睇以下呢一段剧情估片名,边个估得中话佢叻?

11ysys 发布于2008-7-5 12:32 3064 次浏览 23 位用户参与讨论   [复制分享主题]
其实我都吾知算吾算好似魔刹,半年前左右,偶然係TVB周六下午做咗一出2个钟左右嘅片,讲D侦探冒险嘅一出戏,但我吾知叫咩名,亦吾知果套片係咪连续剧,想睇下大家有无印像,帮下手谂下。% i  L5 K" y; M
: [$ L  v( D3 ~! O, r, b
具体剧情只记得係讲一班培植出来嘅坏人,捉咗一个医生去一个研究基因生物之类的小岛基地,想个医生救番佢地其中几个就快死嘅人,跟住侦探主角发现咗就跟住去,点知个医生无能为力,仲劲果班坏人快D走,咪先再俾果几个快死嘅人一传染,就一齐死了,后尾大家终于走咗,而果班坏人其中一个就同一个快死嘅人询情了,然后制造这些培植人的大坏蛋老板终于被杀死。  i  q7 L0 _, H4 {* M+ A
( K! {& d# ]( l  m& g& f: s
大约就这样,有人记得这出戏吗,其实我係想知呢出係咩戏,不过要呃大家入面先得,哈哈?

已有(23)人评论

kidhitomi 发表于 2008-7-5 13:56:30 | 显示全部楼层
都没睇电视好几年了!
. Y6 \  [* N: X3 ]# \0 H2 O( B不知这个系咩出戏来!
  }; X0 e4 R; P1 u; M: |不好意思帮不到你!
4 u0 O6 b- W* Z# s3 `2 `照计TVB放电影时会有广告咖?
- g$ @2 \( K7 i不睇到咩,个戏名?* I. x4 \8 ^; r$ K
不会一放就放完吧!' J( n4 j6 [, H- L, N/ _. ~# k6 d
没放广告呀?9 _$ P! u9 F! y/ v8 t
tandong 发表于 2008-7-5 14:32:23 | 显示全部楼层
怪醫黑傑克 - 醫神危機
熊猫仔 发表于 2008-7-5 14:39:08 | 显示全部楼层
完全唔知咩嚟嘅~~~~~
mcnynbajay 发表于 2008-7-5 18:01:23 | 显示全部楼层
我都认为系《怪醫黑傑克 - 醫神危機》OVA* a5 I. H" o2 T' i
我比个截图你睇下,系米先了!
1 K+ X5 p0 T6 i  b' V, y呢个好似系笨。豪的录影版来的!
87仔 发表于 2008-7-5 19:08:26 | 显示全部楼层
应该系怪醫黑傑克OVA啦
lych 发表于 2008-7-5 21:16:59 | 显示全部楼层
应该唔是怪醫黑傑克 - 醫神危機,因为该剧中唔是制造培植人而是制造生化武器,“而果班坏人其中一个就同一个快死嘅人询情了”个个女最后是无S噶!
yjb338 发表于 2008-7-5 21:40:17 | 显示全部楼层
哩部黑杰克既OVA好多人都有啊!
火中君 发表于 2008-7-5 22:24:37 | 显示全部楼层
完全不知道,没印象
Laputa81 发表于 2008-7-5 23:59:53 | 显示全部楼层
毫无印象······
7 @& w9 T3 ?1 {0 \% E+ K, J) l
3 y/ \5 F8 `! R应该就无睇过
wjr5200 发表于 2008-7-6 05:18:51 | 显示全部楼层
原帖由 mcnynbajay 于 2008-7-5 18:01 发表 7 p) C+ B# ]2 W
我都认为系《怪醫黑傑克 - 醫神危機》OVA6 [' v* ^9 Z2 x9 k; P$ n" [: u2 ]
我比个截图你睇下,系米先了!4 K8 t/ F# y' K" n
呢个好似系笨。豪的录影版来的!
多数系呢个,唔知时间吻不吻合
Lujin 发表于 2008-7-6 08:04:20 | 显示全部楼层
我有看过,当时TVB周日下午一点多都在播放动画的剧场版,我看了其中几套,黑杰克是少数我看完整的一套。7 \4 i' \1 S6 W7 c. {) N

" a6 I8 \! `' d" Y" T) |. L. U2 \( o
: V1 b8 C# k  E1 |! m( V9 ~# b当然剧情和楼主描述的有出入,我想是记忆错乱的问题,因为我看了第一句描述就认为是黑杰克了。7 O- C  ^2 _& ]( M
: m$ @/ A# D# n  n" F1 \0 @, Y( G
12下一页