[生活百科] 祝YY生日快乐

zerro 发布于2006-5-31 08:26 1570 次浏览 47 位用户参与讨论   [复制分享主题]
quill 发表于 2006-6-3 05:30:59 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-6-2 21:26:44的发言:</B><BR><BR>; Y, a! R1 }# I0 F' M5 k8 E
<P>咁下次补番蛋糕吡你!!!!!</P></DIV>9 \; l/ S  N  C* p
<P>蛋糕~~好内无吃过拉,生日果D呢~~~
9 s. Y# B. `  t. T2 @1 u' a4 q7 g<P>都几年拉~~大大下父母话吃来都无用,边像以前细个甘开心呢~~
, H/ x+ p0 G7 y& N<P>而且家人系无节日论者来的,节唔节日都系甘过~~   h/ y7 `) X( a# ^% w* b" P
<P>蛋糕已经系车望拉,如果他地记得就已经好开心拉</P>
Laputa81 发表于 2006-6-3 05:33:51 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>quill</I>在2006-6-2 21:30:59的发言:</B><BR><BR>
3 S& e. m$ b9 S3 E7 V) d6 J<P>蛋糕~~好内无吃过拉,生日果D呢~~~ <BR>
9 F" W" A" c( k  u<P>都几年拉~~大大下父母话吃来都无用,边像以前细个甘开心呢~~ <BR>: A4 ?; ^) V- q4 J- \5 x5 R
<P>而且家人系无节日论者来的,节唔节日都系甘过~~ <BR>) z/ W& A+ n' L8 {7 P
<P>蛋糕已经系车望拉,如果他地记得就已经好开心拉</P></DIV>, o, _( G! X" z) r! F+ q6 D0 ^
<P>唔好喊啦!!!!!!
3 E, O: F6 L7 h1 Y4 P* R<P>我由细到大都未食过属于自己嘅生日蛋糕都喺咁啦!!!!!! 7 s% v6 w7 u7 M4 y
<P>充其量蒸只蛋过我咋·······</P>
quill 发表于 2006-6-3 05:39:56 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-6-2 21:33:51的发言:</B><BR><BR>" I. C7 r. s) @( K+ y' f: w, p
<P>唔好喊啦!!!!!! <BR>+ w- ^/ i4 Q0 x4 g6 m# p6 l
<P>我由细到大都未食过属于自己嘅生日蛋糕都喺咁啦!!!!!! <BR>
1 B6 E; d9 x6 G<P>充其量蒸只蛋过我咋·······</P></DIV>$ I  w3 M6 e  J2 c4 |3 N
<P>水水你好可怜啊~~~最多你生日我记得画个蛋糕个你拉~~   ~% W6 i! \$ k
<P>我幸福过你,之少我还记得自己系个4岁果年的生日蛋糕~~~
* R3 m6 j* Q" h% j( T
AWP 发表于 2006-6-3 05:47:13 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>quill</I>在2006-6-2 21:39:56的发言:</B><BR><BR>
, m4 l5 r7 y2 `$ Z) J* B<P>水水你好可怜啊~~~最多你生日我记得画个蛋糕个你拉~~ <BR>& t  u4 ]  r& e' P/ G' o1 c
<P>我幸福过你,之少我还记得自己系个4岁果年的生日蛋糕~~~ <BR></P></DIV>
; n- ^, Y4 Y  l  ?/ M6 w' f( V<P>呵呵~~$ S0 h, g( H& \( `* [
<P>有生日蛋糕食都几好哦....</P>
quill 发表于 2006-6-3 06:00:23 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>AWP</I>在2006-6-2 21:47:13的发言:</B><BR><BR># q$ g7 Z! b5 q; h% i5 }5 g
<P>呵呵~~<BR>
  S  k" ]8 \" Y- Q<P>有生日蛋糕食都几好哦....</P></DIV>
+ w' S" z4 _0 O3 a; C  Z<P>当然好拉~~我觉得呢个就好象过年有利市甘固定的关系罗~~
  B+ X' V/ g: z8 Y<P>生日蛋糕我晤系要D咩鬼到咩的蛋糕,只要系一个生日蛋糕就够拉,我觉得对我的意义已经好重要拉 * B3 w+ u3 k% b- e
<P>呢D就系生日的证明,虽然大大下觉得长大变老好衰,好想翻去细个,但系每当听到生日歌的时候我都好感动, & a+ C2 P  D! c$ y+ {$ ]0 i
<P>感动程度不比听到婚礼进行曲差,所以我觉得多数人都会好好好珍惜呢个日子~~
" y  Q* H" t1 y- X0 I- c) y3 q6 \<P>曾记得一朋友讲过,当他冲到去他女朋友家看见他女朋友有个人在吃饭过自己的生日的时候他觉得个心好痛 # F! y7 q1 y- z# d! h, A8 H* O
<P>他觉得女朋友好可怜,如果连他都唔陪他,他又要过一个人的生日,好多大人现在都无时间陪自己小朋友过生日就好象我朋友个女朋友甘~~但系我真系听到都好难过
( o0 S6 e9 S, c<P>我希望呢个世界D人都可以日日讲一句生日快乐给生日的人,甘样之少有一种安慰</P>
Laputa81 发表于 2006-6-3 06:02:44 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>quill</I>在2006-6-2 21:39:56的发言:</B><BR><BR>: v! j4 t. a1 T8 P' H& {
<P>水水你好可怜啊~~~最多你生日我记得画个蛋糕个你拉~~ <BR>8 p7 U' U2 _) _4 e2 }
<P>我幸福过你,之少我还记得自己系个4岁果年的生日蛋糕~~~ <BR></P></DIV>
5 S1 a1 W- `' j) Q<P>吓??? % ]9 {' z, R: Z4 Z# c
<P>水水????
