[声优讨论] 演艺人间——郭志权 [提取音频]

Lujin 发布于2008-4-11 23:32 10059 次浏览 24 位用户参与讨论   [复制分享主题]
kalaso 发表于 2008-4-20 18:12:57 | 显示全部楼层
原帖由 Lujin 于 2008-4-17 17:04 发表
' s. O$ X, `+ }6 `7 E7 H/ @1 Q7 E& ~3 Q/ {; A8 m
尼滴節目就算系早出街,我地都未必收得到……$ ]- @' Z8 Y  y0 E2 D2 w

$ L3 i; @- L" o7 k$ S香港的CV不像日本的那么愛露面,大部分都系只獻聲不露面……
2 @) u. Y: R* d1 O1 s) P! W' k
0 D: A) V! `8 q對于陳欣,莫非你那時只知其名不聞其聲?9 h' }3 _. {/ R& H7 N# V

- R: g4 u- l2 `2 k4 t6 W# V" a0 k* y( L保全嘛,我以前以為佢系靚仔呢,因為佢在足球小將、雪 ...

& b" y2 Y, D6 F# r% R0 b" q/ E7 m1 I4 D* w! a
jimmy算露面比较多嘅
( m! C: R3 {0 k. i4 j4 i可惜啊
Lujin 发表于 2008-4-20 19:02:02 | 显示全部楼层
原帖由 kalaso 于 2008-4-20 18:11 发表 * T. y6 @' s0 ?: P
( ]' }' ~& M; D
陈欣出左面好耐囖~ 以前的有期掌门人就成日出镜,南方台周不时重播噶

! ]: I0 s( F9 {0 ^: U. e8 V嗯,陳欣在廣播里有提到,聽眾還說他樣子很呆……他自己都表示不喜歡……7 L+ V2 b7 Y( W3 D

3 d5 }4 D+ z4 |" _" i
- @* y: A2 k. Q/ s5 J( }* o% F4 C* Z1 F: s# T$ T& V: |
原帖由 kalaso 于 2008-4-20 18:12 发表 : o! c* s$ [$ T6 p2 ?3 {

2 O1 C. v$ x; y' r
& r  M0 h8 L1 v; ~jimmy算露面比较多嘅
2 c! _8 `) a4 C* ^* v0 @7 l6 B* W可惜啊

B3 ]# J% S4 n/ F) s喔?阿蘇也喜歡郭志權的啊
! j9 Q# b4 A" h& \" g
0 ^" Z; i" B7 T2 n: [7 E  P. J) ^0 Z最近翻到長腿叔叔,郭志權系配怕丑仔美式足球隊長BOBO……
netasa 发表于 2008-4-21 08:26:46 | 显示全部楼层
原帖由 Lujin 于 2008-4-19 14:58 发表
1 H+ o/ y. t# \! ~8 t9 w
$ s# h* F$ z; {" H: [; {
$ V& G8 H  z9 ~2 ~/ ZCV不是叫物體……
- i9 X9 W. b; o) D' x$ x- a8 j' N3 W( A  w. x/ b
CV也要吃飯,人家的工作,是糊口的,和我們愛好者不同,你問得也太尖銳了。

3 T( _1 n1 G7 b3 O# U7 [/ P2 W6 d/ ]8 O# u7 \3 `" p
我意思係联想唔到埋一齐之嘛,唔好介意物体依个詞,无恶意嘅!  
! A: O8 G- i4 [/ A$ D' R3 F
1 V5 v& h" @/ M不过佢地讲,如果唔係有D兴趣都唔会去做啦。我相信! 不过企响佢立场嚟睇,可能配嘅剧太多了,有时真係会好混乱。 所以我觉得佢地嚟讲真係真嘅喜欢会係好少,之不过如果讲起相关话题唔至于无得讲咁样咯。 所以我觉得依个唔係咩养家活口嘅问题,而係程度有几强嘅问题我觉得问依D嘢,唔会尖锐啵。/ y. v+ b* g5 G) U, n+ ?& M4 L

4 l7 `% j" K. a& ]陈欣把声的确好早就听到了,不过係掌门人果度见过一下咁多,果时都未反应得过嚟边个打边个呢 仲有某次台庆啦。 ! o1 [3 `/ L6 I% i6 w, \1 k
- Q4 J5 e0 z& D1 d6 h
男声之中,我最钟意陈欣把声。
Lujin 发表于 2008-4-21 17:33:52 | 显示全部楼层
到底系邊集掌門人啊,我都好想體下……: C0 O4 k; c" e

- a6 e' h4 w2 \6 u- @0 O大長今的CV專訪,陳欣有出場,不過我對程文意暫時沒有愛……$ \+ M/ ?8 Y/ T" ?

, h" U( W( x) j: q6 o3 ^+ U- }0 g) r

/ Y$ _; W8 {/ l% P7 I+ U1 N[ 本帖最后由 Lujin 于 2008-4-21 17:44 编辑 ]
netasa 发表于 2008-4-23 01:44:16 | 显示全部楼层
原帖由 Lujin 于 2008-4-21 17:33 发表 4 }6 s5 ?. ^; `# c2 M; d: M
到底系邊集掌門人啊,我都好想體下……9 j# Q! O. J0 o' \- ]

4 a' A  c9 r0 F2 h. L大長今的CV專訪,陳欣有出場,不過我對程文意暫時沒有愛……$ _4 s* a. i) |/ }
/ c3 q# y* z- ]& @
http://www.56.com/n_v152_/c16_/10_/8_/bajatvj_/1177603002_418_/111700_/0_/13487088.swf
) T* s2 a7 v9 S. _0 q' W( T

6 g& g, j: g. K$ o, O/ Z依个我有睇过!  记得果时第一印象(应该讲直觉)觉得陈欣好似唔多够训咁。  边集掌门人就真唔多记得啦。 不过只记得,印象中短短一段时间(环节)中比JIMMY同丽丽抢晒镜啦。 反而台庆果次就好D,全部用广角镜方式,影晒在场咁多个配音员嘅即时配即兴剧嘅过程。
Lujin 发表于 2008-4-23 17:26:52 | 显示全部楼层
邊個講我聽系邊集啦,不要釣我癮
梧桐夜雨 发表于 2008-4-24 15:19:34 | 显示全部楼层
高手林立,大长见识。
smarms 发表于 2008-6-11 10:49:20 | 显示全部楼层
收藏~感动啊,HK居然亦好似日本甘样有声优电台节目
jiawei350 发表于 2008-8-22 13:39:23 | 显示全部楼层
多謝分享资源!

maxwinche 发表于 2008-11-6 15:50:41 | 显示全部楼层
是我的最爱啊!!!支持支持!!

moschino 发表于 2008-11-13 01:44:35 | 显示全部楼层
哎呀!
% @2 W5 Z& N, X( j. H$ B呢个我稳好耐,一直想下载,而家终于比我稳到啦

菠萝蜜包 发表于 2008-12-16 17:05:37 | 显示全部楼层
LZ演艺人间--郭志权1D同2D下载5到啊~!!
7 r4 B1 \! U8 V" P* J可以补下吗???