大家有无睇过《BLUE GURDAM》即《虫孽》,又名《蓝色高达》

唔知 发布于2004-11-24 17:31 1444 次浏览 9 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<P>好怀念的作品,</P>" p1 q; ]0 M! Z* P; ]+ v' h
<P>全26集,</P>5 g: @5 {  |5 _1 v
<P>当然这是日文中字幕的,</P>
. O7 G& J9 z( O6 T! g<P>可惜就系宜家只有21集,还有5集未找到,我都无睇过结局的,</P>, g8 U0 }) G7 G8 ?+ n
<P>男主角叫裕二,女主角唔记了,</P>  w  _: \) e% j* w
<P>故事讲,由于地球被BLUE攻击,人类无法抵抗,</P>
, G6 u1 C$ V+ \; o; b0 b<P>将一些实验人类放进保存箱里,</P>
4 r( e8 [, N( \  L<P>经过10后,无意中被发现这些人,刚好受到BLUE攻击,</P>3 O& [6 Z5 U5 `5 o" n2 Z
<P>只有男主角被救,其它实验人都被BLUE杀,</P>
& f! v# I2 y" {2 A& c) B<P>这样裕二同女主角相遇,踏入旅途,回归部队中。</P>. {4 t# W+ b! B

0 g; n7 |  z: @7 p1 M" F3 D% M+ S$ c

已有(9)人评论

光之丘 发表于 2004-11-24 17:49:49 | 显示全部楼层
以前有压缩版VCD,两DISC版,现在都不知借给谁了~~~~~~~一借无回头号,最讨厌这样的人
唔知 发表于 2004-11-24 18:25:30 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>光之丘</I>在2004-11-24 9:49:49的发言:</B>  ]7 B# E' g( v1 t  d, G' s+ z
以前有压缩版VCD,两DISC版,现在都不知借给谁了~~~~~~~一借无回头号,最讨厌这样的人</DIV>
0 m) {% G) V& X9 [/ \" w<P>我都好讨厌呢D人,以前我借出去D野基本唔知去左边,
9 G- F& g% k5 M% d/ }<P>问边个都话无,唉!!!!!
' b( D8 S: x) E( E2 T- Z<P>你所讲嘅压缩版都系只有21集的,不全的,
5 n  N/ \4 k; ]5 }1 O<P>我以前去买过," X) A' i- ]. L( w
<P>之后我又去买VCD,都系唔全,7 @& m+ J; }( N1 a% m7 t6 \
<P>我听讲只有网站先有后面的,基本市面上无咖。</P>
stephen 发表于 2004-11-25 09:17:26 | 显示全部楼层
<P>有冇部gundam o既圖睇</P><P>自RX-78之後出過好多機種,有d出過動畫,而有d則是game o既原創機種,只係得過名,唔係好記得</P>
heeroyuyz 发表于 2004-11-25 17:35:40 | 显示全部楼层
未递过啊...
heroyuy 发表于 2004-11-25 21:32:00 | 显示全部楼层
真的未睇过啊,有图嘛?
skyhuang 发表于 2004-11-25 22:49:53 | 显示全部楼层
没有看过,我图片吗~?
fender 发表于 2004-11-26 16:11:52 | 显示全部楼层
无听过喔,边只高达来架?
zlq1314 发表于 2004-11-26 21:19:42 | 显示全部楼层
我听过,也DOWN过剧场版睇,一般你上网稳有噶
唔知 发表于 2004-11-26 22:49:44 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>zlq1314</I>在2004-11-26 13:19:42的发言:</B>
/ M% `! ~5 k9 I. E0 }我听过,也DOWN过剧场版睇,一般你上网稳有噶</DIV>1 K7 ~  _/ X5 x( E3 ]
<P>你企边个网站睇到啊???& w" h( ?* ]) y/ J! H: }9 c" S
<P>我以前揾到的,& S2 r+ n6 _3 j1 b
<P>可惜,我硬盘坏了,来不及睇。</P>