粤语版同日文版,大家觉得边个好点!

kidhitomi 发布于2008-7-6 03:19 4859 次浏览 54 位用户参与讨论   [复制分享主题]
粤语版同日文版,大家觉得边个好点!
7 [& G6 v2 d8 J/ I, ^
3 O! P, _9 k! w  ]5 q4 D在粤漫社里的朋友们比较钟意粤语多点定系日语多点呢?
: f9 d7 R, y* P8 \! r- j无聊想问下!

已有(54)人评论

tandong 发表于 2008-7-6 09:11:30 | 显示全部楼层
你吾知呢度是粤漫社咩?问來都多余嘎!
lych 发表于 2008-7-6 09:45:21 | 显示全部楼层
有粤语就梗是粤语好啦!不过有D粤语配音真是听唔惯,个时就只能听原声。
kururu 发表于 2008-7-6 09:54:05 | 显示全部楼层
粤语听落就顺D~~~~~~~~~~~
+ i/ A, L8 t0 C  W日文质量就高D~~~~~~~~~~~
熊猫仔 发表于 2008-7-6 09:54:41 | 显示全部楼层
TVB粤语最好!!!!!无咩日文原版咯~~~~~~~~~··
517760107 发表于 2008-7-6 10:18:47 | 显示全部楼层
睇你想听乜语就 乜语好落
Laputa81 发表于 2008-7-6 10:31:16 | 显示全部楼层
各有各好~~~  t- y1 l2 K' U( k* N# K

) Y7 x+ }7 T4 Y8 T2 D/ ~早期嘅动画粤语好(最好喺TVB添啦)······怀念啊~~~
, R; R: C1 r/ Y9 i7 E& z6 A$ J: D% F/ z* O  z! K4 `0 r
后期有D宁愿要日语版都唔要粤语版~~~
嚣のЪ 发表于 2008-7-6 11:15:07 | 显示全部楼层
粤语唔使睇字幕都知道距UP乜
8 k' t6 U" F. V7 G( U日语D效果就有些少唔同...
freedom246 发表于 2008-7-6 11:38:56 | 显示全部楼层
有TVB粤语既就钟意,无既就日文原版咯
huang 发表于 2008-7-6 12:11:23 | 显示全部楼层
废话吾多讲,多语版是最终收藏
alexhus 发表于 2008-7-6 12:22:46 | 显示全部楼层
TVB粤语加上多语嘅组合最好。。。。
平常心 发表于 2008-7-6 12:51:38 | 显示全部楼层
在呢度提咁嗰问题,下次吾好啦,支持粤语,
12345下一页