[每日闲聊] 有无人用过长城宽带?网速点样?

venuschen 发布于2011-4-22 02:06 7346 次浏览 84 位用户参与讨论     [复制分享主题]
Kiver 发表于 2011-4-22 22:27:35 | 显示全部楼层
视讯宽带?唔使播喔 直接上就系啦/ |& k9 d9 `1 \+ c- t# ]0 E  s7 W
noriko 发表于 2011-4-22 22:09

0 b# x! E+ \1 I' {7 C1 z
( N  a- q6 E, {# b$ K0 N7 r/ N; Y/ k% v. u* K; c% ?( [/ T0 l! d
    我地依边要~~

murafuli 发表于 2011-4-22 22:22:02 | 显示全部楼层
长宽稳定性低,要体你小区而定,而家联通都出左,你可以咨询下

noriko 发表于 2011-4-22 22:09:52 | 显示全部楼层
我公司的视讯都要拨号的
+ g7 V' {! G) Y$ H) D! YKiver 发表于 2011-4-22 21:23
0 [( {( v# W$ @6 A

( B7 D5 J# {+ V" \! s6 X$ S1 q- y1 M( g# n" q8 a  p
    视讯宽带?唔使播喔 直接上就系啦

kevinchan 发表于 2011-4-22 22:03:00 | 显示全部楼层
咪之。。。还有咩网络吖?铁通?
; Q/ D4 _7 i0 A4 yeegbook 发表于 2011-4-22 13:34

# \8 d8 h" z; n8 P% Q: O/ l$ c) z3 t" E7 A2 J
1 d7 G; B$ N) _' Y
    我呢边好似冇铁通

Kiver 发表于 2011-4-22 21:23:57 | 显示全部楼层
我觉得好似系电信要拨号 其他都唔使嘅
  C8 A1 r$ W& p' Q, d% S! Hnoriko 发表于 2011-4-22 21:10
  ^! y; k$ P3 o% Y2 ^5 J9 U% f
! S: b! q4 [. e, V- R
  ^* ]4 H" x6 k3 ?7 b
    我公司的视讯都要拨号的

Kiver 发表于 2011-4-22 21:23:31 | 显示全部楼层
系唔使嘅。# ~( `$ W! O  f; R$ q$ y
eegbook 发表于 2011-4-22 20:50

- {# o- f- j! P1 P* z& l4 m; S1 ~. M( H/ P, l. H; W

; H4 u7 c9 \" g, {* [# c    用系统自带的PPOE?

noriko 发表于 2011-4-22 21:10:35 | 显示全部楼层
我觉得好似系电信要拨号 其他都唔使嘅

eegbook 发表于 2011-4-22 20:50:08 | 显示全部楼层
拨号用不用另外装软件?0 D( Q# l$ w2 H: t
Kiver 发表于 2011-4-22 20:37
' A; o2 ?" r! T3 W" v
$ V) {  Y6 T3 O8 h
系唔使嘅。

Kiver 发表于 2011-4-22 20:37:26 | 显示全部楼层
我谂唔使啩,我每次都要拨号(因为我系电脑大白啫)。2 T' d) ?7 l1 u- {. q3 E. h
我有个电脑城嘅朋友,都系联通4M,有装无 ...
. a/ m/ T6 B# c, s7 Z5 Peegbook 发表于 2011-4-22 20:32

B' F! O3 q3 U( D6 g7 C" ^. A1 G. K# \0 a, @) ~. ~) A# d
! ~0 L, c' h; Y# o. Y% @* T6 v
    拨号用不用另外装软件?

eegbook 发表于 2011-4-22 20:32:00 | 显示全部楼层
可吾可以用路由伽?, d: G1 w3 v' J" h- ^
系吾系有专用的拨号软件伽?' r. c5 v2 e# \5 Z1 h- d
Kiver 发表于 2011-4-22 20:22
1 A4 r' Y  t' c- a3 ~$ a, |

( M- x' W) v, n$ Q) r* j6 P$ `, O- N2 T/ T# Z# Z
    我谂唔使啩,我每次都要拨号(因为我系电脑大白啫)。" @0 [  D; y4 B1 w: @) F/ @
我有个电脑城嘅朋友,都系联通4M,有装无线路由。另外,我罗台手提去,一插网线立刻就上到网,唔使拨。
8 U! Y+ V$ x% d4 M7 k* d; g) z4 P情况就系咁,你判断下吖。

Kiver 发表于 2011-4-22 20:22:20 | 显示全部楼层
使用咗一年,感觉唔错。
' N' }! J: T1 s稳定嘅话,即系点定义呢?上某D网页,我谂,应该就无电信咁快嘞,下载之 ...
$ H! W) G# U' beegbook 发表于 2011-4-22 20:17
# ], }; N0 a. u0 \& F3 U; e
0 ]3 X8 j; K$ A9 y& b! Z( p8 g
: _9 u2 ^6 G- \" x0 ]
    可吾可以用路由伽?
) g8 m; |2 U  w+ _系吾系有专用的拨号软件伽?

eegbook 发表于 2011-4-22 20:17:40 | 显示全部楼层
都可以称是上下行对称啦
! l2 ^. d0 P; p; ^, G4 s
4 X8 Z( h0 ?! B' j5 C: x$ U联通稳吾稳定啊
* E3 T1 k7 M! A( v$ b* c+ C9 }& K: x
如果稳定的
' p' K6 ]9 L+ |& d% {1 e' J% N0 d  Z我都打算换联通算啦`
' N) @+ P& `1 t& iKiver 发表于 2011-4-22 20:10
  s6 S+ f  }+ w. z8 T

9 F3 v) G& d2 \( o) o* T& I( m7 G
2 U) G1 k' H9 g! i$ f' H    使用咗一年,感觉唔错。) I; K7 y8 ]; `0 h8 e+ F
稳定嘅话,即系点定义呢?上某D网页,我谂,应该就无电信咁快嘞,下载之类嘅就唔错。一年之内,都只系遇过六小时线路整修咁大把(晚上十二点)。
- m0 ?% M7 N/ Y讲黎讲去,最主要系佢够平。