星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[AD][小为作品][2008.11.17][新魔神英雄传][粤日国][DVD][MKV][46集全]下载过期

佐為 发布于2008-11-15 11:35 20211 次浏览 234 位用户参与讨论   [复制分享主题]

& T# i+ \3 z) m/ \【動畫名稱】:新魔神英雄傳
. i  X# I) N/ U  Q' K2 G' \【集      數】:46集已經發全
* F8 K4 }1 M2 Q% N  s6 Z) X9 Z* j7 H【文件類型】:MKV
. U' a: V5 e, U
【文件大小】:  200~300M左右一集# A4 I* N! {7 a: o/ Z
【語  言】:TVB粵語+日語雙語+遼版國語 三語版

5 `4 }# S" e  q* b/ D. V【儲存空間】:www.adrive.com 下載需裝IDM軟件
9 I3 b' V8 p# g! G: f# {$ S! V/ H( e# O
% D9 B  ~8 Q4 r5 l- c0 T- ?; I+ \
+ Y1 J, V" S+ l/ q& T. m. q; {8 @
以下是小為作品,TVB粵語、原版日語、大陸國語三語MKV版。。。。。  K* t  V8 \2 B* G, ?
. `0 g# b. V3 K. O
200MB左右一集/ v6 r( b0 ~9 g, E" q% C
, }, K) m3 w( R6 k2 {
人物的名稱,有部份改成了TVB粵語的叫法。。
! v* E+ ^, [" c5 P4 R4 I% n" o7 k1 [; m7 B
放在AD空間,只要網站不給和谐的話,是永久保存的~
9 Q, O) r5 h1 U0 X0 L* D- _# Z0 o
' H; a: W/ {3 u1 y見議用IDM下載,有問題,請聯繫
& ]" K: o6 l. k; ^+ N% E. X2 F8 S  \) i4 p6 t
轉載請注明出處!謝謝.........
  i4 ?' d+ W* i. m+ d" A4 w, l" M' k
/ T6 Q& R9 ~* Q/ x, A8 {1 i1 o後半部份11.17號發布~0 ~' w+ o! R$ d, n/ C$ e! r

P/ K% f5 n6 f2 {, ]- ]# bm _ _ m  多謝大家長久以後的支持....
3 Q0 T) k. }, S
% \7 r1 C# S$ r% c$ c+ ^* v; _如果有需要俺前幾部作品的話,也請PM..
' b! {5 N3 h' u8 O& D; \' @- g; j  B9 J- b
先發1~30的。。。
6 [$ R/ e' c, j( ?
9 S7 B+ L* a2 v# x; f( x% i3 }後面的尋晚做到1點終於完成。。。' G; h9 f7 \7 k& C  A( Q0 M
5 x4 `! h! a* Q7 |0 h9 x2 [. w1 B1 H
如果單要音頻的也請告訴俺哦~
! l+ J+ ?9 }8 f6 n. K. X$ J! T' M5 n& Z) G3 g
& q- a" m3 @8 i4 n$ G
忘记了说,25集的粤语因为只有一半,后面没声= =0所以干脆不做了.......1 n! h! ?# z1 h4 q" \1 @

/ Z2 T" U! I- f9 L; N所以整部中只有25集是日国双语的~
/ p4 i& T3 a- {8 }
3 a; g  Z: [' E2 c! Y' t  v[ 本帖最后由 佐為 于 2008-11-22 14:43 编辑 ]

wataruII1~30.rar

1.92 KB, 下载次数: 159, 下载积分: 社区币 -5 星梦

連接為HTM文件,解壓即可..方便大家

wataruII31~46全.txt

2.76 KB, 下载次数: 109, 下载积分: 社区币 -5 星梦

全了,等下发布单独的音频,不过还差1~3集,所以得等一下

wataru音频.txt

6.69 KB, 下载次数: 31, 下载积分: 社区币 -5 星梦

缺1~3.24这几集...

