[求助]有動畫想分享可是不會轉檔=.=

sakataki 发布于2005-2-17 19:36 1511 次浏览 13 位用户参与讨论   [复制分享主题]

已有(13)人评论

mkfmky 发表于 2005-2-19 23:10:08 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>全職獵人</I>在2005-2-19 1:55:02的发言:</B>9 j+ h1 }3 ], ~& [' S4 U% w
- v/ e+ A' {0 C1 U" P; M6 K. C. p

1 D& P2 i, m% T1 k3 Q/ p0 X<P>係話袮哥哥嗎 ???  電視信號放大器在乜野鋪頭買得?? 有牌子之分嗎? </P></DIV>4 J# l7 Z' m' i1 q7 m
<P>當然係哥哥 唔通我咩... 電視信號放大器我估電腦商場有得買 應該有不同版子 1 J% v2 u: J& U# ^
<P>我家用緊的電視信號放大器應是中國貨 這些是簡體字來的...</P>
mkfmky 发表于 2005-2-19 23:03:16 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>sakataki</I>在2005-2-19 11:59:52的发言:</B>
) W8 f% m& y" ^" J: A- G
1 y4 c+ x3 B) D* Q( O+ n- C<P>我是想拿去給人轉,可是一隻VCD要收50元,如果轉一整套會很貴呀~~~</P></DIV>
7 d3 a4 w7 M' F+ M7 l8 m; V<P>原來收得這麼貴...自己轉好過.</P>
sakataki 发表于 2005-2-19 19:59:52 | 显示全部楼层
<P>我是想拿去給人轉,可是一隻VCD要收50元,如果轉一整套會很貴呀~~~</P>
全職獵人 发表于 2005-2-19 09:55:02 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>mkfmky</I>在2005-2-18 11:50:51的发言:</B>
' ~9 \$ G4 y& J2 \
  f+ T5 j( P& Y+ G# z4 E+ e6 u2 x! l1 i  ^
<P>雪花是只波紋,還是雪花令你看不清楚電視上的畫面?? . s* V6 F6 h( J5 F/ S! Y7 l
& _  F# l( _& W, i9 b' R& K
<P>天線有問題 自己可以買個[電視信號放大器].
$ w, l6 k% A$ Y6 i) H/ I! k8 I4 g$ L
  Q# N( I( @7 d1 @<P>無需買太貴 哥哥勁衰! 一知道遊戲王播 立即左整右整
5 h  \; {6 x8 S: g4 c. g- }& N" e9 f# |- s  c& F
<P>結果電視信號還是麻麻 就去了一個$38的電視信號放大器 當然收得很清.</P></DIV># ~* I  N+ y$ ~
<P>係話袮哥哥嗎 ???  電視信號放大器在乜野鋪頭買得?? 有牌子之分嗎? </P>
GZHAO 发表于 2005-2-18 23:35:41 | 显示全部楼层
<P>我对呢D唔了解~~~</P><P>只好旁观学下嘢~~</P>
mkfmky 发表于 2005-2-18 19:50:51 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>sakataki</I>在2005-2-17 18:39:36的发言:</B>) k0 @- U! q6 \8 V3 h
0 {3 U' `+ l, N2 T
<P>我覺得是天線的問題,怎樣搞都有雪花,TV卡可以錄到電視@@</P></DIV>
, i7 |6 }) N9 T( @7 c<P>雪花是只波紋,還是雪花令你看不清楚電視上的畫面??
, m& [+ C- r. A# X<P>天線有問題 自己可以買個[電視信號放大器]. ' L- `8 R+ v! p
<P>無需買太貴 哥哥勁衰! 一知道遊戲王播 立即左整右整 5 E8 {3 m% g4 H: t2 D
<P>結果電視信號還是麻麻 就去了一個$38的電視信號放大器 當然收得很清.</P>
全職獵人 发表于 2005-2-18 09:49:01 | 显示全部楼层
拿去給別人轉 去VCD
sakataki 发表于 2005-2-18 02:39:36 | 显示全部楼层
<P>我覺得是天線的問題,怎樣搞都有雪花,TV卡可以錄到電視@@</P>
supernets 发表于 2005-2-17 23:53:39 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>sakataki</I>在2005-2-17 14:05:24的发言:</B>
! u$ Q- G- l8 J
$ V" o: x/ l& Q  W1 M- F: u<P>TV卡我有,可是不太會用,而且TV卡的畫面有雪花=.=</P>8 H/ X2 K$ j4 r, |
<P>美少女戰士SuperS的錄影帶已經被我媽砸爛了=口=不過我有買VCD,可是不是TVB配音的~~~</P></DIV>* Y! l  K  h! `. Z0 p0 A: {
: C$ R, q5 v# k1 c' P, r! `2 K2 W
有雪花?系唔系录个阵时信号唔好啊,TV卡有说明书,有附送软件嘎,睇下说明书就识用嘎了,不过首先要搞清楚你嘅TV卡支唔支持录像功能
sakataki 发表于 2005-2-17 22:05:24 | 显示全部楼层
<P>TV卡我有,可是不太會用,而且TV卡的畫面有雪花=.=</P><P>美少女戰士SuperS的錄影帶已經被我媽砸爛了=口=不過我有買VCD,可是不是TVB配音的~~~</P>
supernets 发表于 2005-2-17 22:03:40 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>lekj_CO</I>在2005-2-17 13:10:32的发言:</B>2 D5 _9 f5 J3 f3 W! @& Z* B- C
USB2.0 嘅电视合?? 咁过隐....唔开机可唔可以播到?</DIV>
1 ^$ e8 a0 E! j) D+ E<P>梗係唔得啦,播放要軟件嘎嘛,不過唔使拆機箱係幾方便嘅</P>
12下一页