跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[新手问题] 回帖得分同星梦係唔係有限制呢

adhk 发布于2024-1-14 11:11 528 次浏览 92 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Kiver 发表于 2024-1-17 21:51:10 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-1-17 15:42; U# H+ H1 u3 [- Q% {6 ~5 M
咁又講得好啱喎, 缺乏咗一啲空間

3 i5 ~5 M. G  f: J% g6 N要D咩空间?

Kiver 发表于 2024-1-17 21:51:47 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-17 16:43
, E. S( S, c" p2 g/ C$ f咁又未至於,只係發資源的限制有太大空間
7 Y3 P  l! n. q) k# Y2 i9 M  V7 a4 \
有固顶贴说明好每个版区可以发D乜资源

alkiu 发表于 2024-1-18 00:49:10 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2024-1-17 21:51
, ~6 z6 K( U. @有固顶贴说明好每个版区可以发D乜资源

. V" o% y  B& k" y7 t- P我意思係資源既權限可以開到好大,當然可能只限原創

alkiu 发表于 2024-1-18 00:55:55 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-1-17 16:541 W) W! |8 X. o0 }: p
我意思係分數空間, 分幣全掛鈎其實好少見

+ x; I/ `( `6 U: C可能你比較少在意其他論壇既積分,我去過既都係咁計,依條式應該唔係社長計出黎

alkiu 发表于 2024-1-18 00:57:34 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2024-1-17 18:06# G9 l4 r, p- t* j! A) s1 a! C- C6 e
旧帖就唔好揾太耐嘅帖,旧个2、3年仲可以回帖,如果有10几年嘅就唔好回啦,因为有啲係有乱码,唔适宜回帖 ...

* e; @% s* J1 f有理由相信你比任何人都熟識啲舊帖

alkiu 发表于 2024-1-18 00:59:05 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2024-1-17 18:07
3 I7 D1 I- H* x$ C3 h, o& {, Z依家谂返好似係叫高丽国,希望冇记错。
" k8 P1 C5 L$ I  ~  t$ b! Q
記錯都唔會被人打既,我知有高麗人参,你令我諗起花旗國

adhk 发表于 2024-1-18 01:15:49 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-18 00:55( u! A5 N2 J, [1 f- w
可能你比較少在意其他論壇既積分,我去過既都係咁計,依條式應該唔係社長計出黎 ...
4 w7 U, z+ i4 C: t: R" k
都有幾種嘅, 唔會話一慨而論  

十月围城 发表于 2024-1-18 08:30:44 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-18 00:59
$ Y# E, p1 M$ R5 d# e- o4 L記錯都唔會被人打既,我知有高麗人参,你令我諗起花旗國
! n/ E) g( Z: g0 u
有啲嘢谦啲好,你讲起花旗国令我谂起花旗参茶。

十月围城 发表于 2024-1-18 08:35:39 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-18 00:57* T- ], X' P/ ?* U% z; r
有理由相信你比任何人都熟識啲舊帖

- N" H7 s3 ?+ a4 A$ X. \" D我只可以讲我应该呢个论坛唯一挖旧帖来赚分嘅人,成个论坛嘅旧帖差唔多被我挖晒,但係太旧嘅就冇挖。

alkiu 发表于 2024-1-18 14:04:18 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2024-1-18 08:356 i* Q. ^' ^9 B- S3 b9 h, x! r
我只可以讲我应该呢个论坛唯一挖旧帖来赚分嘅人,成个论坛嘅旧帖差唔多被我挖晒,但係太旧嘅就冇挖。 ...

: i  _. ?3 h7 D反思下,就係新帖唔夠多先要掘舊帖

alkiu 发表于 2024-1-18 14:05:01 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2024-1-18 08:30
7 w. P/ p; U% A有啲嘢谦啲好,你讲起花旗国令我谂起花旗参茶。

9 C! ]8 c: N, m' i7 H以前有間花旗銀行

十月围城 发表于 2024-1-18 14:18:58 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-18 14:045 X9 ]2 M3 v7 d% ~
反思下,就係新帖唔夠多先要掘舊帖

$ e. J" [2 R) G& j* k  m3 N: v7 o再反思下,呢度人流唔够多,人少自然冇乜人开帖,少帖可以交流就被逼要用非寻常嘅方法嚟凑分,所以咧如果呢个积分调整真係减低我成1倍分,咁我就冇心机再嚟凑分咯。