關於09年嘅“羊城歡樂傳萬家”

auyeung 发布于2009-1-18 03:38 1233 次浏览 18 位用户参与讨论   [复制分享主题]
早排喺豬江台睇到個噉嘅廣告:: V7 m% b0 ^+ Y3 T. Z, p
1979年,豬江台首次同香港無記合作做節目。。: g1 Z8 Z9 i$ k! R# s
跟住十年後,1989年二度合作。* _  _5 U& [! m/ r
再到今年2009嘅三十週年同台再現。3 m* g, P2 _+ Q. F% n# q
, V+ w1 k8 ^' S9 A  P
---------------------------------------------------------------------------& T4 m- C' r/ y" z+ P4 g# S
( j, ^6 Y, g3 D: r( C  m& q) c  I$ C
然後今日[正確啲嚟講係尋日晏晝],而家時間係半夜喇。買咗份廣州日報,當中亦有報道此次迎新年晚會綵排情況。
8 C1 c3 ~# ^: K5 y0 l本來噉樣一台晚會冇咩大不了嘅係。然而令人欣慰嘅係,報道標題為“南派晚會”,晚會內容亦係我哋所熟知嘅方式。+ X7 F3 s/ ~2 f* j
同場獻技嘅係係粵港兩地明星,同聲同氣之際,盡能表現嶺南文化。總好過睇某台嗰啲不知所謂嘅小品,笑話。報道預言係同某台抗衡嘅,而我則希望有更多嘅廣東本土人士關注。大家可以盡一分綿力去欣賞,探究,維持,保育我哋難能可再現嘅族群精髓。總之,我認為今年呢台戲值得一睇。至於睇邊個台,就任君選擇啦!!!
4 C+ N& y1 |2 n( N/ t
* g+ k* w. Q! ?" ?6 ]-----------------------------------------------------------------------------
" R4 Q2 c. `# Q& ?! G+ {" P: b) P/ V) O9 E" I0 N, D
再有一個請求,請廣為告知。。。多謝!

已有(18)人评论

平常心 发表于 2009-1-18 03:55:36 | 显示全部楼层
由于衹關心高清,對豬江台沒乜興趣,以我現狀,過年有乜嘢開心可言,

ninaomu 发表于 2009-1-18 09:28:43 | 显示全部楼层
时间允许的话我会捧场~~~~~

nyyyyd 发表于 2009-1-18 10:52:12 | 显示全部楼层
睇下有咩明星先。

熊猫仔 发表于 2009-1-18 11:25:49 | 显示全部楼层
咩时候有得睇呢???

Kiver 发表于 2009-1-18 11:30:44 | 显示全部楼层
具体播放时间我也不清楚啊

gary32167 发表于 2009-1-18 11:41:32 | 显示全部楼层
睇广告好似好大型咁嘅..

aubert22 发表于 2009-1-18 11:49:10 | 显示全部楼层
我都有睇到~平时唔乜睇电视,除左食饭时睇下~如果无意睇到我都会睇下嘅~

aubert22 发表于 2009-1-18 11:50:52 | 显示全部楼层
原帖由 平常心 于 2009-1-18 03:55 发表
0 q  z4 ~$ S7 _) R6 D" J% H由于衹關心高清,對豬江台沒乜興趣,以我現狀,過年有乜嘢開心可言,
  H* c; c2 p; o
高清就免谈了,有乜可能有呢~

Laputa81 发表于 2009-1-18 12:36:42 | 显示全部楼层
对此实在无乜兴趣~~~~

auyeung 发表于 2009-1-19 03:03:08 | 显示全部楼层
年卅晚七點到十二點半。。。

cao0422c 发表于 2009-1-19 09:12:26 | 显示全部楼层
原帖由 auyeung 于 2009-1-19 03:03 发表
3 m/ Q* p6 [' G% }! F/ O年卅晚七點到十二點半。。。
6 U  X: i& p5 l" A, `
咁晏...
. o( T; S9 g3 U5 A, ]3 p3 }我惗果阵系度训紧觉... 等紧12:00正嘅倒数 + D# Q7 y7 l+ S/ z
不过我都系会支持下   身为广东人..点可以唔支持下自己嘅本土节目呢..系唔系
+ i* S+ G; L: N* w' Z3 U# M$ E6 p4 p6 [; a; \1 R. E

12下一页