[其它更多] [资料]市面有D碟卖既粤语版动画

salafei 发布于2007-9-15 20:22 12902 次浏览 109 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
ninaomu 发表于 2007-9-16 23:14:15 | 显示全部楼层
原帖由 salafei 于 2007-9-16 22:49 发表 - w/ G/ H$ \. u* O; W; O5 m- ~; E+ R, `
吾系呀嘛~甘都得...........
5 g* o% `2 E. q, Q( L
翻版市场就係咁黑暗噶喇。。。。。。。 1 g* J/ `8 r, _4 o5 X7 e; ]0 F
行咗几次电脑城,我就总结到呢样嘢。。。。。。同一版本N个花样,奸商嘛
# [& `( \$ g: n/ F- f所以搞到我依家自食其力为主,一个宽带+一个BT+一个刻录机再+偶尔空间下载,想要咩就自己动手" I$ ~& {4 N4 G4 A' Y3 _2 K% h" f( ^
至于想稳D电视电影啊但网上的BT又时效已过的话,米先再去电脑城稳下咯
9 `: u( ?; R/ [. i( `动画就一般唔去电脑城噶了,因为日语中字、网上大把;TVB粤语、除非正版、否则市面有的网上基本有齐
ck2569 发表于 2007-9-17 00:13:24 | 显示全部楼层
新噶动画网上大把,基本都可以揾得到噶啦,6 c' u7 o) ?" n( a6 w2 B

8 T) C$ h  ^, ?5 W! e2 h. X" o1 D" e% e如果系經典D噶就难D罗!
kiraljq 发表于 2007-9-17 00:31:47 | 显示全部楼层
原帖由 salafei 于 2007-9-16 18:13 发表 ! V6 ?  M8 l( T% j# x

6 Q! X) J6 y8 w一定喇,不过又要等多个礼拜了,唉~~~希望系TVB个部喇,如果吾系就真系晒钱罗....多8蚊添家~
  }  L9 `. D8 a
hoho~~唔該曬咯~~~
cicicruby 发表于 2007-9-17 01:21:00 | 显示全部楼层
原帖由 ninaomu 于 2007-9-16 23:14 发表   |8 S5 U( V/ W0 W
* d$ o2 x2 [9 t& z9 @: P0 J
翻版市场就係咁黑暗噶喇。。。。。。。 $ ~4 d+ u4 ?7 `8 ~" x: C
行咗几次电脑城,我就总结到呢样嘢。。。。。。同一版本N个花样,奸商嘛) w  r. j8 _8 s- u+ U- E7 u4 @
所以搞到我依家自食其力为主,一个宽带+一个BT+一个刻录机再+偶尔空间下载,想要咩就 ...
% T2 e  t9 z! N# d! C, m7 `) M; R
咩五是正版有嘎上网都有嘎咩,,照感讲姐话有d网上没嘎粤语动画正版都可能有拉是米感阿????
Laputa81 发表于 2007-9-17 09:46:03 | 显示全部楼层
原帖由 ninaomu 于 2007-9-16 22:06 发表
" }  S- y; Z0 C  h$ J
) S+ Z: F( |& v主要係睇翻版商点压制法噶啫。。。。。。, O5 z7 q; ^6 }5 ?* I* c& b
以前我买过1只碟的DVD,两只碟的DVD,都米係同一个版本(指配音、画质都一样)
1 o" z8 F2 _/ W, `# H- z翻版嘢就係咁噶喇。。。。。。花样百出,但实质一样

* L7 U7 s5 h2 B4 I1 o# M
+ f. ~5 c5 p& @" e0 D  r$ ]0 g7 G( M1 ^8 A6 j( \( P

" D0 s& ?* l6 t/ D2 |翻版多花样~~~( Q! s" t. j+ e) q! S* T1 a. U
有时包装仲靓过正版~~~
cicicruby 发表于 2007-9-17 12:15:34 | 显示全部楼层
原帖由 Laputa81 于 2007-9-17 09:46 发表
; k) a+ A" L3 g; }  }- \  Z& g4 O
  \  A3 g# o/ P5 t, {

- G$ r: j0 |) I' Y
( D- b! `9 C+ n" A% j翻版多花样~~~" }9 `& _1 C7 i% i" b
有时包装仲靓过正版~~~
8 v% c& G( C& j  t; W: Z' ~
五是挂,我见翻版包装好简陋下,是感重有人买正版嘎翻版靓过正版嘎华
otakuma 发表于 2007-9-17 15:29:24 | 显示全部楼层
小肥肥一族好睇,最中意百厌妹阿美
ninaomu 发表于 2007-9-17 15:58:28 | 显示全部楼层
原帖由 cicicruby 于 2007-9-17 01:21 发表
. S9 Y; q! P, F2 ?) d3 g+ ~) u2 m
咩五是正版有嘎上网都有嘎咩,,照感讲姐话有d网上没嘎粤语动画正版都可能有拉是米感阿????

- c1 [( j8 C  e4 H; r, p% X# C无错,原创区就係好例子
ninaomu 发表于 2007-9-17 15:59:26 | 显示全部楼层
原帖由 Laputa81 于 2007-9-17 09:46 发表 - A4 n* U) B9 t, n
3 X1 g7 q0 G- a2 J, u3 Q: t

+ d) K# Z2 u4 r) s* A) o) x2 A) K( f  q) P/ E  ^. B+ X
, h& k2 d8 _$ ~4 a6 E
翻版多花样~~~
# w! \# H, c+ c有时包装仲靓过正版~~~

& c; g, {$ S6 A, z7 _0 e/ g5 r一般电脑城D翻版包装是不同于正版的
0 Z6 R4 Z' Q& V7 l  a+ o) p香港就唔同,新闻都有卖,D翻版几可乱真
salafei 发表于 2007-9-17 17:32:47 | 显示全部楼层
原帖由 cicicruby 于 2007-9-17 12:15 发表
# v! d3 j+ R' y- f9 a6 p6 s9 V& J6 P( M: S* K7 ?" g
五是挂,我见翻版包装好简陋下,是感重有人买正版嘎翻版靓过正版嘎华

# V: I  Z0 O7 w( j& M你睇黎未见过正既番版,介绍你去DVD导刊尼个网站到及下,D包装同质量一流~~~仲正过正版啊!!!尼种老番,我乐意收藏
sea1127 发表于 2007-9-17 20:16:35 | 显示全部楼层
如果有足球风云粤语版就好喇..
! Y! y- R# Q& T& x/ W& `% G! t' V真系好想睇返吖# ^  M% z/ T& A( N  \
正版我都会买啊.
COOL儿 发表于 2007-9-17 23:28:05 | 显示全部楼层
多谢楼主讲解,楼主对玩具模型有无研究架?