* ^' ^+ p$ L: ~8 |+ ?4 A<P>是但啦······
: Y) K9 i; q# J0 o<P>喺啊!!! : s3 v( Y1 i! R7 |) T
<P>其实生日对我嚟讲都喺好平凡咖咋!!!!! & Q6 Z2 ?( ~& ?4 B
<P>所以你要知道你已经吡好多人幸福咖喇!!!!!!</P>
quill 发表于 2006-6-3 07:40:03 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Laputa81</I>在2006-6-2 22:02:44的发言:</B><BR><BR>2 l: S/ G, y0 Z
<P>吓??? <BR>4 {3 {: S' ^. h# y# I! `& L5 d
<P>水水???? <BR>. l% z8 i# k6 l; @, }2 u2 l
<P>是但啦······ <BR>
. k' X5 z: A  j( w2 m9 B<P>喺啊!!! <BR>
: E- A7 N, O2 A$ y<P>其实生日对我嚟讲都喺好平凡咖咋!!!!! <BR>
3 \% A; Q: A; w2 o7 m/ t<P>所以你要知道你已经吡好多人幸福咖喇!!!!!!</P></DIV>
- }3 s$ o  C' N/ s# ^# ~. ^6 ^$ P<P>我好幸福~~~我系个正常人所以我就好幸福~~`% ]3 o& P. u  n
<P>平凡的人都好幸福噶~~多谢你啊</P>
AWP 发表于 2006-6-3 07:45:00 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>quill</I>在2006-6-2 22:00:23的发言:</B><BR><BR>$ m/ Q3 x, u$ y" V/ T2 F- u5 i* I
<P>当然好拉~~我觉得呢个就好象过年有利市甘固定的关系罗~~ <BR>
2 [$ k1 q0 `  W0 `7 R& a! O" D+ E<P>生日蛋糕我晤系要D咩鬼到咩的蛋糕,只要系一个生日蛋糕就够拉,我觉得对我的意义已经好重要拉 <BR>
+ W5 v# R5 t3 M! d( K+ D<P>呢D就系生日的证明,虽然大大下觉得长大变老好衰,好想翻去细个,但系每当听到生日歌的时候我都好感动, <BR>
5 h$ h0 ^- |" V) L6 z<P>感动程度不比听到婚礼进行曲差,所以我觉得多数人都会好好好珍惜呢个日子~~ <BR>
! d0 x3 o, |6 U! K( i/ q<P>曾记得一朋友讲过,当他冲到去他女朋友家看见他女朋友有个人在吃饭过自己的生日的时候他觉得个心好痛 <BR>
( i! \  d# e% B8 @6 W<P>他觉得女朋友好可怜,如果连他都唔陪他,他又要过一个人的生日,好多大人现在都无时间陪自己小朋友过生日就好象我朋友个女朋友甘~~但系我真系听到都好难过 <BR>" g4 l* _/ h6 i
<P>我希望呢个世界D人都可以日日讲一句生日快乐给生日的人,甘样之少有一种安慰</P></DIV>
. I# x! Q7 f& }, v$ N- G3 ^: k<P>系啊~
0 f  R# x+ g) d4 E0 e<P>生日嘎时候能够听到一句"生日快乐"都会好高兴的~ 8 `) r! _: i4 O7 S
<P>好似上年咁有人帮我开生日贴我都好开心</P>
quill 发表于 2006-6-3 07:54:01 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>AWP</I>在2006-6-2 23:45:00的发言:</B><BR><BR>9 z. g9 x7 K9 n
<P>系啊~ <BR>
0 X1 Q5 O. T) Y& S7 `0 u: c<P>生日嘎时候能够听到一句"生日快乐"都会好高兴的~ <BR>
% f; d2 q' w) t/ a<P>好似上年咁有人帮我开生日贴我都好开心</P></DIV>9 I4 x: ]$ o" _6 A
<P>虽然一句生日快乐系行了D~~不过最简单的其实已经最开心噶拉</P>
AWP 发表于 2006-6-3 07:59:05 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>quill</I>在2006-6-2 23:54:01的发言:</B><BR><BR>) o3 r8 p. m* c! _1 e( f: n
<P>虽然一句生日快乐系行了D~~不过最简单的其实已经最开心噶拉</P></DIV>  w2 I- h% U0 G6 h0 ]6 P+ p% {
<P>嗯~ 8 [6 R# w$ [& _, H
<P>好过连咁简单嘎说话都无啊.......</P>
quill 发表于 2006-6-3 08:11:01 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>AWP</I>在2006-6-2 23:59:05的发言:</B><BR><BR>9 P5 y1 X3 K. S
<P>嗯~ <BR>
* K0 N5 n/ v5 _9 Z<P>好过连咁简单嘎说话都无啊.......</P></DIV>
7 n: t. {, b# \6 i: B<P>我会记得讲噶拉~~~我一定会讲呢句给全世界人</P>
Laputa81 发表于 2006-6-3 19:05:27 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>quill</I>在2006-6-2 23:40:03的发言:</B><BR><BR>
6 o' L: u; `/ H2 M7 s  r  x<P>我好幸福~~~我系个正常人所以我就好幸福~~`<BR>& }  f2 ?% C0 t
<P>平凡的人都好幸福噶~~多谢你啊</P></DIV>+ g4 S! K& Y6 ^3 w
<P>喺啰平凡人都有平凡人嘅幸福咖!!!!!</P>$ [. q8 {6 l6 l5 }5 Y+ _; f# \
<P>都话唔使咁客气咯!!!!</P>