[每日闲聊] 你睡前看手机的影响

Kiver 发布于2024-3-25 15:07 672 次浏览 153 位用户参与讨论   [复制分享主题]
klozepyj 发表于 2024-4-2 19:28:55 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-2 13:49" P4 N0 T: I0 N
個兄弟就出嚟冒名沙沙滾
( K* t) V1 G8 T8 R
而且搵到食啊

adhk 发表于 2024-4-2 19:49:52 | 显示全部楼层
yukinababy 发表于 2024-4-2 14:35
( j. @% G5 M# `0 o! z& Q5 A- f* S. ~4 V1 u系个剧集?
; f: m% g, J  T* ?+ \" W
神鵰鐵掌水上飄

adhk 发表于 2024-4-2 20:25:02 | 显示全部楼层
wind6 发表于 2024-4-2 16:34
3 ]- [( P1 B' {3 ~8 n+ n越数越精神

7 G$ v( n* f3 g" k. z數數下自然擘唔開眼

adhk 发表于 2024-4-3 03:01:28 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-2 19:28
6 O4 D. k5 I0 R* [5 [4 e而且搵到食啊

9 ^- n. q$ Z! |5 W; X因庶兩個人個樣完全一樣, 人人都信以為真佢就係幫主

wind6 发表于 2024-4-3 16:18:41 | 显示全部楼层
gomicxja 发表于 2024-4-2 17:14
2 `. r2 C: D5 |0 D9 P我以前在學的時候,有時有些功課要用腦思考,而且不是一時三刻就能做完的功課來的,可能要花上1個月甚至更 ...
+ Y$ v. B# b9 p2 k/ }
跨度咁长嘅我印象最深刻应该就得写毕业论文嗰时喇,一唔係就係课题辩论,不过课题辩论因为係有一team人嚟共同完成,而论文嘅时间就更加充裕,所以压力都唔会好大。2 V" v* Y; a6 a( D: l. J
反而瞓得唔好嗰时係期末考嘅时候,因为连续一个星期考10几科,有时甚至要一日考3科。

wind6 发表于 2024-4-3 16:23:54 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-2 20:25
% f5 `2 R5 Q( m1 |* p數數下自然擘唔開眼

& P0 J! N8 U" |+ Z- ^数数下已经天光了

adhk 发表于 2024-4-3 17:23:58 | 显示全部楼层
wind6 发表于 2024-4-3 16:23
2 q/ E5 a; p- a数数下已经天光了

; L$ J0 r) Y+ m$ Q. S2 u, [數之前飲杯要飲先

wind6 发表于 2024-4-4 13:06:32 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-3 17:23
! c! _- i; L" p2 w數之前飲杯要飲先
- f6 L" B6 o. ^- L8 l# `, F
噉实要起身去屙夜尿

adhk 发表于 2024-4-4 14:28:24 | 显示全部楼层
wind6 发表于 2024-4-4 13:064 y9 d8 I1 b9 N' P
噉实要起身去屙夜尿
8 d. s4 p$ F" S' g# c
飲細杯啲就得啦

1gzgr 发表于 2024-4-4 17:11:23 | 显示全部楼层
看手机放松入睡

gomicxja 发表于 2024-4-7 09:10:28 | 显示全部楼层
wind6 发表于 2024-4-3 16:18
, x$ ]3 m" @0 s+ U3 F' F. v( v跨度咁长嘅我印象最深刻应该就得写毕业论文嗰时喇,一唔係就係课题辩论,不过课题辩论因为係有一team人嚟 ...

# N7 Y+ T8 N/ m一team人那些group project先最難搞,有時很難約齊人,傾一陣又上堂沒有時間,有時還被別人free ride,別人做得差又難開口,所以有時自己一個做的功課還好一些,起碼叫自己落手做

wind6 发表于 2024-4-7 15:23:58 | 显示全部楼层
gomicxja 发表于 2024-4-7 09:10
. X, H6 J# N) N& a一team人那些group project先最難搞,有時很難約齊人,傾一陣又上堂沒有時間,有時還被別人free ride,別 ...
# ?" w: B' v7 ^. D3 V$ \& L% Q* Q
多数都係free ride嘅多,所以如果同呢啲人组team嘅话多数都係一到两个人做嗮