠膽用。學成龍話齌,我唔會買中國嘅電視機。要買就買日本嘅。因為中國嘅電視機會爆炸!

hello556 发表于 2009-5-23 09:15:57 | 显示全部楼层
第日都想换个大D嘅硬盘

salafei 发表于 2009-5-23 12:24:06 | 显示全部楼层
买 咗个三星320G既移动硬盘用黎做片库,几个月了,都OK~~下次买个1TB既^0^

哆啦A梦 发表于 2009-5-23 19:34:30 | 显示全部楼层
我的是三星,不错啊

哆啦A梦 发表于 2009-5-23 19:36:00 | 显示全部楼层
                  移动硬盘有那么大的容量了啊   有TB的?  / t4 V  p8 S' x" Q9 m
                   哎我的才40G

xiaojim 发表于 2009-5-23 21:18:28 | 显示全部楼层
普通硬盤都可以改成移動,不過成本有滴高,最近睇岩聯力個只熱拔插硬盤架,有滴想買,買左5使換機箱都可以求其+硬盤~~~

kevinchan 发表于 2009-5-24 15:41:49 | 显示全部楼层
我都见过,加多个装置,内置硬盘都可以当外置用,唔错!!价钱好似200左右(具体价钱唔记得咯,好似大概差唔多)

richoly 发表于 2009-5-28 11:20:16 | 显示全部楼层
内置硬盘唔方便攞黎攞去嚄

jmlee 发表于 2009-5-28 16:16:20 | 显示全部楼层
日立的确不可靠,不单只读不到数据,还有机会数据丢失添啊!!买西数啦!

kwanyeung 发表于 2009-5-29 03:19:41 | 显示全部楼层
頂。我依到得WESTDIGITAL,SEAGATE同SIMPLETECH。
7 Q: Z, z9 }% ?. S. c8 E唔知大家覺得邊隻最好??
0 n& j" n- C7 ~) ?0 f$ g* I我覺得SIMPLETECH最靠唔住。1 E) u* l+ |& I/ J! Y4 a, z
WESTDIGITAL就好貴。
& ^8 V0 I+ v. B6 ~唔知SEAGATE好唔好用?有冇人用過?

kwanyeung 发表于 2009-5-29 03:19:45 | 显示全部楼层
頂。我依到得WESTDIGITAL,SEAGATE同SIMPLETECH。+ P3 i/ v5 z) ^; ^2 J
唔知大家覺得邊隻最好??2 C  S# E: I. z( [
我覺得SIMPLETECH最靠唔住。
% o  x8 j$ X/ d  E  @; V4 y/ sWESTDIGITAL就好貴。5 A9 X* m, ^3 r" q
唔知SEAGATE好唔好用?有冇人用過?

Kiver 发表于 2009-5-29 10:10:57 | 显示全部楼层
頂。我依到得WESTDIGITAL,SEAGATE同SIMPLETECH。
- L1 ^$ \+ g$ w9 s* r! L唔知大家覺得邊隻最好??1 n' _4 ^/ Y1 x  ~; Y, o) Q& T
我覺得SIMPLETECH最靠唔住。9 D5 C- f2 v' O+ t4 ~
WESTDIGITAL就好貴。
$ F( b5 e) `, g9 Z唔知SEAGATE好唔好用?有冇人用過?
5 b2 W$ @, B: w+ r* _kwanyeung 发表于 2009-5-29 03:19

/ F1 H! B/ v9 ]6 S0 j1 Z6 T" G  ~( Y
WD好贵?
2 v5 e" J- {" V# {2 M. W我倒觉得SG好贵* }4 i. _& P- M) @5 D; Z

' z) X0 u$ U% N7 _) c6 OWD就中规中矩啦7 q2 N( X7 I  k# ^3 ]
( ?! ?9 f. @, d9 h5 n
SL就不作评论(未用过)