[讨论]关于星空台的同配音

xiandanji 发布于2005-8-15 11:37 1256 次浏览 13 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<P>星期1至5下午5点半星空台就播放犬夜叉..........大家有无睇啊?</P>
( x$ U9 @: e! t, z" r  m<P>发觉星空的配音都非常专业,好过金鹰卡通</P>
3 y- H, S/ i' f, _1 I' S<P>5信可以睇下</P>

已有(13)人评论

237893 发表于 2005-8-15 13:08:36 | 显示全部楼层
<P>我有睇,不过觉得一般,</P>
, Y) ~$ q2 z6 {* ]% p$ C3 p) ]6 F' ]* g<P>主要系听5惯普通话</P>
amwijk 发表于 2005-8-15 13:49:29 | 显示全部楼层
<P>我有看啊,不过觉得一般,但有得看就不错了,还要挑毛病,这不是太好的吧.</P>
gulisi 发表于 2005-8-15 14:52:19 | 显示全部楼层
<P>星空台那个不错``我晚晚都看的`</P># `- H+ A  s0 O# m3 h
<P>配音非常专业```</P>
dongqq 发表于 2005-8-16 20:59:23 | 显示全部楼层
<P>可能还可以吧!</P>
2 b' b, E! s' N1 x" U4 `. ~1 c3 @& x4 Y2 ]<P>因为本人听惯粤语既</P>) A+ T% D& ^. M" v3 o. b
<P>所以对粤语都系情有独钟!</P>
紫舞枫林 发表于 2005-8-16 18:17:12 | 显示全部楼层
嗯~星空的配音,的确比其他国语配音的地方好很多很多了`~``
ggoggo 发表于 2005-8-16 20:00:13 | 显示全部楼层
其实都系播係度买碟播,不过就配得几好
残灵 发表于 2005-8-16 12:21:22 | 显示全部楼层
<P>睇佐下,觉得都唔错</P>
" A- G9 Q( }  ~* k
huan3 发表于 2005-8-17 16:07:40 | 显示全部楼层
冇错!主要系听5惯普通话
Phily 发表于 2005-8-18 09:20:47 | 显示全部楼层
<P>中国限得禁死都可以入度呢D动画放比我地睇已经好好啦,星空台果然强啊</P>
Haruka-p 发表于 2005-8-18 13:31:38 | 显示全部楼层
星空果个……好似系用台湾配音挂?……唔多清楚……
* F+ w+ v$ ]6 _/ p. e. h+ ~8过内地D普通话配音,D音普遍偏高……= =
蓝加 发表于 2005-8-18 16:55:59 | 显示全部楼层
<P>睇过一下,觉得一般啦。</P>
12下一页