大家都钟意D咩动漫片啊,分享一下个人感受。

11ysys 发布于2008-6-28 22:01 4715 次浏览 48 位用户参与讨论   [复制分享主题]
我好out架,净係钟意自己果个年代嘅动漫渣,例如圣斗士,龙珠,足球小将,蓝球飞人,变形金刚等。9 G; X2 Z' J; X3 [4 [6 Q
$ P: K- B! ^+ K3 E
圣斗士:经典而且特别触动感觉,但係就无咩新意,次次打BOSS都係五小强加上星矢着射手座发支牙签。& g( E, j! d: x& `

% \( z) W, u/ E% Z( q! K龙珠:剧情正,整个故事主角分几段,而且有新意,最大吸引就係甘,睇得好轻松,就係打BOSS烦,讲集气都讲成集,睇到想瞓觉,但剧情真係好好。
+ p' M4 t- y+ A; ]5 ~( ]; [1 S
/ e- o0 I- F0 q0 ~足球小将:同现实有D关联,成日谂住可以好似D人甘咩射球咩射球,睇完之后同班同学去踢波就当自己係神甘。
6 Z* P( L9 N; |( `3 @
( O) W# P" E/ Y, P/ y/ v蓝球飞人:又係有现实有关,而且画面对话比较搞笑,当时来讲真係好好睇,海报都买咗吾少。
. Z# G+ [5 T: W2 s) |7 x; x. O8 G8 e+ p/ f# f7 ]$ c, H' l0 P, H' p
变形金刚:已经无咩印象嘞,净係记得以前买个好多机器人。

已有(48)人评论

freedom246 发表于 2008-6-29 09:53:21 | 显示全部楼层
我都比较中意我地果个年代既动画,果D真系太经典了!
hill1985 发表于 2008-6-29 10:08:58 | 显示全部楼层
变形金刚咯,当时我细个(4岁左右)睇到唔舍得去吃饭,屋企人就话快D吃饭啦,变形金刚都要吃饭啦,我就话变形金刚吃能量咖!
aa超級p 发表于 2008-6-29 13:22:01 | 显示全部楼层
莪中意棋靈王.踢齣莪天地同衝鋒21.
( r7 [& `+ ~1 N- m踢齣莪天地同衝鋒21都係運動類嘎.好中意熱血類.7 J  Z( u4 G0 [' i1 y% i
而棋靈王.莪以前中意到好想學圍棋.
迪格斯 发表于 2008-6-29 19:56:51 | 显示全部楼层
童年时代的我都中意,80年代最中意就系我希小忌廉,橙路啊,仲有其他。不过都系90年代中前期的动画片大多数都中意的。
hikaruyin 发表于 2008-6-29 21:35:18 | 显示全部楼层
其實依播既動畫都好好睇…唔單止那些經典動畫
fhs890307 发表于 2008-6-29 21:50:52 | 显示全部楼层
最中意90年代D动画。当然,近年动画都几好,但系以前D更纯更激励人心!
huang 发表于 2008-6-29 22:46:43 | 显示全部楼层
比较中意温馨型,家庭型动画
leafir 发表于 2008-6-29 23:00:26 | 显示全部楼层
只要是好睇的,都喜欢,经典就更加喜欢了
Laputa81 发表于 2008-6-29 23:33:21 | 显示全部楼层
讲过好多次嚕········5 |9 z) H( N' d: I: X" E. t( b
& h: [, o' K/ _/ _, O: {
而且数量都唔少哇~~~~
11ysys 发表于 2008-6-30 07:15:35 | 显示全部楼层
原帖由 aa超級p 于 2008-6-29 13:22 发表
9 a* B! e, a3 N, h2 Q& m 莪中意棋靈王.踢齣莪天地同衝鋒21.
9 X" G8 z5 z  [' K$ w. B0 K踢齣莪天地同衝鋒21都係運動類嘎.好中意熱血類., D# [8 N5 f6 r5 v
而棋靈王.莪以前中意到好想學圍棋.

m9 F) D' T! A! h1 [* |4 V. {0 v; n
  q( g$ w7 |* H 我真係OUT,呢几个名连听都未听过,热血xx球那些只在游戏中玩过。。。。噢
11ysys 发表于 2008-6-30 07:18:58 | 显示全部楼层

回复 2楼 freedom246 的帖子

係啊,因为果阵我地係童年,可以用童年嘅心去睇同埋感受果D戏,而家睇新嘅动画片好似吾同以前嘅感觉,其实而家好多动画片都比以前好,但感觉上始终无果种十几廿年嘅刻骨铭心。
12345下一页