[粤语电影] 打機王粤语

papaune 发布于2024-1-26 10:02 397 次浏览 34 位用户参与讨论   [复制分享主题]
tmamt 发表于 2024-1-29 01:35:10 | 显示全部楼层
电视睇过部分,未睇晒全部

as19924 发表于 2024-1-29 16:39:36 | 显示全部楼层
印象中 起TVB睇過哩部

papaune 发表于 2024-1-29 17:02:54 | 显示全部楼层
as19924 发表于 2024-1-29 16:396 t0 r$ o/ |9 L1 b- h" q7 N# ~/ t! A
印象中 起TVB睇過哩部

6 L7 Q* c# x4 F3 Y+ H( R我记得暑假飞错题播

468428626 发表于 2024-1-29 18:07:40 | 显示全部楼层
这个打几机王好似睇过但系又无乜印象

papaune 发表于 2024-1-29 19:18:56 | 显示全部楼层
468428626 发表于 2024-1-29 18:07! O$ ~! d# [& b0 R
这个打几机王好似睇过但系又无乜印象
$ o. X6 n7 s7 A" _. @
好耐之前嘅戏嚟,唔记得唔出奇

PhyllisD 发表于 2024-2-6 04:07:13 | 显示全部楼层
太经典了

冇啦啦 发表于 2024-2-7 14:28:24 | 显示全部楼层
冇睇过,支持分享

mcnynbajay 发表于 2024-2-7 15:32:27 | 显示全部楼层
估唔到……今日又撞見同好,有人也喜歡哩套
9 K# y1 h) F3 s$ k$ u3 K" S, ]' l
N年前看到有人放過日本HDTV片源,想合的,無靚音軌的……) A- {, U1 `; U# f
- t& R' W  b' ?% f- h0 Z$ U- A
哩套第一次睇,係小學同學畀我睇的,盜版vcd碟
2 n: _) p" Y) H7 _. U8 K
  ^; T0 k$ k/ [& X' g! S裡面有只mv,我經常哼唱什麼“聽說世界快幻滅,到處天黑什麼……”) Z) E3 \! C7 }5 |& u/ k& o7 F/ ^
0 ]! q& F3 P) Y( f( G4 o, d3 X2 _
TVB的確好似,係類似復活節播過外購電影來過節,我都睇過下……

mcnynbajay 发表于 2024-2-7 15:44:01 | 显示全部楼层
可惜,DVD配音……3 M% @0 Z1 O# g: t

, |3 t& t% n5 p" v5 [奇怪……potplayer出現兼容性問題……播聲音出現卡頓卡帶現象?(百度雲在線睇又正常)6 z) ?; u; x, H; _9 n/ y/ p4 ?5 {

* k( ~1 V2 d4 Z+ y# N  D7 w日語音軌呢?字幕呢? 你虛假填寫內容……

papaune 发表于 2024-2-8 06:01:10 | 显示全部楼层
mcnynbajay 发表于 2024-2-7 15:44
# ^( i- F; w: n) l; }9 U$ e可惜,DVD配音……
# ^0 I" z% L0 e  [  ^. ~
* i! C/ L3 p1 B% y奇怪……potplayer出現兼容性問題……播聲音出現卡頓卡帶現象?(百度雲在線睇又 ...

1 f& a0 c' d% ]乜虚假信息啊,你真喺up得就up啊,套耶我收翻嚟过时仲差,后面自己揾人去处理过嚟,冇讲过有日文音轨同字幕,你检查下自己只眼有冇问题,我印象好似哩个配音TVB配音,唔喺都冇办法,咁耐嘅电影你咁叻你去揾啦

papaune 发表于 2024-2-8 06:03:29 | 显示全部楼层
mcnynbajay 发表于 2024-2-7 15:44
5 _. E) @, F$ `# a/ D( h( O) B可惜,DVD配音……1 {  y) K5 K  P: A

8 |9 O9 |' Q) t" @奇怪……potplayer出現兼容性問題……播聲音出現卡頓卡帶現象?(百度雲在線睇又 ...
+ y1 [, Z6 E* W' V+ Y" a/ v
我都为左一个童年回忆收翻啲旧粤配剧,你睇就睇唔睇就过住,冇诸多意见