跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[新手问题] 回帖得分同星梦係唔係有限制呢

adhk 发布于2024-1-14 11:11 530 次浏览 92 位用户参与讨论   [复制分享主题]
alkiu 发表于 2024-1-17 15:21:57 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-1-16 18:04
7 Y- I% m! m$ V& [, |呢度又咁多級, 即係好難去買嘢

- F. M# U; \7 \  f, H' W2 o主要係積分限制

alkiu 发表于 2024-1-17 15:24:41 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2024-1-16 16:31+ t% \+ T/ n: X/ s7 V( b
其实唔简单。但係我又几好运,因为呢度嘅全部旧帖啱啱够我赚够500积分,再多就冇啦,因为已经挖尽咗,又唔 ...
! H- h4 H: G$ \# Z# s- r6 k' d
當初比人扣到無曬心情,本身諗住每日發帖主題都好快升,最穩陣都係學你只回帖

alkiu 发表于 2024-1-17 15:30:33 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2024-1-17 14:202 A. l/ F6 D) Y+ g1 k
如果我冇估错,你惊被带去“朝鲜”~食海鲜。

. g8 ]  h1 G* r7 M; X2 C, {朝鮮依個名號本身都有啲歷史,琉球,婆羅乃,大不列癲

十月围城 发表于 2024-1-17 15:37:51 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-17 15:30+ K7 V/ q& j3 B
朝鮮依個名號本身都有啲歷史,琉球,婆羅乃,大不列癲
5 y9 w. X/ A9 w6 K& \0 x' p
好似古代都係咁叫嘅,係咪?

adhk 发表于 2024-1-17 15:42:08 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-17 15:21
  o) n$ M7 C8 ]$ @7 R4 S主要係積分限制

$ |0 g8 n+ W! y咁又講得好啱喎, 缺乏咗一啲空間

十月围城 发表于 2024-1-17 15:46:52 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-17 15:24
- l& I7 C" T  q6 @/ h; j當初比人扣到無曬心情,本身諗住每日發帖主題都好快升,最穩陣都係學你只回帖 ...
7 `& }9 x* D' F3 C& r$ ^7 N
如果想凑分但係又唔想犯规,最好係搵啲旧帖来复,唔好copy and paste,唔好离题,唔好每一段都一样,小心驶得万年船。最紧要嘅一样嘢就係,你可以吸取旧帖啲案例嚟避免犯错,就譬如讲开贴分享资源都有分好多种㗎,开错就扣分,到依家我未搞清楚点样先至係犯错,所以都係小心为主,唔会乱开帖,除非真係有必要开。

alkiu 发表于 2024-1-17 16:41:23 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2024-1-17 15:467 ]" \, a0 a" |( G0 q
如果想凑分但係又唔想犯规,最好係搵啲旧帖来复,唔好copy and paste,唔好离题,唔好每一段都一样,小心 ...
9 q% l  O& k7 e( j8 l, j9 |
無架,佢要理既時候就會理,唔理既時候點都唔會跟進,其實推舊帖佢都有限制

alkiu 发表于 2024-1-17 16:43:45 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-1-17 15:42
* o' I) D6 a4 |! t2 g7 q- B咁又講得好啱喎, 缺乏咗一啲空間
% Z) Y6 Y$ a+ B: h4 T
咁又未至於,只係發資源的限制有太大空間

alkiu 发表于 2024-1-17 16:47:12 | 显示全部楼层
十月围城 发表于 2024-1-17 15:37+ z7 t! k9 \% |4 K5 K$ r
好似古代都係咁叫嘅,係咪?

( i. \# M1 ?: \0 @8 s/ ?應該係古代先咁叫

adhk 发表于 2024-1-17 16:54:24 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-17 16:43( ]% u4 X, L0 ?  H. q
咁又未至於,只係發資源的限制有太大空間

1 h2 V  O5 P0 a  F; W% G- F我意思係分數空間, 分幣全掛鈎其實好少見

十月围城 发表于 2024-1-17 18:06:12 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-17 16:41
6 ^4 F( S1 b* j+ Z, u5 ]無架,佢要理既時候就會理,唔理既時候點都唔會跟進,其實推舊帖佢都有限制 ...

3 d  t" i6 m$ V0 }/ `旧帖就唔好揾太耐嘅帖,旧个2、3年仲可以回帖,如果有10几年嘅就唔好回啦,因为有啲係有乱码,唔适宜回帖。

十月围城 发表于 2024-1-17 18:07:42 | 显示全部楼层
alkiu 发表于 2024-1-17 16:47
8 p% s+ D8 ]1 x0 ^) l應該係古代先咁叫

( h, d9 {) W! d0 C" {- [依家谂返好似係叫高丽国,希望冇记错。