[幽默情感] 找媳妇不能找这样的.

yjb338 发布于2007-11-25 04:02 3045 次浏览 45 位用户参与讨论   [复制分享主题]
夜月星辰 发表于 2007-11-29 00:21:33 | 显示全部楼层
何來贤妻良母教下一代呢?
8 m: t3 |- P3 g; q( m係咪你講噶
9 b/ b* ~7 _) |% p0 z( k( l2 c, T8 n0 G1 P
邊個推邊個先
sandylew 发表于 2007-11-29 11:17:44 | 显示全部楼层
个老公打老婆,就系个老公唔岩了~~!' j! a9 W3 u% |; W

; ?1 W/ Q- U8 e2 B8 z8 h个上海婆又离谱D既~~!!距就系嫌人地农村来既~~~!!* e4 d. G5 Y$ `5 M: ]1 J& a

* t6 G; N1 P- V& v( D/ n; Q& ]7 [真系应左果句话上海人睇外省人都系“乡下佬”。
tandong 发表于 2007-11-29 11:49:02 | 显示全部楼层
原帖由 夜月星辰 于 2007-11-29 00:21 发表 0 K) K- s& k5 B- \2 \. ]
何來贤妻良母教下一代呢?
3 A: l2 W7 R: Z! @. f7 u2 \係咪你講噶0 j2 `: O/ z5 B! n/ R

) F2 q, Z# }+ b8 q  a( o邊個推邊個先
$ O0 W8 @; @2 k& C- A
贤妻良母教下一代,上海婆教坏个女啊!
唔知 发表于 2007-11-29 14:25:21 | 显示全部楼层
原帖由 夜月星辰 于 2007-11-28 14:20 发表 ( E5 @5 w; ?. s
  a) u- h4 @6 i: n# D4 g; L& b

* R0 ]6 b% f, t# h( N% j當然,
8 A' p& C" o% j8 N0 `2 k5 H+ x但是…… 試問,有幾多人真係尊重的如同自己所想象的尊重一樣
$ V5 i! L* h3 b4 X" Z大家都以爲自己很尊重自己的父母,其實都不外如是啫
, v, i: X4 G6 p算了,我都整理唔好我的話,
" U. C8 `! i' p& c+ B$ W; ?明顯角度的問題,
# e9 i; K4 D. {: L8 {
" Y- X* p) B! n4 D2 |# [教育下一代,唔係單單係女人 ...

: K* W5 w/ n2 d# @; K
/ h, x1 V% H5 J# v# O" A学埋刘德华果句名言...
6 a, Q3 y+ V! L: ]个男人打老婆唔啱...
! G, G* J! j5 e+ E: s7 J个女人嫌人地乡下佬唔啱..
tandong 发表于 2007-11-29 15:05:47 | 显示全部楼层
原帖由 唔知 于 2007-11-29 14:25 发表
) I9 v: \& d2 L4 z3 |! N! h8 I
1 ^0 N+ m2 M; K& r% ^0 @* o! x8 U# \8 k5 A
学埋刘德华果句名言...
: `7 W/ b1 z' B0 h4 m$ t个男人打老婆唔啱...
4 N4 o" @1 u6 g9 b  p& l  C个女人嫌人地乡下佬唔啱..

# G" B7 U& d6 g+ d: P墻頭草,兩边吾啱,你树在中間!
sandylew 发表于 2007-11-29 16:09:48 | 显示全部楼层
下集睇到我仲气愤,女人个阿妈出埋来,系到发烂乍,讲野尖酸刻薄,好似全世界都错,得距同距个女系岩既~!; r7 e& g& u: l5 q4 R/ j5 }. R+ Y6 |
3 f' z9 o- m5 C7 b& A9 M: G
我服左距了~!
wjr5200 发表于 2007-12-16 02:30:07 | 显示全部楼层
的确有D郁闷
keer660 发表于 2007-12-18 13:23:56 | 显示全部楼层
难说,家家有本难念滴经
alexhus 发表于 2007-12-18 14:01:40 | 显示全部楼层
抛弃啦。。。唔好意思啊。。俾咗个人意见。。。
alexhus 发表于 2007-12-18 14:03:01 | 显示全部楼层
咁都冇办法啊。。。只能靠自己决定啊。。。