[每日闲聊] 大家下佐好多动画之后?

kidhitomi 发布于2008-6-19 12:45 3126 次浏览 34 位用户参与讨论   [复制分享主题]
想请教下,大家下佐好多动画之后,个硬盘空间用晒了!!
, E+ C6 d' P* ]8 Y& T有没想过买番个硬盘~`
2 j7 ]$ `5 A. e! o或者刻碟收藏~~以减少硬盘空间.
1 J- w; X" |8 m% g; l又或者有咩好的个人心得!!!' I: h$ Y9 }1 j" ?$ f: c" c
我的就快用晒了~~ , s9 I1 u  H0 ^7 A2 n
以我每日下载几G来讲!!(大概1至3G)
5 j7 O) ^6 J/ K1 Z: ?- ]. i  V  o之前的160G硬盘坏鬼佐,买佐320G的番来用- |1 C3 H% `! m' l* c
我个硬盘买佐不系好耐~~大概有有2个月
7 R  r% {. L. r! s& K- Z, G8 x) v% n* t& [! A
PS:硬盘我分2个区,C区19.5G D区275 (分佐区之后少佐25.5G的空间 ): f0 T& O+ [8 M% @
D区就已经用佐190G,净下85.6G
+ E. H6 y8 [) \/ j8 j6 v0 O就来无啦~~

已有(34)人评论

ks128 发表于 2008-6-19 12:52:27 | 显示全部楼层
都比你讲晒了,无意见
alexhus 发表于 2008-6-19 13:07:41 | 显示全部楼层
我想刻录收藏啊。。。好嘅就刻录咯。。。唔好嘅就删咗佢。。。
無法想象 发表于 2008-6-19 13:08:58 | 显示全部楼层
原帖由 ks128 于 2008-6-19 12:52 发表
; Z7 e" q/ v3 A" X7 D7 \& U# J都比你讲晒了,无意见
( h" R! }- d/ M2 t

+ G( q  n  c( c同感,你仲想人讲D乜?
leafir 发表于 2008-6-19 14:38:40 | 显示全部楼层
就系喽,一点也不让别人说的,怎么答嘛
wjr5200 发表于 2008-6-19 18:15:07 | 显示全部楼层
刻碟系最好方法,我两个硬盘加埋先得200G满晒罗 4 J7 g  e6 d4 l# i% w! b
年尾500G的硬盘我想应该唔会好贵,到果时买多个就……
rx-rider 发表于 2008-6-19 19:43:45 | 显示全部楼层
对喜欢的动画多数买盒装DVD收藏或者刻盘.
alexhus 发表于 2008-6-19 20:33:26 | 显示全部楼层
原帖由 rx-rider 于 2008-6-19 19:43 发表
2 D" a" u& l8 L6 v5 U对喜欢的动画多数买盒装DVD收藏或者刻盘.
7 N/ s( `2 [- E  l. M
我觉得刻录最好啊。。。因为买D碟未必有自己钟意嘅。。。虽然话有正版,但系TVB嘅粤语版真系好难揾。。。
lych 发表于 2008-6-19 20:43:01 | 显示全部楼层
刻碟保存是最好的方法。
alexhus 发表于 2008-6-19 20:46:06 | 显示全部楼层
原帖由 lych 于 2008-6-19 20:43 发表 : M. Y( e. E8 [( c
刻碟保存是最好的方法。
) _4 [: Q2 C" ~5 _
冇错。。。最好D碟质量好。。。
jinguang 发表于 2008-6-19 21:16:30 | 显示全部楼层
吾刻碟硬盘几大都吾够用
rx-rider 发表于 2008-6-19 21:20:08 | 显示全部楼层
原帖由 alexhus 于 2008-6-19 20:33 发表
6 y$ m; Z! i" a- W7 u/ h3 y6 E- d& K6 F6 R: t
我觉得刻录最好啊。。。因为买D碟未必有自己钟意嘅。。。虽然话有正版,但系TVB嘅粤语版真系好难揾。。。

4 ~1 k  B, l. C" A7 o. I7 f静是收日语版,粤语版好少收集.
123下一页