[I T 资讯] 有冇人用緊高清電腦呀?

abc-like 发布于2008-10-3 14:14 4489 次浏览 51 位用户参与讨论   [复制分享主题]
abc-like 发表于 2008-10-5 14:26:59 | 显示全部楼层
原帖由 yjb338 于 2008-10-4 20:42 发表
# q9 ]3 q5 a9 R  _1 F& U; jP45板配Q66+9800tx同4G内存,高清绝对小儿科啦!
請問單價幾多錢?
# i) F7 Z+ M( h! n2 j! G5 N  `0 g0 F- [5 P  c# L
我講真的, 因為冇幾萬銀買TV啊~!粗粗地買只手指睇住先啦~!不過要搞晒手頭上既野先會去買!!!!! 暈!!!(係時候搵到工做了!!再唔係......變死屍了)

yjb338 发表于 2008-10-5 15:54:00 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2008-10-5 14:26 发表
" z' m/ s7 `, E請問單價幾多錢?& d8 d! z6 _$ p$ Z$ [0 C
3 h, ?2 Z0 V' T
我講真的, 因為冇幾萬銀買TV啊~!粗粗地買只手指睇住先啦~!不過要搞晒手頭上既野先會去買!!!!! 暈!!!(係時候搵到工做了!!再唔係......變死屍了)
3 x# a. g- L% |1 c4 h+ M/ }: x
果4样也3000+几百大洋啦!唔算太贵!不过最好就配多部大长方形(52“液晶)同重炮(靓音响),爽啊!

abc-like 发表于 2008-10-6 15:26:00 | 显示全部楼层
原帖由 yjb338 于 2008-10-5 15:54 发表
( z$ ]8 X( L5 ?4 J  P1 [; [6 a" Y5 d8 F1 m- A; \4 ~
果4样也3000+几百大洋啦!唔算太贵!不过最好就配多部大长方形(52“液晶)同重炮(靓音响),爽啊!
嘩~!想我死咩!

yjb338 发表于 2008-10-6 18:46:08 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2008-10-5 14:19 发表 ; P( E" \+ _* I% N
我唔超架, 跑長途唔跑短途 .....莫財呀!!!!

7 w0 w9 z9 L- I# R超咗一样跑长途了~

yjb338 发表于 2008-10-6 18:49:01 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2008-10-6 15:26 发表
) d7 [, Z4 g0 [& M- U嘩~!想我死咩!

- e5 c* f, L  J+ \& H+ N万几两万就要死!点威威啊!

abc-like 发表于 2008-10-7 16:09:23 | 显示全部楼层
原帖由 yjb338 于 2008-10-6 18:49 发表
9 `) V1 g; S( ]; a, v2 G$ X& C- ?3 r  \, |3 e
万几两万就要死!点威威啊!
原帖由 yjb338 于 2008-10-6 18:46 发表 5 z: w- z* z# d( g7 Y+ T

" \  P  v9 i- I, e2 W* t超咗一样跑长途了~
超咗最多跑到中場冇氣。我唔要威威架!!

ttsti 发表于 2008-10-7 23:27:31 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2008-10-7 16:09 发表
6 l7 ]) D( h* P8 |. r5 w9 T4 y; r( h) Z& Q7 \/ t% O
超咗最多跑到中場冇氣。我唔要威威架!!
; J3 }& K$ w# J7 |- K! u' J$ c
比人误导,没证据证明超频会影响寿命,我帮人整过甘多机全部没超过频,但是一样中场没气,
1 b, Q. H% h: M  U我自己台机超频用佐5年都仲可以用,只要适当超频绝对吾影响寿命!8 h  y/ Z. K; c6 F; A
而且电脑升级速度快,我就吾会对住部机3年都吾升级!

abc-like 发表于 2008-10-8 22:00:25 | 显示全部楼层
原帖由 ttsti 于 2008-10-7 23:27 发表 ' C' n1 k; @  \" G4 A( q. n

! L; O$ s& n1 ^9 \5 s比人误导,没证据证明超频会影响寿命,我帮人整过甘多机全部没超过频,但是一样中场没气,
  }) f) h' [8 i& h0 }我自己台机超频用佐5年都仲可以用,只要适当超频绝对吾影响寿命!
( J' @/ l* p* R4 D2 Q而且电脑升级速度快,我就吾会对住部机3年都吾升级!
你愛換機, 我不愛

KalrLee 发表于 2008-10-14 15:07:24 | 显示全部楼层
用集显板放高清的话6 r! ~3 ]; O  [/ \2 h0 T1 }
可选790GX+SB750的主板7 F" t% v" o# ]* J( p6 ?
带128MB DDR3显存
) p8 q) E4 n  T# L4 S1 v8 k! c  m0 @6 H2 N: W; V: U
用独显的话,3650的卡足够了

kluntan 发表于 2008-10-14 17:31:14 | 显示全部楼层
用9800GT包你爽~

KalrLee 发表于 2008-10-15 00:05:31 | 显示全部楼层
原帖由 kluntan 于 2008-10-14 17:31 发表
& V$ E" k, T; J# F用9800GT包你爽~

2 u' e: v; n5 n$ J, ]+ y* W是很爽
" O" C6 t9 F" [功耗和温度也会灰常爽
+ D. q9 Y' g! E0 a7 o4 x* f/ f4 W( Y- ^% q! D: |
HTPC的优点是小巧、低耗与静音. H4 d# Z, q/ f% b+ V! V* d* K
而不是说它性能多强多强
2 u( L: R- B- ^! Y. A9 O$ u9 E+ `: S' W# ^# Q0 D7 P, _2 O
这点要定位好6 |$ q6 }( S2 [% i
% z, {% }3 n0 I' P
剩下个高档显卡的钱
3 E1 j1 I0 w8 L5 ]6 x7 k# _投资到个豪华高档的HTPC机箱上
. [( c  y5 S8 x9 M( i/ J摆在客厅电视旁6 t3 ~/ P' A, d( X6 B# X: C. V
不觉得倍儿有成就感麽?

abc-like 发表于 2008-10-17 09:18:51 | 显示全部楼层
原帖由 KalrLee 于 2008-10-15 00:05 发表 4 E6 N7 Z) P; H! ^& Y: o
+ k# e# r: L& t% A( e
是很爽" t$ e6 I& y3 D1 L# j3 S5 R
功耗和温度也会灰常爽
. w: U3 e! ^  I+ A0 L5 Q$ ^) {) c' `0 r
HTPC的优点是小巧、低耗与静音* I% A: y, [3 p" H% Z0 n
而不是说它性能多强多强/ E! t# W, L, w9 B5 P1 r( b7 u
, v" t/ n+ b% D. e1 a- e
这点要定位好
1 F+ k  O! A( [/ V
0 ?  Y9 O! A  ^- }, k2 d剩下个高档显卡的钱
" b% T8 ~; H' |- s& p投资到个豪华高档的HTPC机箱上: m( w1 }* I! w+ A
摆在客厅电视旁5 k2 [- L/ X3 |! d( b/ l
不觉得倍儿有成就感麽?
[em40 最便宜的又可以點爽!?有冇list??