[每日闲聊] 电商促销对你的影响

Kiver 发布于2024-5-12 21:43 650 次浏览 145 位用户参与讨论   [复制分享主题]
麦乐猫 发表于 2024-5-23 08:06:39 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-20 20:08
  N" F  Z3 ?! O* d% S3 G& [6 E618應該會買下嘢, 今日520竟然見到有300減50出現
3 l% H. R( I8 Y, T1 X' N
618已经开始咯

adhk 发表于 2024-5-23 08:26:53 | 显示全部楼层
麦乐猫 发表于 2024-5-23 08:06
) D: \: w. V2 O, ]9 y618已经开始咯
) g0 {' ~- w$ \3 A4 v3 ?
唔係嘛, 而家都未到六月喎

adhk 发表于 2024-5-23 08:30:39 | 显示全部楼层
麦乐猫 发表于 2024-5-23 08:05
9 M: f9 e0 h. _会自动升级WIN11噶?
$ ^% D7 E. _  A* F4 {8 Y7 N- C+ B* l
如果用緊WIN10同佢認為你個CPU可以升級就會自動俾你升

麦乐猫 发表于 2024-5-23 10:52:39 | 显示全部楼层
麦乐猫 发表于 2024-5-23 08:06
8 p; P* w8 j' _: L! P618已经开始咯
# e9 O9 L7 H$ {4 _" r( ?6 \
都留意好几年了,我关注的商品几乎都是618前,5月20至6月10左右是最低价的

麦乐猫 发表于 2024-5-23 10:55:20 | 显示全部楼层

回帖奖励 +3 星梦社区币

adhk 发表于 2024-5-23 08:30+ ]+ l% E0 Q  G& C' b+ Y
如果用緊WIN10同佢認為你個CPU可以升級就會自動俾你升

% Y' @/ }" n1 d5 [" M/ @2 l' ^) O  l+ c原来有D咁噶树

adhk 发表于 2024-5-23 12:41:43 | 显示全部楼层
麦乐猫 发表于 2024-5-23 10:55
0 A5 Y1 Q; O6 K) `原来有D咁噶树

' b# h7 K1 \8 f" B' [不過好似好多都唔可以 UPDATE 到

rantarou 发表于 2024-5-23 15:20:08 | 显示全部楼层
麦乐猫 发表于 2024-5-23 08:05
. Y  }9 L# ?0 j, z4 N5 e; W& m会自动升级WIN11噶?

; R/ j+ _* ?2 n. P会嘅,我换个已经关闭左自动更新嘅win10,先唔会自动升级

rantarou 发表于 2024-5-23 15:21:51 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-23 03:26% W3 z; K2 A% S$ {) q$ M6 u5 Z) V# x/ k
關閉咗更新話會有BUG可能會易中毒喎

) P7 q* N1 W1 V+ b; D7 C7 |/ f呢几年我都冇更新,杀毒 软件都冇装,冇发现系统有乜野异常

adhk 发表于 2024-5-23 19:58:00 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2024-5-23 15:21: ]& d/ D1 L6 G( ?7 O
呢几年我都冇更新,杀毒 软件都冇装,冇发现系统有乜野异常

! m% h/ ]; U+ L' @: X: u% y中咗毒重裝都可以剷走哂啲毒, 惟一係怕啲毒會損壊咗啲資源文件

rantarou 发表于 2024-5-23 22:28:37 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-23 19:58
3 W# h: i+ V8 s: S. j中咗毒重裝都可以剷走哂啲毒, 惟一係怕啲毒會損壊咗啲資源文件

7 n+ N) k, m9 Y1 h我嘅视频资源在仓库盘有备份

adhk 发表于 2024-5-24 06:01:16 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2024-5-23 22:28
# j- k  X' l4 e1 X7 K' G1 Y, x' F我嘅视频资源在仓库盘有备份

: `( J- S1 s, N如果係咁就掂啦, 唔駛成日咁煩要UPDATE添

rantarou 发表于 2024-5-24 07:21:44 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-24 06:011 U! {7 s1 V7 W, j* |
如果係咁就掂啦, 唔駛成日咁煩要UPDATE添
) Z7 v3 G* ]6 d, i
系呀,呢个系统用到几顺手,连系统自带嘅杀毒都关左,唔使有尐小软件被杀