评分

遗忘爱 + 20 + 160 + 4 全集发布~
alexhus + 10 + 62 + 2 非常支持。。。

已有(234)人评论

佐為 发表于 2008-11-15 11:36:26 | 显示全部楼层
补上图片~~~
; S0 s7 b7 [8 Z- l! S! S* x! C
6 t9 Y) z4 ]/ }$ v5 p- L" ^  X[ 本帖最后由 佐為 于 2008-11-28 00:21 编辑 ]

alexhus 发表于 2008-11-15 11:46:22 | 显示全部楼层
小为啊。。。。而家我硬盘没空间下啦。。。

GavinDX 发表于 2008-11-15 11:52:42 | 显示全部楼层
有冇《超魔神英雄传》,魔神英雄传系列中,我唯一想睇同收藏嘅就系呢部,其他都冇咩兴趣,虽然旧版嘅我以前都睇过,但我中意《超魔神英雄传》多D,《超魔神英雄传》我硬系睇唔到后面果部分,次次都系因为翻学而睇唔到,重播左几次我都睇唔到结局部分,真系衰。

kluntan 发表于 2008-11-15 11:53:18 | 显示全部楼层
三語版添喔~非常支持~

ykcheung 发表于 2008-11-15 11:54:09 | 显示全部楼层
多謝樓主,請問一下AD空間系?用何種工具?編碼方式系?

kluntan 发表于 2008-11-15 11:56:07 | 显示全部楼层
原帖由 GavinDX 于 2008-11-15 11:52 发表 1 E, F% x- t9 a! S0 d
有冇《超魔神英雄传》,魔神英雄传系列中,我唯一想睇同收藏嘅就系呢部,其他都冇咩兴趣,虽然旧版嘅我以前都睇过,但我中意《超魔神英雄传》多D,《超魔神英雄传》我硬系睇唔到后面果部分,次次都系因为翻学而睇唔到 ...

5 Z5 I+ L" B4 I1 |8 Y( Z我想·問問超魔神英雄傳同新魔神英雄傳有咩分別呢?

GavinDX 发表于 2008-11-15 12:06:29 | 显示全部楼层
原帖由 kluntan 于 2008-11-15 11:56 发表 4 v# e$ z  n2 F" U' e

/ ^7 A4 d; f! U9 A: A! e7 S我想·問問超魔神英雄傳同新魔神英雄傳有咩分別呢?
4 f% B# S0 h8 u8 i
唔同,《新魔神英雄传》已经系好多年前嘅作品,而《超魔神英雄传》应该系最后一部作品挂,最起码我第一次睇嘅时候好似系2000年果阵。
, x5 v) [3 X$ y0 {+ V- ?% j0 ~3 }
, a$ a6 ~3 X: J7 @0 \《超魔神英雄传》入面嘅龙神丸,可以通过获得每层“创界山”嘅老大(姑且咁叫啦,太长时间,我唔记得应该点称呼)比嘅一粒石变身成为几种形态,我记得变身嘅时候飞云好似系大叫“超力变身”,听讲集齐全部变身石,龙神丸就可以变成超魔神。( r5 w: g2 O. w; _$ a0 s

; r# C, D( l( ?. d2 Y% O' W4 ?4 C[ 本帖最后由 GavinDX 于 2008-11-15 12:11 编辑 ]

huang 发表于 2008-11-15 12:13:30 | 显示全部楼层
这个要下啦,之前果个无下就是为了等好的

huang 发表于 2008-11-15 12:21:21 | 显示全部楼层
无法用软件下载,请提供原下载路径

alexhus 发表于 2008-11-15 12:24:00 | 显示全部楼层
原帖由 huang 于 2008-11-15 12:13 发表 ' A, r0 K/ G' O0 P0 [' {  d
这个要下啦,之前果个无下就是为了等好的

# v* T* x* v+ m; hH大叔好似Down AD好慢架。。。 + `( }' \9 B6 k
而家我MU都有300K/S以上速度啦。。。我Down乜都唔惊啦,纳米都有成M上落。。。

kluntan 发表于 2008-11-15 12:42:42 | 显示全部楼层
下了一集~速度都不錯~有250K