[青葱校园] 大家入来指导下,人越多越好,综合下

liyuwuhen 发布于2007-9-9 01:22 2693 次浏览 31 位用户参与讨论   [复制分享主题]
zeropan 发表于 2007-9-9 19:30:15 | 显示全部楼层
netasa 发表于 2007-9-10 02:01:07 | 显示全部楼层
原帖由 magi 于 2007-9-9 09:55 发表
- N) c5 ^  N8 Q6 L$ V, @3 D见到有高一生真系亲切啦~~~7 G$ `7 f+ j5 |9 e
其实我E+几羡慕D高一噶7 @: T$ k" o6 h1 F+ i) G; @$ Z' ^
因为可以好快乐
* q. I& _  R" E! ?* \+ a不过我都5差% E2 w3 E: Y0 v* `0 P) e

1 ?5 R$ s+ A& g! r3 O记得我个师姐起我高一果阵同我语重心长感) g4 u  d' \" T$ h* @' \
讲高一一定要好好学习
" V9 f+ I8 y3 z% p# M' y, H但系我一笑而过/ s. T) `, s7 Q5 q6 U
直到我同D师妹讲果阵
9 @2 Y* D5 o5 ^9 w. W& L. a4 Z我好似见到当年噶 ...
$ }7 }3 Z' W) y7 P& ?4 w% k

& l1 y3 o" H* @6 I! a- vME 9月份头一次见MG回贴! 好耐无见你回贴!(或者时运高错过唔少贴,以前有留意你的回贴)睇你语气好似走左好多弯路咁!
: w' ]( A8 x; E# A  N) ^9 D. I, f1 C! L" P$ p. c
PS:楼主唔好见怪,一题外贴! 希望楼主有快乐难忘嘅校园生活! 
唔知 发表于 2007-9-10 06:48:35 | 显示全部楼层
原帖由 liyuwuhen 于 2007-9-9 01:22 发表
0 @: t. l% R; V/ x0 E9月开学啦````我高一的,无好见怪啦。
7 F1 o: ^+ U6 H3 [' f8 A0 p7 t7 q! o
: n* k: G0 x- V& M& c2 ?6 C3 }3 s/ J好耐无发过贴(本来发帖都无多),最近心情好烦啊。
4 e5 W2 E. V, s  Q0 w在新学校总是觉得无适应。又要离乡别井,跑30+公里去住宿读书。实在是好辛苦。
6 P1 p0 Z7 N7 h% C) }7 j& _( B6 ~  @/ A2 a

- W7 f1 M$ B. `( `3 M/ s, a学校呢?话好无好,话差无差啦 ...

! ^5 j. X5 i8 A0 k# M6 W% \1 e, r
成大事不区小节....的确高中三年系好紧要....
7 S5 s% Y+ o: Z- O系你以后打2000蚊噶工同几千蚊噶工的区别....6 d1 z7 z, E% p: C( ^2 j
我觉得你唔应该只想起父母身边成长咯...." P8 f9 ]( j- _4 Z2 ]8 j( n
出来读书就要独立吓......其实起学校无话识唔朋友的....只系高中学习比较紧张.....
liyuwuhen 发表于 2007-9-15 23:08:53 | 显示全部楼层
我终于上线啦。$ c0 Q4 j) T- u9 F7 ]
看晒大家的意见。。。。讲来又是啦,学生除左学习又无灭可以做的啦。! M; x" S* D: `9 O4 R& U
仲有灭可以做的呢````似乎我地滴低阶层人物只可以接受现实,循规蹈矩
累斗累 发表于 2007-9-16 01:26:08 | 显示全部楼层
去抄股票咯$ O, W) t! I7 d8 x) u/ _( F" s/ P
你甘想干大事业
熊猫仔 发表于 2007-9-16 23:07:53 | 显示全部楼层
岩入高一,有d 5惯就正常既``````加上离乡别井就更加5难克服`````慢慢来噶``  l+ g( I% d- I+ f7 f' [
既来之,则安之`````既然你人生既路要你行到呢度,甘米开心d行落去lo ~~
8 A& N" ]  N% H1 E0 ~唔好成日林住离乡别井~多d林下新环境新机会新挑战,或者以前有d做5到既野依家可以在呢个地方做到呢`````向好果方面林下啦```````$ u' W: f8 [2 Z  y
7 X+ W' y0 D. a+ S% B, ~% H
依家既我已经进入传说中既高三`````暂时都味有传说中甘辛苦```````识得调整自己心态`````, G) V" l; ]) l, U  F3 G0 E
无咩问题克服唔到既```` " g" h- Y# t7 n0 ~

; H( f6 L# m7 m  g时时不忘平常心,生活时常伴笑声~
累斗累 发表于 2007-9-17 01:42:26 | 显示全部楼层
路过入来/ W" s  `' s8 A. x$ W( f& s
发张帖
lsjhldy 发表于 2007-9-17 08:49:00 | 显示全部楼层
叠埋心水...好好学习啦..怨天怨地有用个话,依家边仲有乞丐...