[每日闲聊] 你還有留下前度的東西在身邊嗎?

alkiu 发布于2024-3-12 08:00 1084 次浏览 248 位用户参与讨论   [复制分享主题]
adhk 发表于 2024-5-7 11:08:22 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-7 08:45/ T/ D5 y- m7 ~# J* L
会场限定 我记得有一年都见到啲fans一早排队去等啲刀刀剑剑

5 j! v' E+ }$ v1 G/ m' [係啦, 好耐之前睇過呢段新聞報導, 當時覺得真係幾誇張

klozepyj 发表于 2024-5-7 19:27:41 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-7 11:08
) J* S8 J& @' U5 ~- ~; F係啦, 好耐之前睇過呢段新聞報導, 當時覺得真係幾誇張
, y2 z8 x' y$ m4 F& G
貌似就风云嗰种 见到仲有电视台都采访噶 几疯狂下

adhk 发表于 2024-5-8 03:05:17 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-7 19:27
' |1 j" i0 v: J9 W0 Q貌似就风云嗰种 见到仲有电视台都采访噶 几疯狂下
- u( a8 b! X* l* w
聽講當時有人排通宵, 氣氛有啲狂熱

klozepyj 发表于 2024-5-8 08:40:30 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 03:05
, |! o+ D5 M- s$ A6 L聽講當時有人排通宵, 氣氛有啲狂熱

" |2 H4 g- n' T$ A8 }- O( Z宜家应该唔咁疯狂了吧,唔买周边就睇睇啲cos play

草月花舍 发表于 2024-5-8 08:50:16 | 显示全部楼层
大家居然都有前度。

adhk 发表于 2024-5-8 16:23:10 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-8 08:40
1 [/ L4 k* C4 U! _8 l  G宜家应该唔咁疯狂了吧,唔买周边就睇睇啲cos play

6 r/ E7 D$ a  ?, F而家HK乜乜法下可能刀刀劍劍真度高會俾人拉添, 而家無人知紅線點定

Wing223 发表于 2024-5-8 18:18:40 | 显示全部楼层
我一无所有

klozepyj 发表于 2024-5-8 22:21:36 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 16:23
! Y8 B$ O7 \: d" J. {$ x+ H而家HK乜乜法下可能刀刀劍劍真度高會俾人拉添, 而家無人知紅線點定
; ?4 @! g8 h7 W5 {' p) t3 g& Q/ k
上唔上到港铁都是问题 之前咩话随身行李尺寸问题搭港铁都搞到乱糟糟

adhk 发表于 2024-5-9 04:45:06 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-8 22:21
& A0 j2 ?2 @; p6 L9 r上唔上到港铁都是问题 之前咩话随身行李尺寸问题搭港铁都搞到乱糟糟
7 X, I3 j3 B# T2 @( @  n
係呀, 真係離哂譜, 有個學生妹妹仔帶件樂器都話過大唔俾上車, 巴士都唔會咁限制啦

klozepyj 发表于 2024-5-9 21:16:55 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-9 04:45
/ N5 m8 o* v& \  @係呀, 真係離哂譜, 有個學生妹妹仔帶件樂器都話過大唔俾上車, 巴士都唔會咁限制啦 ...
9 o! V3 ^5 r9 E1 M; F# Q
我都是睇呢个新闻 感觉真是边度会咁僵化做嘢噶

adhk 发表于 2024-5-9 22:58:49 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-9 21:165 @3 w3 P. f8 g) W, U7 t) j9 Q
我都是睇呢个新闻 感觉真是边度会咁僵化做嘢噶
5 j& K) z6 @" {
自從回歸咗之後, 公營事業好多都變得缺乏彈性同不近人情, 可以講帶樂器搭地鐵唔係今時今日嘅事, 係自地鐵成立呢幾十年嚟日日都發生緊, 突然單方面話唔得就無得上訴, 重牽涉埋其他物件稍大都唔可以隨身!

klozepyj 发表于 2024-5-10 21:09:07 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-9 22:58
# k3 W8 o2 `/ W自從回歸咗之後, 公營事業好多都變得缺乏彈性同不近人情, 可以講帶樂器搭地鐵唔係今時今日嘅事, 係自地鐵 ...
4 O# s* T* h/ z! x3 \
其实本来谂住限制啲水货客 点知搞到本地人