[吃喝玩乐] [讨论]呢度有冇人玩过推箱子?~+攻略~

jczcyx 发布于2006-5-1 03:47 2083 次浏览 18 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<P>我近排迷上咗玩推箱子,觉得几好玩~而家差4关就爆机嘞~</P>
( q8 n, p. R9 r<P>不过放假我唔会玩,因为我係玩我台手机嘅游戏,所以我会喺翻学嘅空闲时间玩</P>* D+ w  f2 H! P9 ^
<P>以前我玩一阵就唔想玩,但而家有时会为咗过一关用咗成1个几钟...</P>+ f; [, \1 Z" z) K0 H% j0 {
<P>不过呢个游戏我谂冇乜人中意玩,可能有人会觉得我哈无聊,好傻~</P>
6 e7 `+ o& |1 r/ |. t1 F<P>唔知呢度有冇人中意玩架呢?</P>
4 `6 s) b* r: |1 k<P>喺度讲吓我玩咁耐推箱子嘅心得~我只係讲出我嘅谂法,唔啱唔好怪我喎...</P>! D4 d$ W, E! ^( M
<P>玩呢个游戏个脑一定唔可以咁死,要灵活变通,个脑要经常係咁转,仲要有耐性,唔好觉得烦~~~~</P>, L- z7 b. F9 K8 R. M' v
<P>游戏一开始,就要留意边个箱郁得,边个箱唔郁得,边D箱郁咗就冇得玩,边D箱郁咗都唔会影响下边嘅计划.......</P>
; l7 C4 h1 ^  S0 v# A<P>边D箱一定係行嗰个位置~~通常排除咗之后就会得番一,两个箱,咁就会易玩好多.不过我谂呢个应该好多人都知~</P>
+ V2 N8 Z$ n- Z<P>跟住就係尽快揾出边个箱係放最后一步.如果唔知到最后一步,根本可以话唔使玩...</P>
% e0 n& f' m3 E( d3 M& W; x<P>如果知道埋全部箱应该放咩位置,咁你已经赢咗一半,跟住睇你用咩方法玩嘞~~~</P>
: O3 v: c0 A* L<P>仲有,玩呢个游戏地图嘅地形都唔可以忽视,要留意地图有几条路,有几多空位,呢D路同空位佢一定唔会白俾你嘅,</P>
8 W8 b1 ?( R3 o/ _' R; f: P<P>一定係要你利用佢哋先赢到,好似路咁,比如有三条路,你好多时为放箱或者将D箱放埋一边时都会失住条路,佢俾得三条你肯</P>
* I1 T& G( ^1 r, n! {<P>定要你失住两条路,留番一条路俾自己行,玩呢个游戏一定要留自己一条后路,冇咗呢条后路你就GAME OVER..</P>1 ~) Q3 T- \0 v  z' W- |' R* z
<P>仲有空位,同路利用方法差唔多,多数都係将D箱放住喺嗰度,必要时先推出嚟....</P>
* U# G* q1 P: ]) q<P>要识得以退为进,仲有要识得箱同箱之间交换位置.....有时话唔定有意外惊喜!!!!</P>, M$ i; B" P, R' _
/ G. E7 }& G' B7 D% A+ F

已有(18)人评论

Laputa81 发表于 2006-5-1 04:17:13 | 显示全部楼层
以前都有玩过吓·······
jczcyx 发表于 2006-5-1 05:02:07 | 显示全部楼层
睇嚟呢度冇乜人中意玩..
lookdick 发表于 2006-5-1 05:04:56 | 显示全部楼层
我...唔多中意玩..要林太多嘢啦...
chansun 发表于 2006-5-1 05:05:38 | 显示全部楼层
推箱子好多个版本噶啵,不过你玩手机果只,咩机啊,S40定S60啊???
jczcyx 发表于 2006-5-1 05:16:57 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>chansun</I>在2006-4-30 21:05:38的发言:</B><br>推箱子好多个版本噶啵,不过你玩手机果只,咩机啊,S40定S60啊???</DIV>. G. Y' j* w9 v' q
<P>联想P608~</P>
. a6 E2 j  e3 K! {3 P' E) H/ z

7 X" A, q' X- I+ y
chansun 发表于 2006-5-1 05:23:18 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>jczcyx</I>在2006-4-30 21:16:57的发言:</B><BR>% u  C2 P  n/ F4 w( a9 n, _
<p></DIV>
  D+ d# a- C) z# ~$ j3 S<P>你想讲咩啊!!!</P>
youxiwang 发表于 2006-5-1 05:26:10 | 显示全部楼层
好难玩~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
huang 发表于 2006-5-1 05:41:59 | 显示全部楼层
<P>坐车无聊玩下</P>
夜月星辰 发表于 2006-5-1 06:49:12 | 显示全部楼层
有玩過,E+就沒玩
lienli 发表于 2006-5-1 08:07:48 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>jczcyx</I>在2006-4-30 19:47:40的发言:</B><BR>
6 f8 E2 C0 u$ t, r1 j" q<P>我近排迷上咗玩推箱子,觉得几好玩~而家差4关就爆机嘞~</P>
1 i: H/ A2 R) `<P>不过放假我唔会玩,因为我係玩我台手机嘅游戏,所以我会喺翻学嘅空闲时间玩</P>
# Y2 u# X7 }; _- w8 x2 \, M3 T0 r<P>以前我玩一阵就唔想玩,但而家有时会为咗过一关用咗成1个几钟...</P>
, `3 Q9 D2 Q& e, L8 x<P>不过呢个游戏我谂冇乜人中意玩,可能有人会觉得我哈无聊,好傻~</P>
0 ]) a5 z! `2 _2 S<P>唔知呢度有冇人中意玩架呢?</P></DIV>; r, f4 T8 T2 y
<P>你好劲啊。仲差4关就爆机嘞,真佩服。。。。</P>
freedog 发表于 2006-5-1 08:31:16 | 显示全部楼层
推箱我静系玩过果个好似叫左仓库番,其他就无玩过啦,感觉都几好玩,有时一关可以玩好耐架
12下一页