睇以下呢一段剧情估片名,边个估得中话佢叻?

11ysys 发布于2008-7-5 12:32 3067 次浏览 23 位用户参与讨论   [复制分享主题]
其实我都吾知算吾算好似魔刹,半年前左右,偶然係TVB周六下午做咗一出2个钟左右嘅片,讲D侦探冒险嘅一出戏,但我吾知叫咩名,亦吾知果套片係咪连续剧,想睇下大家有无印像,帮下手谂下。- z  u7 k! ^1 B+ q" a  Q( F
5 ?) y* |6 Q) I" f: K9 w
具体剧情只记得係讲一班培植出来嘅坏人,捉咗一个医生去一个研究基因生物之类的小岛基地,想个医生救番佢地其中几个就快死嘅人,跟住侦探主角发现咗就跟住去,点知个医生无能为力,仲劲果班坏人快D走,咪先再俾果几个快死嘅人一传染,就一齐死了,后尾大家终于走咗,而果班坏人其中一个就同一个快死嘅人询情了,然后制造这些培植人的大坏蛋老板终于被杀死。
# {9 N1 @5 G8 z# W* t2 p
% k7 l" F! I# u: d大约就这样,有人记得这出戏吗,其实我係想知呢出係咩戏,不过要呃大家入面先得,哈哈?

已有(23)人评论

leafir 发表于 2008-8-22 13:50:59 | 显示全部楼层
楼主你自己都不知道,别人估中了你敢不敢肯定的?

mango 发表于 2008-8-22 13:47:48 | 显示全部楼层
我古唔到呀.`%555558 \8 i8 s7 e6 `! ]! N4 n/ w9 O
一d印象都無``可能我沒睇過嘞`

fullmoon2 发表于 2008-8-22 00:58:37 | 显示全部楼层
睇都未睇過尼場嘢....

火宇宙 发表于 2008-7-13 22:16:00 | 显示全部楼层
呵呵,我都无睇过!

561212 发表于 2008-7-10 23:17:05 | 显示全部楼层
我都估悟到喔``

肥仔 发表于 2008-7-10 22:39:36 | 显示全部楼层
有人古出了~~~好厉害啊~~我都不知道楼主在云咩~~~

zhh610 发表于 2008-7-10 13:59:27 | 显示全部楼层
冇印象,系未老作架?

BE1155729 发表于 2008-7-10 00:57:26 | 显示全部楼层
一D印象都无  未睇过

andy888 发表于 2008-7-8 22:39:56 | 显示全部楼层
原帖由 11ysys 于 2008-7-5 12:32 发表 2 [/ l: }  G9 ?
其实我都吾知算吾算好似魔刹,半年前左右,偶然係TVB周六下午做咗一出2个钟左右嘅片,讲D侦探冒险嘅一出戏,但我吾知叫咩名,亦吾知果套片係咪连续剧,想睇下大家有无印像,帮下手谂下。  Y+ _8 L' t9 C6 q+ Q3 d! H: ~

' D1 W( u  M, X7 h  u具体剧情只记得係讲一班培 ...
) \$ b0 D4 \! N4 T" k. x" d- M
没有印象。
火中君 发表于 2008-7-8 19:10:13 | 显示全部楼层
总觉得是怪医...啊!不知道对不对
11ysys 发表于 2008-7-8 09:11:05 | 显示全部楼层
哈哈,係啊,99%係呢套《怪醫黑傑克》,因为我都话我吾记得好清,所以记忆有点错的,但睇咗大家俾我嘅截图,同埋甘多位讲嘅剧情,係呢部嘞,好多谢大家,等奥运完咗后我去揾番呢部戏收藏先,嘿嘿,呢度人气真係利害,版民都好热心,嘿嘿,多谢到完全无办法用言语形容。
12下一页